Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rakkauden riemutolppa

Kävelimme aiemmin tällä viikolla Timpsin kanssa Teurastamolta Sörnäisten rantatietä kohti keskustaa. Yhtäkkiä hieraisin silmiäni: katupö...

Kävelimme aiemmin tällä viikolla Timpsin kanssa Teurastamolta Sörnäisten rantatietä kohti keskustaa. Yhtäkkiä hieraisin silmiäni: katupölyn, pakokaasujen ja pilvien raoista säteilevän auringon keskellä näin sateenkaaren maalattuna vanhan siilon seinään. En ollut uskoa silmiäni ja jouduin nostamaan sairaan ihanat Marc Jacobsin Daisy -lasitkin (saatu Specsaversilta) silmiltäni. Totta se oli, 40-metrisen tornin seinään oli kuin olikin ilmestynyt sateenkaarimuraali!

Riensimme lähemmäs – aivan kuin yhtäkkiä ilmestynyt maalaus voisi kadota aivan yhtä nopeasti. Hoputin askeleitamme ja koska kuvat eivät vastavalossa onnistuneet kauempaa, painostin Timpsin kanssani kiipeämään (siis nousemaan portaita, ei mitenkään sillälailla kiipeämällä kiipeämään) ylikulkusillalle. Torni pitää nyt kuvata huolellisesti, asiaankuuluvine somekuvauksineen. Joku oli jostain syystä jättänyt myös sateenkaari-kuosisen vauvan bodyn sillan kaiteelle. Kuvittelin sen olevan osa taideteosta tai performanssia, mutta ehkä puku vain olikin pudonnut rattaista tai kassista, ja joku ystävällinen sielu oli sen nostanut kaiteelle.

Ihmettelin äkkiä ilmestynyttä maalausta - torniin valtavan sateenkaaren maalaaminen kun ei ehkä onnistu yön hämärässä minään luvattomana katutaiteiluna. Jälkeenpäin tutkin internettiä ja sain tietooni, että teos on ollut nähtävillä jo 17.5. alkaen – mikä onni, että satuin näinkin nopeasti kohdalle! Rakkauden riemutolppa -nimisen teoksen on maalannut Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisteriopiskelija Santtu Laine.

Laine haluaa teoksellaan herättää keskustelua rakkaudesta ja tuoda iloa ihmisille. Ja sitä Rakkauden riemutolppa todella tuo! Sörnäisten rantatie kun on vähintäänkin ankea. Sateenkaari taas on kaunis, ilahduttava ja pysäyttävä näky. Varsinkin 40-metrisen tornin seinällä.

Tuo Sörnäisten rantatien ylittävä ylikulkusilta on muutenkin jostain oudosta syystä yksi suosikkipaikkojani Helsingissä. Sieltä voi pienellä käännähdyksellä nähdä hyvin erilaisia maisemia. Olla konkreettisesti ja henkisesti kaiken yläpuolella. Nähdä autojen jonot, kivihiilikasat ja toisaalta puiden takaa nousevan Merihaan, joka muistuttaa etäisesti tarkasteltuna vähän New Yorkia. Ja nyt vielä Rakkauden riemutolppa, aivan kuin minua varten maalattuna.

Ikuiseksi Rakkauden riemutolppaa ei ole tarkoitettu, vaan aikanaan lähivuosina se jää rakennuksen pintaremontin alle. Siihen asti aion nauttia riemutolpasta säännöllisesti.

Kiitos ihana Santtu Laine, ihana muraali, ihana kesä ja elämä ja kaikki, ai jumalaut. Ihanaa aikaa olla elossa.



Kuvat minusta: Tiia Rantanen

You Might Also Like

0 kommenttia