Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"Leikataan sukupuolielimet pois synnytyksessä!" – näinkin voi koulujen tasa-arvosuunnitelman nähdä

" Opettajien ei enää pian pitäisi puhua tytöistä ja pojista koulussa, pelkästään etunimillä ", kirjoitti Helsingin Sanomat tänään...

"Opettajien ei enää pian pitäisi puhua tytöistä ja pojista koulussa, pelkästään etunimillä", kirjoitti Helsingin Sanomat tänään Opetushallituksen tasa-arvosuunnitelman toteutusoppaasta.

Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että uutinen kaivoi kansan syvät rivit poteroistaan kommenttikenttien taistelutantereille. Ja kuten tapana on, tärkeää on syöksyä heti raivoamaan omaa näkemystään, lukematta uutista.

Sanottava on, että Hesari kunnostautui jälleen nettikiukun lietsonnassa. Näen helposti sata tapaa, kuinka uutista voisi Facebookin linkkijaossa referoida neutraalimmin. Nettiraivoa ja somejakoja yhdenvertaisuudesta ja opetussuunnitelmasta puhumalla ei tietenkään tulisi samalla tavalla. Sen sijaan pakollisuus ja kieltäminen ovat tottakai toimivia sanavalintoja, kun somejakoja ja kiukkua kaivataan.
Harmi vain, että ne antavat uutisesta valheellisen ja vääristyneen kuvan. Sukupuolia ei nimittäin vieläkään olla kouluissa kieltämässä.

Toisaalta arvokkaita klikkauksia ei tule, kun suuttunut kansa ryhtyy heti kommentoimaan.

Ja kyllä kiukkua ja kommentteja tulikin, mitä erikoisimmilla lähestymisillä. Keräsin pikaisella silmäilyllä yleisimmät ja vinksahtaneimmat näkemykset ja yritän vähän oikoa niitä. (Luin kesällä Don Quijoten, siitä tämä inspiraatio tuulimyllyjen kanssa vääntämiseen.) 


Ei, vaan kaikille halukkaille vapaus käyttää hametta halutessaan. Se on reilua kaikkia kohtaan. Hame ei ole häpäisyn väline, vaikka kommentoija niin ehkä ajatteleekin. Kokeile sinäkin.

Asiayhteys antoi ymmärtää, että naiskiintöiden poisto oli kommentoijalle kuin toivottu uhkakuva, ei niinkään uuden suunnitelman päämäärä. Kuin naiskiintiöt olisivat hänestä turhia, ja nyt tasa-arvotyötä tekevien pitäisi poistaa sitten nekin.

Ihan oikeassahan kommentoija kyllä on, vaikkei sitä ehkä ymmärtänytkään. Naiskiintiöiden tehtävä on nähdäkseni sama kuin koulun tasa-arvosuunnitelmankin: että kaikki olisimme yhdenvertaisia, sukupuoleen katsomatta. Ei todella tarvittaisi kiintiöitä.

Ja kun sukupuoli syntyessä on epäselvä, niin nimeksi Inter? Minusta aika kaunis ja kansainvälinen nimi. Kommentoija käyttää itsestään Facebookissa hauskaa etunimi + etunimen hellittelevä väännös sukunimenä-yhdistelmää. Sen perusteella todellakin on parempi olla keksimättä lapsilleen nimiä. Ei enää yhtäkään Ninnu Niinuliinia tai Ritva Rimpsukkaa Facebookiin, pyydän.

 Okei. Hiljaa, nainen. Onko hyvä? Niinpä. Prkl
 Ei noin, vaan näin? Kun toteaa toiminnan vääräksi, on hyvä esittää oma versionsa. Mielelläni kuulisin tämän kommentoijan tavoista edistää tasa-arvoa.Tällä perusteella en valitettavasti lähtisi lopettamaan tasa-arvosuunnitelman toteuttamista.

Sukupuolielinten poistolla synnytyksen yhteydessä hekumoi huolestuttavan moni kommentoija. En ihan todella osaa sanoa tähän mitään, olen järkyttynyt.

