Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"Oli Trumpillakin sateenkaarilippu" eli miksi en riemuitse Valavuoresta Gay Gaalassa

Vannoin ja varsinkin toivoin, etten enää kirjoittaisi tapauksesta Aleksi Valavuori . Kuten sanottu, en koe Valavuorta kohtaan sen erityisemp...

Vannoin ja varsinkin toivoin, etten enää kirjoittaisi tapauksesta Aleksi Valavuori. Kuten sanottu, en koe Valavuorta kohtaan sen erityisempiä antipatioita kuin muitakaan vastenmielisesti käyttäytyviä ihmisiä. En halua heitä lähelleni ja kaikki on ihan fine, jos heitä ei näy.

Mutta nyt, vielä kerran, on kuitenkin pakko. Kohta täällä lienee Teemu Selänne kommentoimassa, että pita pahaa Valavuori on teille tehnyt.


Mielipiteeni Valavuoren vierailusta ja palkinnonjaosta QX Gay Gaalassa herätti kuitenkin gaalatuotannossa asti tarvetta kommentoida. Kommentointi ja keskustelu onkin hyvä. Gaalan tuottaja kertoi, että Valavuoren kutsun takana oli halu lopettaa ihmisten murjominen somessa ja osoittaa, että emme ole "kitkeriä ja pitkävihaisia narttuja" (huomaa yhtaikainen halu lopettaa somemurjonta ja misogyninen nartuttelu). Valavuoren somekohu oli koskettanut syvästi myös oman somekohunsa kokenutta, edesmennyttä Teri Niittiä, jonka aloitteesta Valavuori oli kutsuttu mukaan.

Ymmärrän Niitin näkemyksen, vaikka Teri Niitin kohu ja Valavuoren tietoiset somemölleilyt eivät olekaan millään lailla sama asia: Niitin moka oli ilmiselvä moka, Valavuoren toistuvat puheet taas tietoista tölvintää.

Valavuori siis saapui QX Gay Gaalaan kiillottamaan sädekehäänsä ja kehui Instagramissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä oikein sielunveljikseen ja -siskoikseen. Aikamoinen muutos siitä, ettei homopelaaja koe oloaan mukavaksi heterojengissä eikä Valavuori itsekään kokisi oloaan mukavaksi homojengissä. Tai ettei palkkaisi homoja, puuterikuorrutetusta rimppakinttu-glitterhintistä puhumattakaan.

Ja nyt tuleekin ongelman ydin: Valavuori voi puhua kauniisti, mutta käytös ei ole muuttunut. Ei ne sanat, vaan teot. Valavuori retwiittasi "reilusti" myös hänen läsnäoloaan paheksuvat twiitit. Ja antoi samalla oivallisen kohteen seuraajiensa joukossa riekkuville homofobisille mölleille. Ja laumahan ymmärrettävästi hyökkäsivät Valavuoren läsnäoloa kritisoineiden some-tileille, eikä Valavuorta näkynyt näitä sielunsisaruksiaan puolustamassa.

Aidosti tapansa parantanut homojen kaveri olisi reippaasti sanonut, että nyt möllit turpa kiinni. Vaan eipä ole näkynyt ja siitä voinee jo tehdä johtopäätöksiä. Omien möllien ihailun loisteessa paistattelu menee kummasti sielunveljien ja -siskojen puolustamisen edelle. Jos Valavuori nyt yhtäkkiä onkin niin hyvillä mielin homojen parissa, se kannattaisi myös näyttää.

Tästä Valavuoren yhtäkkisestä homoystävällisyydestä palasi mieleeni viime marraskuiset kuvat Donald Trumpista heiluttamassa sateenkaarilippua. Heti Trumpin astuttua virkaansa katosivat Valkoisen talon nettisivujen HLBTI-osio. Ja aika pian tapahtui se kaikki muukin, jonka myötä oli selvää, että annetaan nyt hei tyypille mahdollisuus yrittää on välillä ihan tosi paska ehdotus. Persuissa maalaillaan jo Teemu Selänteestä presidenttiä, joten on ihan paikallaan olla vähän pitkävihainen ja kitkerä narttu, vaikka se joitakuita kiukuttaisikin.


Mutta niin, tähän päättyvät ajatukseni tämän vuotisesta Gay Gaalasta. Tapahtuma oli Valavuorta lukuunottamatta ihana ja kiva. Tämä on toki vain oma mielipiteeni ja kokemukseni ja tiedän, ettei kokemus ole ollut kaikille todellakaan sama. Joka tapauksessa, julkaisin eilen illalla vielä videokoosteen gaalasta, sen voi tsekata täältä tai tuosta alta, mikäli videon upotus toimii. 

You Might Also Like

0 kommenttia