Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Yksityinen queer-taidekokoelma eteiskäytävässäni

Helsingin asuntoni on jäänyt kokonaan esittelemättä (esittelinhän Turun kotinikin teille hyvin pian sieltä pois muutettuani). Nyt olen ku...


Helsingin asuntoni on jäänyt kokonaan esittelemättä (esittelinhän Turun kotinikin teille hyvin pian sieltä pois muutettuani). Nyt olen kuitenkin puuhannut Helsingin lukaalini eteishalliin pientä yksityisnäyttelyä omista taidekokoelmistani, joten ajattelin vilauttaa teillekin hiukan elinympäristöäni. Asuntoni eteiskäytävä kun epäilemättä kiinnostaa teitä!

Viimeisin taidehankintani on niinkin merkittävä kuin Kiasmasta ilmaiseksi saatu muunsukupuolisen Artor Jesus Inkerön Omakuva sininnen tausta -juliste! Juliste liittyy Inkerön hyvinkin keholliseen taideprojektiin. Inkerö oli aiemmin laiha ja pitkätukkainen taideopiskelija. Nyt hän on kuitenkin käyttänyt taideapurahansa proteiinijauheisiin ja salikortteihin ja kasvattanut itselleen parikymmentä kiloa lihasmassaa. Hän käy myös ääniterapiassa muokatakseen puheääntään. Kaiken takana motivoi halu ymmärtää miessukupuolta – Inkerö katsoo, että sukupuolien väliseen tasa-arvoon on vielä matkaa.

Juliste liittyy Inkerön toiseen työhön, Bubble -nimiseen videoteokseen. Videolla urheilullinen nuori (Inkerö itse) kuluttaa aikaa helsinkiläisessä hotellissa lojuen sohvalla, kattoterassin uima-altaassa uiden ja musiikkia kuunnellen. Teoksen nimi Bubble viittaa miessukupuolen etuoikeutettuun kuplaan, jossa valkoinen hyvin toimeentuleva mies elää.


Seinältäni löytyvä juliste muistuttaa nuortenlehtien julisteita ja fanikuvia. Mietin pitkään, että juliste ehkä vaatisi ihan oikeat kehykset ja aikuisemman ripustuksen. Lopulta rymisteerausintoni vallassa päätin, että toisaalta fanikuvamainen juliste sopii hyvin teipattavaksi. Niinpä kiinnitin julisteen seinään ihan vain teippaamalla - sateenkaariteipillä tietysti.

Toisena teoksena näyttelyssä edustaa blogissa jo aiemminkin esitelty Iida Lotta Räsäsen maalaus, jonka hankin muutama vuosi sitten Pride-viikolla Ruplassa järjestetystä näyttelystä. Maalaus viehättää itseäni edelleen, mutta on kodeissani jäänyt vähän sivuun ja vaille huomiota. Haluaisin taululle hyvän ja toimivan paikan, mutta sen värimaailma ja koko ovat nykyiseen asuntooni jotenkin väärät. Inkerön omakuvan kanssa sen värit kuitenkin sopivat yhteen, joten tukekoon toinen toisiaan eteiskäytävälläni toistaiseksi. Räsäsen maalauksen kanssa taidekokoelmaani vartioi lapsuudessa saatu Roope Ankka -säästölipas.

Kolmantena teoksena eteistäni koristaa talvinen maisema, jonka keskellä nököttää jänis. Tauluun liittyy polveileva ja yksityiskohtien täyteinen kertomus, joka tuntuu juuri nyt kuitenkin vähän liian henkilökohtaiselta jaettavaksi koko maailmalle. Ehkä joskus, ehkä ei. Vuosien odotuksen jälkeen jänistaulu kuitenkin päätyi itselleni sattuman kautta. Nyt tuntuu ehkä siltä, että joudun esimerkiksi polttamaan taulun terapiamielessä jossain vaiheessa, mutta sitä odotellessa katselen jänistaulua ja sen kauniisti kuvattua lunta ihan mielelläni.

Näiden taulujen lisäksi kodistani löytyy edelleen myös purjekankaalle painettu, Loved-näyttelystä hankittu printti alastomasta karhumiehestä. Ilmiselvistä syistä kotini keskipiste ja katseenvangitsija.

You Might Also Like

0 kommenttia