Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Milloin huomasit olevasi homoikoni, Eini? (+ lippuarvonta Einin juhlakonserttiin!)

Tämä on ollut jännä viikko! Monen muun hauskan käänteen lisäksi sain kutsun kahvittelemaan diskokuningatar Einin kanssa. Ja Eininhän kanssa...

Tämä on ollut jännä viikko! Monen muun hauskan käänteen lisäksi sain kutsun kahvittelemaan diskokuningatar Einin kanssa. Ja Eininhän kanssa riitti juteltavaa vaikka kuinka!

Eini viettää parhaillaan uransa 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlitaan mm. suuressa juhlakonsertissa Savoy-teatterissa. Einin ura alkoi Yes sir, alkaa polttaa -kappaleesta, joka on tietysti käännöskappale Baccaran Yes Sir, I Can Boogie -kappaleesta. Juhlakonsertissa toteutuu Einin vuosien aikainen haave: lavalla nähdään myös kappaleen alkuperäisesittäjä, kun Baccara saapuu myös esiintymään konserttiin.

Eini on vuosien aikana vakiinnuttanut paikkansa sateenkaarikansan sydämessä. Diskomusiikki ja vahvat naishahmot ovat voimauttaneet varsinkin homomiehiä kautta aikojen – myös Einin uralla. Disko on Einille itselleenkin se kaikkein omin ja rakkain laji. Vaikka Eini kuvailee olevansa hersyvä diskohile, hän kokee myös surumielisyyden ja melankolian elävän sisällään. Ehkä juuri tämä on syy sille, miksi hän vetoaa erityisesti homoyleisöön.

Selkeimmin Eini muistaa kuitenkin homoyleisönsä esiintulon vuosituhannen vaihteen tietämiltä. Tuolloin Eini esiintyi homobaarin syntymäpäivillä. – Meni pari biisiä, jonka jälkeen yleisössä heiteltiin jo paitoja pois ja meno oli valtava. Sen jälkeen jotain tapahtui ja sana lähti kiirimään gay-piireissä, Eini muistelee. Sen jälkeen keikkoja ja yleisöä on riittänyt homobaareissa useasti. Syytä asemalleen homoikonina Eini ei suoralta kädeltä osaa sanoa. – Ehkä se on naiseus, oikeanlainen habitus ja luonnollinen suhtautuminen kaikkeen.


Homoyleisöä on Einin mukaan kiittäminen myös hänen uudenlaisesta tulemisestaan. Aikaansa seuraava ja trenditietoinen homoyleisö oli ensimmäisten joukossa mukana uudessa tulemisessa. – Uskon homopiirien olleen vahvasti nostamassa minua takaisin esille, Eini pohtii kiitollisena. Valtavan rakkauden lisäksi homopiirit ovat tarjonneet Einille myös kriittisiä näkemyksiä. Fanitus ei ole ollut pelkkää kehumista, vaan myös kritiikkiä ja kyseenalaistavaa palautetta on osattu antaa luontevasti ja avoimesti.

Kiitollisuuden ohessa Einin puheista huokuu selkeä kunnioitus sateenkaarevaa yleisöä kohtaan. Hän mainitsee useaan otteeseen miettineensä, onko hänen heterona sopivaa lähteä esimerkiksi juhlimaan homobaariin. Kun Eini lopulta uskaltautui aikoinaan lähtemään jatkoille vanhaan DTM:ään, koki hän siellä elämänsä parhaat bileet.

Hyvät bileet ovat varmasti luvassa myös Helsingissä Savoy-teatterin juhlakonsertissa 22.11.! Lavalla nähdään esimerkiksi uusi, nuorista miehistä koostuva suurempi yhtye. Baccaran osuuden lisäksi luvassa on myös Einin ja Baccaran yhteisnumeroita.

 Lippuja konserttiin myy Lippu.fi, mutta yksi onnekas voi voittaa liput konserttiin itselleen ja seuralaiselleen Instagram-tililläni! Suuntaa siis kiireen vilkkaa sinne osallistumaan!

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Ui saakeli. Baccara oli mun ja samanikäisen serkkuni suosikki 8-vuotiaana :D Mulla oli se Light my fire -albumi kasettina ja serkku oli siitä megakateellinen. Silloin ei hirveesti ollu edes kasetilta kasetille nauhoittavia laitteita niin jouduttiin äänittämään se serkulle kahdella mankalla. Ja sit piti olla hiljaa koko ajan kun mankassa oli mikki joka otti kaikki äänet huoneesta. Muistan että serkulle kopsatulla kasetilla kuului kun mun äiti avasi huoneeni oven ja me molemmat alettiin suhista SSSHHHHHHHH :D

  Einin tuotannostahan en paljoa tiedä, mutta suosikkini on Madonna-coveri Olen neitsyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, kuinka hauska muisto :D. Itsekin tein lapsena tosi paljon mixtape-juttuja, mutta tätä mikin välityksellä äänittämistä en ole päässyt kokemaan.

   Einihän on tosi paljon tehnyt cover-biisejä, itseasiassa vielä ihan hiljattainkin. Viimeisimmältä cover-levyltä löytyy esimerkiksi Gimmel-cover. Siisti levy!

   Poista