Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

3 vinkkiä heterolle – toimi näin Pridessä ja homobaarissa

Tuntuu, että tänä vuonna on puhuttu erityisen paljon siitä, kenen on soveliasta osallistua Prideen tai Priden bileisiin. Osasyynä lienee var...

Tuntuu, että tänä vuonna on puhuttu erityisen paljon siitä, kenen on soveliasta osallistua Prideen tai Priden bileisiin. Osasyynä lienee varmasti poliisien sekä mahdollisten ministerien osallistuminen Pride-kulkueeseen. Myös eräs lukijani kyseli taannoin neuvoja ja ajatuksiani heteroista homobaareissa, joten ajattelin nyt sopivan hetken tullen niistä kirjoittaa.

Keskustelu on mielestäni aivan paikallaan: Pride ja homobaarit ovat kuitenkin nimenomaisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistön tapahtumia ja tiloja. Mukana menossa on kuitenkin käytännössä aina myös heteroita supportaamassa tai muuten – eikä siinä mitään. Mukaan mahtuu ihan hyvin, kunhan käyttäytyy fiksusti ja pitää mielessään muutaman seikan.


1. HLBTI-ihminen ei ole palvelemassa sinua
On tietenkin kiva lähteä homobaariin, jos seurueeseen sattuu vaikka kuulumaan LHBTI-ihmisiin kuuluva tyyppi. Suurin osa heteroista osaa fiksun ja järkevän käytöksen, mutta valitettavia poikkeuksiakin löytyy. Homobaari tai Pride ei oikeastaan toimi kuten eläintarha, johon voi tulla tuijottelemaan (saatika sitten salakuvaamaan) kaikkea eksoottista ja ihmeellistä.

On inhimillistä, että humalapäissään saattaa rohkaistua kysymään mielessään pyörineitä asioita, joita ei ole uskaltanut aiemmin edes Googlelta kysyä. Kohteliasta se ei silti ole. Ei pidä tunkea kyselemään toisen sukuelimistä, leikkauksista, ulkonäöstä tai siitä, mitä tykkää työntää tai ottaa minnekin. Et kyselisi asioita työtovereiltasi, joten älä kysele meiltäkään. Jotkut saattavat toki mielellään vastailla - useimmat kuitenkaan eivät. Ei pidä olettaa, että iltaa viettämään tullut HLBTI-ihminen haluaa tai viitsii toimia hakukoneena tai tietopankkina. Jopa LHBTI-ihmisiin voi ihan todella tutustua aivan normaalin rupattelun muodossa.


2. Me emme ole vitsi
Suunnilleen joka vuosi Prideillä näkee, kuinka ainakin yksi polttariseurue on keksinyt hauskan idean päivänsankarin viemisestä Prideen. Siellä sitten kierrätetään hassun hauskasti koppalakkiin puettua tulevaa siippaa kiusallisen homoläppäkyltin kanssa ympäri toria ja kaikilla on niin mukavaa, paitsi ettei ole. Tällainen käytös on pelkästään loukkaavaa. Ehdotankin, että polttareihin tämän tyyppistä ohjelmaa suunnittelevat menevät suoraan saunabileisiinsä barbara kainalossa, jos seksuaalisuuden tutkiskelu kiinnostaa.

3. Anna tilaa, älä tunge
Törmäsin joskus Suxesissa kiinnostavaan tyyppiin. Pitkän venkoilun jälkeen pääsimme viimeinkin ulos juttelemaan kahdestaan. Ehdin sanoa noin puolitoista lausetta, kunnes innokas hetero tunki väliimme puhumaan itsestään.  Vinkki ja toive: älä tee niin. On aina mälsää tunkea ulkopuolisena väliin kahden ihmisen tutustumisen keskelle puhumaan itsestään. Vielä paskempaa se on LHBTI-ihmisten kesken, kun tilanteita ja paikkoja uusille suhteille on ylipäätään vähemmän ja vaikeammin löydettävissä.

Väliimme tunkenut hetero herrasmies halusi pääasiassa puhua siitä, kuinka hän on hetero, mutta haluaa käydä kuitenkin heterona Suxesissa, koska siellä on parhaat bileet, vaikka hän onkin siis täysin hetero. Ei kiinnosta. Homobaarien ja Pride-bileiden idea on juuri siinä, että saa olla ihan mitä on, ilman että kukaan kyselee tai vainoaa. Heterona niin voi olla kaikkialla, seksuaali- ja sukupuolivähemmistönä ei. Jos lähestyvä homo pelottaa, mene johonkin toiseen baariin.

Lopuksi haluan vielä sanoa, että liikaa ei tarvitse kuitenkaan stressata – perinteisillä hyvillä tavoilla pääsee pitkälle. Hauskaa Pridea itse kullekin! 


(Inspiraation) lähteenä käytetty tätä listausta, joka on oivaa oheislukemista tämän postauksen lisäksi.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Mullakin meni ihan aivot solmuun tosta ekan kohdan HLBTI LHBTI määrässä, kun vuorottelit kirjainjärjestystä ;)

  VastaaPoista
 2. Ei liity tähän postaukseen mutta olet ilmeisesti suuri SKAM fani?
  Kysymys kuuluu: kuka on sarjan kuumin ;)? Pelkkä vastauskin riittää tai lyhyt perustelu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmista kausista tykkäsin ihan hulluna, mutta uutta en ole vieläkään ehtinyt kokonaan katsoa. En ole jotenkin osannut silleen ajatella, ovat niin nuoria poikia!

   Poista
  2. No joo totta... ite oon yli kolmekymppinen XD mutta Williamhan oli sarjassa jo täysi ikäinen <3 <3

   Poista
  3. Mun lemppari on Elias, sen jälkeen Isak, sitten William ja Penetrator-Chris. T: toinen yli 30-vuotias.

   Poista
 3. Hyvä teksti! Semmoinen huomio vaan, että hetero ja sukupuolivähemmistön edustaja eivät ole toistensa vastakohtia kuten hetero ja homo. Varmaan puolet esim. transmiehistä on heteroita.

  VastaaPoista