Internetin kirjoittamaton sääntö: maalaisjärjettömyyteen viittaava ei itse ajattele maalaisjärkevästi. Ylipäätään vihaan maalaisjärki-termiä, aivan kuin maalla asuvat ihmiset olisivat lähtökohtaisesti jotenkin yksinkertaisia tai vähä-älyisiä. Tai vielä erikoisempaa, aivan kuin vähä-älyisyydessä ja asioiden ymmärtämättömyydessä olisi jotain tavoiteltavaa ja hienoa. Tähän pitäisi kai vastata jotenkin maalaisrehelliseen nohevaan murresävyyn notta myö ollaa kaikki iha omalaissi perssoonii ett kyl maar se vaa tarttis antta jokase ol mitä ol

 Kyllon naurettavan helppo elämä ihmisellä, jos tasa-arvolaki on se painajainen, josta haluaisi herätä.
 Tätä lukiessa löin itseäni refleksinomaisesti otsaan, osuen kämmensyrjällä hieman myös nenään ja se sattui. En ymmärrä ihmisten kyvyttömyyttä nähdä asioita pitkässä juoksussa syy-seuraussuhteineen. Voisiko olla, että jos turhanpäiväiseen tytöttelyyn ei opeteta lapsena, sitä ei aloita myöskään aikuisena? Jos olet nyt itse tytöttelyn kohteena, miksi haluat saman jatkuvan myös tulevilla sukupolvilla?
 Vahvaa tutkimustietoa, ei ole nykyäänkään tarpeksi oman sukupuolen roolimalleja. Minne ne ovat kadonneet sitten vanhojen hyvien aikojen? Mikä on sukupuolen roolimalli? Ilmeisesti kommentoija elää vanhassa hyvässä ajassaan, sillä häneltä on ilmeisesti mennyt autuaan ohi tieto siitä, ettei tarpeeton ihonväriin takertuminenkaan ole nykypäivänä asianmukaista.

En ihan saanut tästä kiinni. Miksi sukupuoli on niin tärkeää tietää? Varsinkaan jonkun esimerkiksi kiinalaisen? Kuten kuvasta näkyy, on tämäkin kommentoija lisännyt kuvaansa Tyttöjen päivän I stand with girls -filtterin. Tosi kivasti näkyy tasa-arvotyön tukeminen omassa kommentoinnissakin, kyllä nämä FB-filtterit vaan asiansa ajavat.

 Jokaisen pitäisi saada olla sitä mitä on, kunhan minä saan määrätä mitä jokainen on.Ilmiö ei suinkaan koske vain tätä kommenttia tai kommentoijaa, mutta tätä kommentointitapaa en tule ikinä ymmärtämään. Tuodaan oma vankka näkemys ponnekkaasti esiin ja perään lisätään kaunis toteamus, joka on yleispätevä, mutta täysin ristiriidassa muun kommentin sisällön kanssa.

 Jumalaa ei ole, ja siksikin uskontoa ei pidä sotkea asioihin, joihin se ei kuulu. Pahempien ongelmien esiintuominenkin on turhaa, niiden pariin kun voi itse siirtyä työskentelemään sen sijaan, että saarnaa omasta mielestä vähäpätöisten ongelmien parissa.

Ehkä tämä kommentti sopisi paremmin Atria-gaten kommenttikenttään. Itse kuitenkin näen, että tasa-arvosuunnitelman toteutusoppaalla nimenomaan huomioidaan oppilaita yksilöinä, eikä suinkaan tehokanalana, jossa sukupuoli on ainoa ihmistä määrittävä tekijä.

