Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Piliä etsimässä Nizzan kujilla

Niinhän se on, että pilin perässä on rakkauslomille lähdetty kautta maailman historian. Miksei siis nytkin. Jo ennen ideaa Nizzan matkasta...

Niinhän se on, että pilin perässä on rakkauslomille lähdetty kautta maailman historian. Miksei siis nytkin.

Jo ennen ideaa Nizzan matkasta luin Artun blogista Nizza-vinkkejä. Vinkeistä mieleeni painui mikäs muukaan kuin jumalainen pizza. Suurimpana syynä saattoi olla infanttia mieltäni naurattava pizzerian nimi: Pizza Pili.


Pizza Piliin löytäminen on jo itsessään oma pieni seikkailunsa. Vanhan kaupungin kapeille ja varjoisille kujille kätkeytyvä pizzeria ei suuremmin prameile, sillä paikka on käytännössä vain myyntiluukku seinässä ja muutama hassu pöytä sen edessä. Juhlavalle illalliselle Piliin ei siis kannata suunnata, vaan pizzat kannattaa ottaa mukaan ja suunnata syömään lähellä olevalle rannalle. Pizzalaatikoita kantaessasi voit kerätä hyväksyviä katseita paikallisilta löydettyäsi heidän sweet spotinsa.

Rannalla istuessa ja syödessä sitä vain miettii tavallisuuden eroja eri maiden välillä. Se, mikä voi olla meille suuri onnen täyttymys on toisille tavallista arkea. Että nappaa huutavaan nälkäänsä jumalaisen pizzan mukaan pikkurahalla ja syö sitä vaikka auringonpaisteessa merenrannalla. Suomessa koko kaupunki menee innosta sekaisin, kun vastaavaa tuotetta triplahinnalla myyvä ravintola vihdoin saadaan kaupunkiin. Pizzaa saadakseen joutuu maksamaan huomattavasti enemmän ja todennäköisesti jonottamaan hyvän tovin ylväästi nimettyyn trendiravintolaan. Kuten tiedämme, siitä merenrannasta ei välttämättä kannata haaveilla edes kesällä.


Haimme Pilin pizzaa kahdesti. En tiedä, palveliko meitä ensimmäisellä kerralla Pili itse, mutta aika mulkku hän ainakin oli. Katsekontaktia tai lyhytsanaista murahdusta kummempaa palvelua häneltä ei irronnut. Toisaalta edullisilla hinnoilla (peruspizzan saa seitsemällä eurolla, kuukauden erikoispizza irtoaa yhdeksällä eurolla) ja nopealla noudolla palvelun laatu ei nouse kovin merkitykselliseksi asiaksi. Tyly palvelu unohtui nopeasti hampaiden upotessa pizzaan, auringon helliessä pizzanpalvojaa aaltojen lyödessä rantaan.

Yksi päivän ja loman parhaita hetkiä, ehdottomasti.


Pizza Pili
24 Rue Benoît Bunico, 06300 Nice, Ranska
Avoinna maanantaista sunnuntaihin 12-23.00

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Kai lisäsit pizzaasi lisää pili-piliä (tulista pizzaöljyä)? Ranskalaiset osaa tän homman!

    VastaaPoista