Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mitä tuli luettua eli kirjavinkkejä

Tänä syksynä olen saanut jälleen kivasti lukemisesta kiinni! Tenttikirjat ovat sentään saaneet olla aivan yhtä rauhassa kuin aina ennenkin, ...

Tänä syksynä olen saanut jälleen kivasti lukemisesta kiinni! Tenttikirjat ovat sentään saaneet olla aivan yhtä rauhassa kuin aina ennenkin, mutta kaunokirjallisemmalla ja viihteellisemmällä puolella olen skarpannut lukijana hienosti.

Lukemattomuus on nimittäin tavallaan tosi tyhmää. Ymmärrän, etteivät kaikki jaksa tai halua lukea, mutta itse haluaisin. Lukeminen on yksinkertaisesti kivaa. Silti en jotenkin saa aikaiseksi, ja niin kamalaa kui se onkin myöntää, niin suurin syy on erilaisten ruutujen tuijottelussa. Ahkerasta lukemisesta huolimatta keskittymiskykyni on vähän olematon: en jaksa lukea kerralla kovinkaan paljoa.


Joka tapauksessa olen menneenä syksynä lukenut hyvinkin innokkaasti! Ajattelin vielä joulua silmällä pitäen kerrata syksyn lukemiset ja vinkata muutamasta kirjasta, jotka ovat vielä luvun alla tai muuten käsittelemättä blogissa. Näitä kannattaa siis katsoa vähän joulumielisellä silmällä, lahjavinkkeinä tai ihan vain omaksi lukuiloksi joulun pyhiksi.

Juuri perjantaina tulinkin maininneeksi JVG - Etenee -kirjasta. Omat fiilikseni kirjasta tulivat toki jo postauksessa aika hyvin esiteltyä. En kuitenkaan tullut maininneeksi siitä, miten kirja varmasti sopii mainiosti sellaisillekin lukijoille, jotka eivät yleensä lue. Kirja on helppolukuinen ja suhteellisen tiivis, joten siitä on huomattavasti helpompaa aloittaa lukuharrastuksensa kuin esimerkiksi Sinuhe egyptiläisestä. Ja toimii yleissivistävänä ja kiinnostavan ilmiön ymmärtämisessä helpottavana teoksena, vaikkei JVG:stä niin innoissaan olisikaan.

Aiemmin kirjoitin myös Anja Kauranen-Snellmannin Syysprinssistä. Postauksesta voi lukea ajatukseni kirjasta varsin kattavasti. Lyhyesti: suosittelen vahvasti ja lämpimästi, jos tositapahtumiin pohjautuvat taiteilijakuvaukset ja rakkaustarinat kiinnostavat yhtään. Tai ihan vaan erinomaiset kirjat.


Yksi syksyn puhutuimmista ja varmasti vielä joulun ostetuimmista kirjoista on Mari Koppisen kirjoittama Jari Sillanpää paljaana. Aivan paljaana teoksessa ei mielestäni olla, ja käsiteltyihin teemoihin olisi voinut kaivautua vielä perusteellisemminkin. Teemat ovat kuitenkin yllättäviä ja henkilökohtaisia, ja kiinnostavat varmasti monia teistä lukijoistakin. Kirjoitin kirjasta perusteellisemmin heti sen luettuani, postaus löytyy täältä.


Yllättävän hiljaisesti ja julkisuudelta piilossa on julkaistu ainakin kaksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä perinteisesti kiinnostaneen kirjoittajan kirjaa.

Pirkko Saisio julkaisi tänä syksynä Mies, ja hänen asiansa -nimisen romaanin. Rakastuin palavasti Pirkko Saision edelliseen romaaniin Signaali. Siinä Saisio tuntui irtautuvan itselleen tyypillisestä, määrätietoisesta ja jotenkin jopa tylystä ilmaisusta kohti pehmeämpää ja lempeämpää tyyliä. Mies, ja hänen asiansa on jälleen jotain aivan muuta, ja joudunkin tunnustamaan, että hyvän alun jälkeen kirja on kiusallisesti jäänyt itselläni puoliväliin. Kyse ei missään tapauksessa ole kirjan huonoudesta: teksti on osuvaa, älykästä ja siksi vähän raskasta luettavaa. Kuten sanottu, keskittymiskykyni on jossain muualla kuin Pirkko Saisiossa. Hieman pelkään, edistynkö tämän teoksen kanssa ikinä loppuun. Pystyn silti tunnustamaan ja tunnistamaan teoksen kirjalliset ansiot, kyse on ehkä ennemminkin omista, varsin kapeista kirjallisista mieltymyksistäni. Ja siitä keskittymiskyvyn rajallisuudesta.

Luvun alla on myös Jani Toivolan tänä syksynä ilmestynyt Musta tulee isona valkoinen. En halua vielä sanoa kirjasta sen enempää, koska kuten sanottu, sen lukeminen on vielä kesken, ja toisekseen haluan kirjoittaa siitä ihan ajatuksella ja pidemmästi, sillä ajatuksia on herännyt. Voin kuitenkin jo nyt suositella kirjaa: lämminhenkistä ja humaania luettavaa.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kantsii lukea Saisio loppuun, koska kirja paisuu mielenkiintoisiin kulmiin loppuakohden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsi, pitänee yrittää! Kiitos tiedosta, tämä antaa voimaa!

      Poista