Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Moi, Aleksi Valavuori! Puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti täällä!

Huh, en olisi ikinä uskonut, että postaus Lidlin maitomainoksesta aiheuttaisi tämän mittaluokan kohinaa. Se juuri kertoo postauksen aiheel...

Huh, en olisi ikinä uskonut, että postaus Lidlin maitomainoksesta aiheuttaisi tämän mittaluokan kohinaa. Se juuri kertoo postauksen aiheellisuudesta. Sain esimerkiksi kauan kaipaamani hiekkapillu-kunniamaininnan, oikein monena versiona. Olen odottanut tätä kunniamainintaa ja olen siitä otettu. Kiitos. Enkä muuten loukkaantunut mainoksesta. Loukkaannun henkilökohtaisesti hyvin harvoista asioista, joista kirjoitan. Voin loukkaantumatta kuitenkin tuoda havaitsemani epäkohdat ja suoranaiset typeryydet esiin. Kuten kirjoitin, en usko Lidlin ajatelleen mainoksellaan mitään pahaa. Pahaa mieltä kuitenkin syntyi, ja se on se mikä merkitsee.

Postauksen ja keskustelun tarpeellisuuden kohu kyllä teki jälleen kerran hyvin selväksi. On kuvottavaa, millaisella tarmolla voi ihminen pitää kiinni  olemattomasta oikeudestaan nauraa ja tehdä pilkkaa sorretusta ihmisryhmästä, joka selvästi tuo esiin, että tämä ei ole oikein. Pakko on silti saada repiä huumorinsa ihmisryhmästä, jonka elämän historiallisesta että nykyisestä traagisuudesta ei voi olla aavistustakaan. Ihmisryhmästä, jonka traagisuuden ja vaikeudet juuri se nauramisen oikeudestaan kiinni pitävä enemmistö suurilta osin aiheuttaa.

Ja nauraa vieläpä maitomainoksessa. Mainoksessa, jonka tuotteeseen viitatut vähemmistöt eivät liity mitenkään. Jonka mainostaminen on pääasiallisesti ihmiselle merkityksetöntä: ihminen todennäköisesti ostaa maitonsa ilman mainostakin, jos on ostaakseen. Että käännetäänpä hirveyksiä kokeneiden ihmisten kokemus meidän vähän paremmin onnistuneiden iloksi!

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen maailma ymmärtäisi olla närkästymättä, kun heikompi ilmoittaa, että ei naurata vaan sattuu. Mutta ei, on tärkeämpää saada närkästyneenä meuhkata netissä viidettä päivää siitä, kuinka mielensäpahoittajat pahoittaa mielensä typeristä asioista. Mitä siitä, että jollain on kamalaa, kunhan minä saan hassutella maitokaupassa.

Järkevä ihminen ymmärtäisi lopettaa kanssaihmistä loukkaavan toiminnan, viimeistään huomautusten jälkeen. Ei puuttuisi empatiakykyä: minua tämä ei loukkaa, mutta ymmärrän, että jotain toista loukkaa.

Kirjoitin alkuperäisessä postauksessani myös siitä, kuinka seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt halutaan nähdä erillisenä ja kaiken ulkopuolisena ryhmänä, joita voi verrata maitopurkkeihin tai satuolentoihin. Aivan kuin he eivät olisi osa yhteiskuntaa.

Tänään bussissa paluumatkalla Helsingistä Turkuun alkoi Twitteristä tulla ilmoituksia. Aleksi Valavuori twiittasi Iltalehden uutisen Lidlin mainoksesta saatesanoilla "nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää". Myöhemmin twiittiä kyseenalaistaneeseen twiittiin Valavuori vastasi, että heille ei homoja palkata.

Että moi vain, Aleksi Valavuori. Puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti väärine reikineen täällä.

Minä ja muut olemme ihan oikeasti olemassa ja näemme ja tunnemme sen mitä Twitterissäsi huutelet. Joukossa on varmasti myös jokunen urheilijanuori, joiden jonkinlainen tsemppihahmo olet ainakin joskus ymmärtääkseni ollut. Kovasti toivon, että se tie on tulossa päätökseensä.

Mielelläni kuulisin näkemyksistäsi ihan kasvotusten, että miksi loukkaavasta mainoksesta huomauttaminen on sinulle niin kova paikka. Samalla näkisit, kenelle tai kenestä twiiteissäsi puhut. Josko edes hiukan ymmärryksesi laajenisi.You Might Also Like

11 kommenttia

 1. No jo on taas some"keskustelu" huipussaan... Tuo kasvotusten keskustelu voisi tosiaan olla kiinnostavaa kuultavaa, mutta tuskinpa Valavuoren selkäranka kestää. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kirjoituksesta. Aleksi Valavuoren kommentti on tosi törkeä ja epäasiallinen. Onneksi rohkenit kirjoittaa tästä!

