Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Uusi suomalainen homoelokuva tulossa – päärooleissa Uusi päivä -tähti ja takavuosien sivuhahmo Salkkareista

Haa, Suomielokuvarintamalla kuhisee! Tuskin on kansa toipunut Tom of Finland -elokuvasta, kun uutta homoteemaista Suomikuvaa tyrkytetään s...

Haa, Suomielokuvarintamalla kuhisee!

Tuskin on kansa toipunut Tom of Finland -elokuvasta, kun uutta homoteemaista Suomikuvaa tyrkytetään silmillemme: Sofi Oksasen Baby Jane -romaaniin perustuvan elokuvan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Sen lisäksi vähän pienemmän luokan elokuvaa on tulossa ilmeisen lähiaikoina.

Nils-Erik Ekblomin käsikirjoittama ja ohjaama Pihalla (Screwed) on sekoitus draamaa ja abstraktia huumoria. Elokuvassa seurataan 17-vuotiaita Mikua ja Eliasta, jotka löytävät itsensä ja toisensa mökkikesän aikana.

Elokuvan päärooleissa nähdään Uusi päivä -sarjasta tuttu Valtteri Lehtinen sekä takavuosina pienenpienen homoroolin Salkkareissakin tehnyt Mikko Kauppila. Muu maailma ei välttämättä muista Kauppilan Salkkarivisiittiä, mutta onneksi blogini arkistojen lonkerot ylettyvät syvälle.


Elokuvasta julkaistiin juuri traileri (jonka voi katsoa täältä, jos ja kun Blogger taas hukkaa videoupotuksen tuosta alapuolelta). Juuri muuta tietoa, kuten elokuvanäytöksiä tai ensi-iltaa, en onnistunut löytämään. Paitsi että maailman ensi-ilta järjestetään maailman suurimmilla ja vanhimmilla sateenkaarileffafestareilla, San Franciscon Framelinessa. Ulkomailla nuoriin kauniisiin poikiin yhdistetty suomalainen kesämökkeily tehnee vaikutuksen.

Trailerin perusteella elokuva on ehkä hiukan kotikutoinen ja symppis. Juuri sellainen, joita joskus kymmenen vuotta sitten katselin yökaudet omassa huoneessani suuren haikeuden ja kaihon nakertaessa sisuksia. Ihanaa, että samaan suloiseen haikeuteen on mahdollisuus uusillakin sukupolvilla ja vieläpä kotimaisella tuotannolla.


You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Eikö tälle jo kuukausia mainostetulle Suomalaiselle Pihalla elokuvalle todellakaan löydy levityskanavaa? Luulisi jonkun elokuvayhtiön ottavan helpostikin levitykseen trailereista päätellen hyvän ja ajankohtaisen homoelokuvan:)

    VastaaPoista