Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Miestenlehtiä aamupöydässä

Huomasin jossain vaiheessa, etten enää lue lehtiä. Lehdet monen kuukauden ajalta olivat jääneet lukematta: tilatut, ostetut, tilaajalahjaksi...

Huomasin jossain vaiheessa, etten enää lue lehtiä. Lehdet monen kuukauden ajalta olivat jääneet lukematta: tilatut, ostetut, tilaajalahjaksi saadut ja ilmaisjakelupisteestä mukaan napatut.

Haluaisin kyllä lukea, mutta en jotenkin ole saanut aikaiseksi. Ja kun lehdet on jotenkin vanhoja, niin ei niitä sittenkään tule enää luettua. Tai uudet joulureseptit, syksyiset ruskaleivonnat tai vinkit itsenäisyyspäiväpöytään ovat kriittisesti myöhässä tai vähän turhan ajoissa. Ehkä sitten puolen vuoden päästä taas.


Lukeminen tekee kuitenkin hyvää ja on mukavaa. Varsinkin nykyään, kun aamiaishetkeni ovat yltäkylläisiä ja pitkäkestoisia. Toki aika kuluu mukavasti puhelintakin näplätessä, mutta toisaalta olen vähän sellainen ihminen, joka haluaisi olla ihminen, joka rajoittaa ruutuaikaansa ja keskittyy pieniin yksityiskohtiin, kuten nauttimaan shakshukasta, täydellisen kypsyisestä avokadosta ja siitä ilosta, että huomaakin juoneensa vasta yhden kupin kahvia, vaikka luulee juoneensa jo kaksi.

Sain jokunen hetki sitten postissa iloisen yllätyksen. Kaikille sukupuolille suunnatun feministisen miestenlehti Samun. Samukin uhkasi unohtua, vaikka huomasin ja etukäteen jo tiesin, että lehti on varmasti lukemisen arvoinen. Lopulta päätin, että nyt saatana luetaan lehteä ja tietoisesti istuin lukemaan. Harvoin sitä tulee miestenlehtiä luettua aamiaispöydässä, nekin kun ovat kuulemma median murroksessa kadonneet tästä maailmasta. Toista se oli ennen vanhaan, miestenlehtiä tulvi kioskien ylähyllyiltä, metsäkätköistä ja keräyslaatikoista.


No niiiiin, palataanpas taas asiaan. Kuten joku ehkä saattoi päätellä, Samu ei nyt kuitenkaan ole pornografinen julkaisu, vaan miestenlehti siinä mielessä kuin vaikka naistenlehti. Mutta kuten lehti heti ensisivuillaan julistaa, on lehti kaikille sukupuolille. Informaatioähkyyn ja lukemattomien lehtien pinoon Samu tuo tavallaan helpotusta: se ilmestyy vain kahdesti vuodessa. Jos ei muuten lehtiä tule luettua, niin Samun äärelle voi helposti pysähtyä. Uusimmassa numerossa käsitellään satavuotiasta itsenäistä Suomea ja feministisyyden tärkeyttä sille.

Usein feministinen puhe on asiaan vähän perehtyneellekin hankalaa, mutta Samu oli piristävä ja helppolukuinen kokemus: käsiteltävät asiat on ilmaistu selkeästi. Lehdessä käsitelläänkin mm. miesten seksityötä ja tasa-arvoa armeijassa. Fiksujen ja hyvin kirjoitettujen juttujen lisäksi lehti on myös visuaalisesti hyvin miellyttävä.

Myyntipaikat, tilauslomakkeet ja lisätiedot lehdestä löytyvät täältä.


You Might Also Like

0 kommenttia