Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"On armas mulle Aallon tie" eli mietteitä UMK:sta ja Saara Aallosta

Tänään julkaistiin toinen Saara Aallon kolmesta Uuden Musiikin Kilpailu -kilpailukappaleesta. Kertauksena mainittakoon, että tänä vuonn...

Tänään julkaistiin toinen Saara Aallon kolmesta Uuden Musiikin Kilpailu -kilpailukappaleesta. Kertauksena mainittakoon, että tänä vuonna siis Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa – kansa äänestää vain yhden kolmesta kappaleesta viisuedustajaksi.

Näistä kolmesta kappaleesta on nyt julkaistu kaksi: viime viikolla julkaistu Monsters ja tänään julkaistu Domino. Ensi viikolla julkaistaan vielä kolmas ja viimeinen kappale. Jännittävää! Näistä valitaan voittajakappale yleisön ja kansainvälisten raatien äänestyksellä. Yleisöäänestys tapahtuu maksutta Yle.fi -sovelluksessa.

Olin paikalla syksyllä, kun Saara Aallon viisuedustus julkistettiin. Kieltämättä olin hetken varma, että tämä on vain pressitilaisuuteen keksitty hauska itseironinen vitsi, johon on saatu Saara Aaltokin mukaan. Ihmetykseni oli aika suuri, kun Saaran haastattelu lavalla vain jatkuu ja jatkuu. Mietin vitsin menevän kiusallisesti aivan liian pitkälle, pitää jo paljastaa oikea edustaja. Lopulta jouduin myöntämään itselleni, että tämä onkin täysin totta.


Ja hyvä edustaja Saara Aalto kyllä minusa onkin! Ihan todistetusti monenlaista, kansainvälistäkin kilpailulavaa nähnyt ja habitukseltaankin hyvinkin viisulavojen prinsessa. Ainakin kahta ensin julkaistua kilpailukappaletta ovat olleet myös tekemässä kovan luokan viisutekijät ja lavashow'tkin kappaleille suunnittelee sama henkilö kuin Saaran X-Factor -esityksiin.

Suomen, Ylen ja UMK:n kannaltakin Saara Aalto on hyvä ratkaisu. Koen, että sen myötä Suomen suhtautuminen viisuihin päivittyy ja astuu jonkinlaiseen uuteen aikaan. Siinä ajassa viisutekeminen muuttuu pätevämmäksi ja on enemmän tätä päivää. En toki tiedä, mikä Ylen ajatus on Uuden Musiikin Kilpailun tulevaisuudesta. Olen itse tykännyt paljon kilpailun seuraamisesta ja katsomisesta, mutta ehkei uutta kiinnostavaa musiikkia ja menestyvää viisukappaletta voida oikein etsiä samalla kilpailulla.

Joka tapauksessa, Saara Aallon tietä on kiinnostavaa seurata, polulta kun voi löytyä sekä Saaran itsensä että viisujen osalta nyt tai tulevina vuosina ihan mitä hyvänsä. On armas mulle Aallon tie!

You Might Also Like

0 kommenttia