Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vähän paremmalla pikaruualla Monacossa: Grubers

Helsinkiin tuli yhtäkkiä oikea talvi, jonka pitäisi toisaalta tiettävästi loppua ja vaihtua märäksi ja harmaaksi aivan näinä päivinä. Mik...


Helsinkiin tuli yhtäkkiä oikea talvi, jonka pitäisi toisaalta tiettävästi loppua ja vaihtua märäksi ja harmaaksi aivan näinä päivinä. Mikä siis mukavampaa, kuin palata muistelemaan syksyistä rakkauslomaa Ranskassa!

Vietimme lomamme Nizzassa, mutta teimme myös päiväretken lähialueille. Retkikohteisiin sisältyi myös Monaco, joka ei tietenkään siis ole Ranskassa, mutta Ranskan naapurivaltio kuitenkin!

Satuimme retkeilemään juuri pyhäinpäivänä, joka rajoitti tekemisiä aika paljon monien paikkojen ollessa kiinni. Se ei toisaalta haitannut, sillä päivä oli kaunis ja tarkoitus oli muutenkin nauttia lähinnä toisistamme, auringosta ja maisemista.


Kaikki menikin kivasti, kunnes seuraamme iski nälkä. Nälkä oli toki ilmoitellut olemassaolostaan pikkuhiljaa, mutta lopulta sopiva ruokapaikka oli löytämättä ja nälkä itkupotkuraivosi jo valtoimenaan.

Kunnes eteemme tupsahti Grubers. Kuten välkympi ihminen saattaa tajuta, on Grubers anagrammi burgersista. To grub taas on englanninkielistä slangia ja tarkoittaa syömistä. Kuinka nerokasta!

Paikka näytti vähän paremmalta pikaruokapaikalta, mitä se olikin. Jos on mahdollisuus hyvään burgeriin, minä olen valmis mihin vain. Yhtälailla nälkää näkevä poikaystäväni oli myös valmis burgeriin, varmistettuaan, että kasvisvaihtoehtokin on saatavilla.


 Marssimme tiskille. Tilausoperaatio kaikkine valintoineen ja upgreidauksineen tuntui loputtomalta ja monimutkaiselta, mutta hoitui mallikkaasti. Iloni yltyi suurimmilleen huomatessani, että virvoitusjuomansa sai suunnilleen kahdella eurolla vaihdettua pieneen viinipulloon. 25 senttiä viiniä alle vitosella! Pikaruokaravintolassa! Olen taivaassa, huokaisin kaataessani yllättävän kelvollisen valkoviinini muovituoppiin. Tuntui rienaavalla tavalla ihanalta mennä Monacoon, pienenpieneen mutta yläluokkaiseen rahaporhoiluvaltioon, juomaan viiniä muovituopista. En yleensä suostu tekemään niin edes piknikillä, mutta ilmeisesti Monaco on tässä poikkeus. Ihana poikkeus.

Lopulta hälytin piipitti ja saimme noutaa ruokamme noutopisteeltä (aina yhtä kuumottava ja kiusallinen toimenpide, oli sitten koti- tai ulkomaassa). Iloitsin suuresti huomatessani burgerin olevan todella lupaava: ei höttöistä valmissämpylää, vaan reilu, omatekoisentuntuinen pulla. Myös pihvi ja muut täytteet olivat laadukkaita ja raikkaantuntuisia. Ranskalaisten virkaa toimitti kuvanmukaiset lastumaiset perunat, jotka kyllä maistuivat niinikään. Suuressa nälässä burgeri tuntui ehkä hiukan pieneltä, normaalinälässä se olisi varmasti riittänyt. Grubersin valikoimasta löytyy laajasti kyllä monenlaista lisuketta, keksiä ja kakkua perusburgerin lisäksi. Ateria viini-upgreidauksineen oli hinnaltaan noin 15 euroa.

Aterian päätteeksi päätin vielä piipahtaa vessassa. Iloinen työntekijä kehotti reippaasti menemään vapaana olevaan naistenvessaan, miestenvessaan jonottamisen sijaan. Käytännönläheinen, pieni mutta merkittävä ele kivana loppusilauksena! Hyvä!

Kirjoittelen lisää Monacosta ja Nizzan reissusta tulevina aikoina, tsekkaa myös postaukseni Nizzan parhaasta pizzasta.

Grubers
16-18 rue Princesse Caroline
98000 Monaco

You Might Also Like

0 kommenttia