Lisäys 18.10.2016 klo 12:50: Moni kommentoija oli myös huolissaan WC-tiloista ja siitä, että joutuu sitten tytötkin käymään miesten vessoissa, joissa on kustu mihin sattuu. Voi saatana, minusta olisi todella hyvä, jos opeteltaisi suuntaamaan suihku oikeaan suuntaan tai tarvittaessa hoitamaan asiointi istuen. Sen ei siis lähtökohtaisesti pitäisi olla ongelma tasa-arvon suhteen. Muuten WC-keskustelu on vähän aiheen vierestä, sillä kuten sanottu, sukupuolta ei olla kouluissa kieltämässä. Yleisesti ottaen kannatan kyllä täysin rinnoin unisex-vessoja!

Huoh. Tämä keskustelu jatkunee taas päiviä, mutta onneksi meillä ei muuta olekaan kuin aikaa! Tämän kylän homopoika seuraa tilannetta.

Tämän kylän homopoika Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Kommentoimatta itse asiaa täytyy tuohon yhteen kommenttiin viitaten sanoa, että on kiistatta arvostettavaa perussuomalaisuutta (en käytä termiä tässä puoluepoliittisesti), kun kirjoittaa vouhotus-sanan ääkkösmuodossa "vöyhötys".

  VastaaPoista
 2. Minäkin kommentoin asian vierestä, nimittäin maalaisjärkeä. Se on jotakin käytännöllistä ja fiksua, ilman turhaa vatvomista ja vöyhötystä. Ei viittaa vakiintuneessa merkityksessään yksinkertaisuuteen tai vähä-älyisyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä olin itsekin tulossa kommentoimaan. Maalaisjärjellä viitataan kyllä sellaiseen positiiviseen käytännön älykkyyteen eikä suinkaan päinvastaiseen. Positiivistahan tässä on se, että aina oppii uusia asioita - niin myös tämän blogin kirjoittaja.

   -Martta

   Poista
  2. Tiedän toki, mitä maalaisjärjellä tarkoitetaan, mutta tässäkin se viittaa juuri tyhmentävään yksinkertaisuuteen: ei haluta ymmärtää, tai ymmärretään väärin, ja mölleillään oman yksinkertaistetun ajatusmaailman kanssa ja odotetaan sitä kaikilta muiltakin.

   Ihan aitoa alkuperäistä maalaisjärkeähän olisi lukea, mistä tosiasiallisesti on kyse ja huomata, että muutos on pieni mutta järkevä. Ei vaatisi minkäänlaista hötkyilyä keneltäkään.

   Poista
 3. Naiseksi identifioituvana, feminiinit genitaalit omaavana kannatan molemmin käsin huitoen unisex-veesoja! Ei tartteisi enää kaikkia väliaikoja viettää vessajonossa ja katsoa kateellisena miesten vessan tyhjyyttä

  (no ok. käytän nykyään suvereenisti miestenvessoja jos ne tyhjillään ovat mutta se herättää joissakin paheksuntaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on totta! Ilolla olen kyllä pannut merkille tällaisen vessakapinan, todellakin saa käyttää jonotonta vessaa (invavessa toki tietyllä varauksella).

   Poista
 4. Hyvä kirjoitus! :D Tykkään siitä, kun pöljät kommentit joutuvat tällaiseen syyniin. Harmillista on, etteivät näiden kommenttien kirjoittajat tule ehkä ikinä ymmärtämään, mikä heidän kommenteissaan on pielessä. :'(

  VastaaPoista
 5. Näin tämän otsikon ja arvasin mikä möly tästä nousee, joten piti tietenkin mennä lukemaan kommentteja fasessa ja saada oma verenpaine nousuun. Huoh. Muutama urhoollinen yritti selittää mistä on kyse ja kehotti *lukemaan artikkelin* raflaavan otsikon takaa (artikkelikin IL:ssä oli mielestäni vähän..öö..no joo. Ja jonkun lehden "hauska" idea laulaa hittejä sukupuolineutraalina versioina *facepalm*), mutta turhaan. Ja "mites nyt englannin opetus, eikö saa sanoa enää he/she?!". Voi luoja. Joku vinkkasi että "they" on ihan hyväksyttävä muoto, mutta se jätettiin huomiotta, koska tuohtumus ja tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia ja piste.

  VastaaPoista