Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ei stressiä kalenterinhankinnasta – täydellinen Tom of Finland -kalenteri löytyi vahingossa

Ne on ajat muuttuneet, kuulkaas! Olen jo vuosia, blogissakin pariin otteeseen, tuskaillut kalenterin etsintää ( ensimmäinen ja toinen ot...

Ne on ajat muuttuneet, kuulkaas!

Olen jo vuosia, blogissakin pariin otteeseen, tuskaillut kalenterin etsintää (ensimmäinen ja toinen ote).

Olen ollut hyvin tietoinen kalenterilta vaadittavista ominaisuuksista. Niitä vastaavaa kalenteria ei vain ole oikein ikinä ollut saatavilla! Oma osansa on toki voinut olla sillä, että olen ollut kalenterin etsinnässä verrattain myöhään (vaikka tammikuun ensipäivinä on mielestäni vielä täysin realistista olla kalenteriostoksilla). Valikoima on jo ehtinyt näivettyä, jos sitä on ollutkaan, ja siellä olen muiden myöhäisten kanssa tuskaillut tyhjien hyllyjen väleissä.


Vaatimukseni kalenterille eivät ole olleet kovin kummoiset: karkea paperi, johon on hyvä kirjoittaa. Sopiva muoto ja koko. Viikkonäkymä, ei rumalla taitolla (ei siis mitään valmista tökeröä kalenteripohjaa). Ei siis mielestäni kovinkaan paljoa vaadittu.

Nytkään en itseasiassa ollut uhrannut ajatustakaan kalenterille. Vuottahan on vielä jäljellä. Olen käyttänyt tänä vuonna muutaman vuoden tauon jälkeen taas Solidaarisuuskalenteria, ja sillä suunnittelin meneväni ensi vuodenkin. Solidaarisuuskalenteri on kaikin puolin sopiva ja ideologisestikin hyvä. Vain sen kansista en ole enää niin innoissani, minulle kelpaisi vähän vähemmän kirkuvakantinenkin kalenteri.

Taannoin Helsingissä pyöriessäni suunnistin katselemaan Kiasman kauppaan. Hetki oli uskomaton, kun tajusin edessäni olevan jopa kolme, yhtä erinomaista kalenterivaihtoehtoa. Käteeni osui ensimmäinen kaunis kalenteri. Minä ostan tämän, tässä on karhu, sanoin lähes ääneen näplätessäni Mira Malliuksen suunnittelemaa, karhukantista kalenteria. Sitten silmiini osui Muumi-kalenteri, jonka kannessa oli sekä nukkuva muumi että kultainen tehosteväri. Ostan sittenkin tämän, tässä on muumi ja kultaa, lähes hihkaisin ääneen. Kunnes katseeni haravoi kalenterihyllyä vielä uudelleen.

Ja siinä se oli, ai jumankekka, se todellakin oli siinä.


Musta, nahkakantinen Tom of Finland -kalenteri mustalla painatuksella. Kuvastaa ihan todellakin juuri sitä mitä minä olen. Minäkin nimittäin olen päällisin puolin nahkaa, heheh. Todellisuudessa tarkoitin, että olen hillitysti sitä mitä olen, eikä se näy heti ulospäin. Siis ihan totisesti ei korostu mikään seksuaalisuus tai muukaan piirre. Tarkemmin pitää tarkastella, että painatus näkyy.

Kirjoitinpas nyt hölmösti, mutta sen siitä saa kun innostuu. Löysin siis maailman hienoimman Tom of Finland -kalenterin. Jotenkin yksinkertaisuudessaan nerokas tuo ajatus, että kannen painatus ei tosiaan näy kaiken aikaa, vaan vain sopivassa kulmassa valoon osuessaan. Tyylikäs ja nerokas ratkaisu.


Mikäli haluaa syystä tai toisesta ihailla jatkuvasti Tom of Finlandin taidetta, ei tarvitse heilutella kalenteriaan valossa, vaan voi ihailla lukuisia sisäsivuille painettuja taideteoksia. Mahtavuutta!

Ostin kalenterini Kiasmasta, mutta ilmeisesti näitä myydään myös muualla. Kiasma-kaupassa kalenterin hinta taisi olla 19,50e.

You Might Also Like

0 kommenttia