Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Talvivarastot täyteen Tallinnasta

Olen toki nyt täällä Espanjassa joulun vietossa, jossa ei lumeen ja kylmyyteen perustuvaa jouluestetiikkaa näy. Se kaikki on ihanaa, enkä va...

Olen toki nyt täällä Espanjassa joulun vietossa, jossa ei lumeen ja kylmyyteen perustuvaa jouluestetiikkaa näy. Se kaikki on ihanaa, enkä varsinaisesti kaipaakaan talvimaisemia. Silti oli kiva piipahtaa joulukuun puolivälissä Tallinnassa, jossa ei sielläkään ollut lunta, mutta suomalaiseen joulukulttuurin mielenmaisemaan paremmin istuvaa noin muuten. Sai siis näppärästi "talvivarastonsa" täyteen! Samalla reissu oli myös ensimmäiseni Tallinnaan. En osannut odottaa Tallinnalta oikein mitään: lähinnä leppoisaa kävelyä, vähän syömistä ja juomista ja tunnelmointia. Ja sitä se kyllä olikin. Joulutunnelmaan virittäytyminen alkoi jo Viking Line XPRS-lautan joulubuffetissa (kiitos Viking Linelle matkoista ja buffetista!). Rakastin erityisesti buffetin runsasta alkupalapöytää, en ole tullut edes ajatelleeksi, että erilaisia kala-alkupalojakin voi tosiaan olla niinkin runsaslukuinen joukko. Pääruokien puolelta mieleni lämpeni erityisesti laatikoille, ja se ei muuten lämpene ihan mille tahansa sörssöille, vaan olen niinsanottu laatikkonatsi.


Laivasta ulos ja hotelliin ja sieltä kaupungin sykkeeseen päästessä iltapäivä oli jo kääntymässä iltaan. Koko Tallinna oli taivaan mukana saanut hempeän vaaleanpunaisen värin. Ohitimme idyllisesti vanhan kaupungin kupeeseen pystytetyn luistinradan. Aivan kuin paikka olisi jo vuosisatoja sitten suunniteltu tulevien vuosisatojen luistinradaksi. En toisaalta tiedä, koska luistelukenttiä on ylipäätään alettu järjestää, kenties siinä on ollutkin aina idyllinen, juuri luistelulle suunniteltu paikka?

Pian päädyin seurueeni johdattamana Raatihuoneen aukiolla olevan joulutorin reunaan. Kuten jo sanoin, ei talvinen joulutunnelma ole itselleni niin kovin olennainen asia, mutta se näky oli yksinkertaisesti vain kaunis. Vanhoja kauniita taloja, tunnelmallisia valoja, sympaattisia myyntikojuja ja juuri sopivasti hämärtyvä ilta. Ja pidemmälle ehtiessäni lukuisat vahvoja ja halpoja glögimukeja myyvät myyntikojut. Glögin lämmittämänä selvisin ostotoimenpiteittä, kun muu seurue shoppaili herttaisten mummojen myyntipöydistä lapasia ja villahousuja.


Kuvittelin alunperin vuorokautemme Tallinnassa olevan sivistynyt ja hyvin kultturelli, ei rymyämistä ja röhöttämistä eikä varsinkaan mitään SuperAlko-hullutteluita. Sivistyneesti ja fiksusti olimmekin, emme örveltäneet ja söimme hienosti ja hyvin. Joku pieni perisuomalaisuus kuitenkin työntyi sielujemme sopukoista kohti pintaa: illalla hotellissa ei jotenki voinut muuta kuin kuunnella ja laulaa mukana Junnu Vainion pornolauluja Spotifystä. Ja seuraavan päivän kotimatka jotenkin kummasti alkoi koukkaamalla pahamaineisen SuperAlkon kautta, josta jotenkin kummasti löytyi sittenkin monenlaista ostettavaa. Ei nyt sillälailla kaljakärryllisiä, mutta sanotaanko että suuret pakaasit olivat verrattain piukeina. Paluumatkan vietimmekin tiiviisti hytissä, mukaan ostettujen leivosten ja kahvien parissa.


Tallinnan profiili on viime vuosina noussut hyvinkin paljon. Suurilta osin kiitos kuuluu esimerkiksi monille bloggareille, jotka ovat tuoneet SuperAlkon ulkopuolista Tallinnaa esiin. Monien muiden tavoin joudun itsekin jälleen toteamaan, että on hassua, kuinka helposti ja edullisesti voi päästä ihan oikeasti ulkomaille, niin erilaiseen tunnelmaan ja ympäristöön. Tätä mahdollisuutta pitäisi ymmärtää hyödyntää huomattavasti enemmän.

Sen lisäksi, että kotoa ja kotimaasta poistuminen tekee ihmiselle silloin tällöin ihan hyvää, on Tallinnan tarjonta kaikinpuolin kokemisen arvoista. Alle vuorokaudessa ehdin johdateltuna päätyä kahdenkin erinomaisen ruokakokemuksen pariin, joista yritän muistaa kirjoitella teille vielä myöhemmin. Pysykäd kanaval siis!
You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Tää ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen mutta siis jos et oo vielä katsonut niin Areenassa on ensimmäinen ja toinen kausi norjalaisesta Skam-sarjasta. Eka ja toka kausi on ihan ookoo, mutta kolmoskaudella on päähenkilönä söpöjä homoja! Niin kantsii tsekkaa :----)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin sarjasta just ja mietin, että voisi katsoa kun tuli tosiaan juuri Areenaankin. Täytynee tosiaan tsekata!

      Poista