Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Oli jo aikakin – Uusi päivä sai viimein homohahmonsa!

Ihmeiden aika ei ole ohi! Valittelin vuonna 2013 YleX :n haastattelussa siitä, miten Ylen Uusi Päivä -sarjassa ei ole ollenkaan homohah...


Ihmeiden aika ei ole ohi! Valittelin vuonna 2013 YleX:n haastattelussa siitä, miten Ylen Uusi Päivä -sarjassa ei ole ollenkaan homohahmoja. Ja heti neljä vuotta myöhemmin sarjaan ilmestyi uusi hahmo, josta on mitä ilmeisimmin kirjoitettu homo! Neljä vuotta sitten näkemykseni herättivät sarjan katsojissa närää. Nähtäväksi jää, miten sarjan juonenkäänteet otetaan vastaan.

Eilisessä jaksossa numero 687 Uuteen Päivään nimittäin ilmestyi Toni Nikan esittämä Pyry Helminen. Jakson perusteella Pyrystä tulee sarjan ensimmäinen, pysyvämpi homohahmo. Oli kieltämättä jo aikakin, sillä sarja on pyörinyt ruuduissamme jo vuosia, tuomatta ruutuihin lyhyitä vilahduksia lukuunottamatta yhtäkään seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa hahmoa. Tiukille hahmon mukaan ehtiminen menikin, sillä Uusi Päivä loppuu vuoden 2018 lopussa.Itselläni on ollut ilo kesän aikana tutustua Pyryä näyttelevään Toniin ja on ollut hauska sivusta seurata esimerkiksi sitä, miten Uuden Päivän fanit ovat innoissaan uudesta hahmosta: ensimmäiset fanitilit ilmestyivät Instagramiin huomattavasti ennen kuin yleisö oli nähnyt vilaustakaan uudesta hahmosta.

Toni kertoi pyrkivänsä näyttelijänä tekemään hahmosta mahdollisimman aidon. Näyttelijän lisäksi hahmoon vaikuttavat esimerkiksi käsikirjoittajat, puvustajat ja ohjaaja, mutta ainakin ensimmäisten jaksojen perusteella hahmo on hauska ja lupaava.

Juonipaljastuksia ei tietenkään ole herunut, mutta jaksojen nimillä (joita en itse löytänyt mistään) spekuloivien fanien puheiden perusteella uskaltanee olla toiveikas: tulevien jaksojen nimissä Pyry yhdistetään toiseen uuteen hahmoon, Iiroon.

Lähteekö Uusi päivä haastamaan Salkkareita ja Lariasta? Se selvinnee vain katsomalla, minä ainakin katson suurella jännityksellä!

Uusi Päivä YLE TV2:ssa maanantaista keskiviikkoon klo 20 ja Yle Areenassa. 

 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Harmi vaan että viimeistä Up:e kautta viedään. Parempi myöhään kun ei milloinkaan. :)

    VastaaPoista
  2. Mitähän UP:n tilalle tulee, kun pitäisi olla kotimaista vastinetta Yle-verorahoille?

    VastaaPoista
  3. Olihan Emmi lesbo ja kun tuli se väärät bileet- lyhyt sarja, näkyi myös Emmin tyttöystävä :) Harmi kun sitä ei näe enään yle areenasta, oli muuten hyvä sarja!

    VastaaPoista