  VastaaPoista
 3. Tässä näkee sen, että sarkasmi ei oikein toimi kirjallisena. Viittaan kommentillani siis Valavuoren jälkimmäiseen kommenttiin joka oli hänen mukaansa selkeästi vitsi.

  VastaaPoista
 4. Tällaista Valavuori on jälkikäteen sanonut: https://twitter.com/Valavuori/status/791175747654279168

  VastaaPoista
 5. Valavuori vaikuttaa typerältä, ei siinä mitään. Mutta olihan toi sun Lidl-puheenvuorosi juuri sellainen mikä vie uskottavuuden vähänkään tärkeämmistä syrjintään liittyvistä kommenteista. Siitä saa kuvan homoista herkkähipiäisinä ammattiloukkaantujina.

  VastaaPoista
 6. kuuntelin just valavuoren radiohaastattelun tästä. Pyytää vähän niinkuin anteeksi, huomautellen siitä kuinka twitterissä kirjoitellessa joskus asiat kääntyy päälaelleen ja asiat ymmärretään väärin. SIIS ANTEEKSI?? jos joku kirjoittaa; "meille ei homoja palkata", niin sillonko pitäisi nauraa että hah hah tuo on selvästi hauskaa sarkasmia? vieläpä kun kirjoittaja on vastuuasemassa Espoo unitedissa. Ja sitten ihmetellään kuinka on twiitit kääntyneet päälaelleen. Valavuoren mukaan myöskään urheilumaailmassa ei ole enää homofobiaa eikä varsinkaan espoo unitedissa. Ihan vaan muuten vaan heitetään tollasta syrjivää läppää.
  Kiitti kun otit asian esille, ja käytät sun vaikutusvaltaas. Näillä postauksilla todellakin on tarvetta, vielä aika pitkän aikaa veikkaisin, kun yleinen keskustelu on tällä tasolla. Että heitetään läppää syrjityistä ihmisryhmistä ja vähemmistöistä, haha, ja "eihän me oikeasti näin ajatella, tää on vaan sarkasmia!"

  VastaaPoista
 7. Valavuoren kommenttikenttä facrebookissa irtisanomispäätösstatuksessa on järkyttävää luettavaa. Jos valovuorta lainkaan kiinnostaa tasa-arvo hän tuomitsisi oman kommenttiboksinsa homofobiset kommentit jyrkästi. Siitä voi alottaa. Menee muuten usko kaikkeen hyvään kun lukee tota kommenttiboksia ;( oon kai elänyt mielettömässä kuplassa

  VastaaPoista
 8. Arviointikyky petti pahasti ja potkut tuli. Aika raju päätös, vaikka rajuja oli jututkin.

  Vuonna 2010 Aleksi Valavuori kommentoi Päivi Räsäsen ajatuksia ja kirjoitti nettikolumnissaan muun muassa näin: "Tuntemistani homoista moni hetero voisi ottaa mallia. Heidän positiivisuudestaan, avoimuudestaan ja välittämisen taidosta."

  On todella suuri harmi, että ihminen, joka (myös) puolustaa yhdenvertaisuutta, ei tajunnut mitä huonolla huumorillaan aiheutti omalle julkisuuskuvalleen sekä sille seuralle, jota edusti.

  VastaaPoista
 9. Toistan sen nyt tähänkin.
  "En ole cis. Transjätkä ja sopan hämmentämiseksi bi.
  Mä ihmettelen miten muilla piisaa virtaa suutahtaa tämmötteestä? Itteä toi mainos lähinnä hörötytti, koska samaa maitoahan se on, vaikka on eripurkissa. Samaa maitoa kaikissa erilaisissa purkeissa. Eli voisi sanoa ihmisiä kaikki ruumista sen kummimmin tuomitsematta. Mutta hei, ainahan voidaan nähdä kaikki vähääkään vähemmistöihin viittaavat jutut negatiivisessa valossa, koska sehän on se voima jolla kannattaa mennä eteenpäin."
  Tai ainakin näin minä sen tulkitsin. Taidan olla ehkä liian hyvän tahtoinen hömelö transjätkä.

  VastaaPoista
 10. Sama hyvän tahtoinen hömelö transjätkä. Mitä tuosta Valavuoresta nyt sanoisin, että tyyppi on joko nyt innostunut provosoimaan tai on vain oikeasti, näin kauniisti ilmaistuna, tyhmä.

  VastaaPoista