Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Taidevinkki viikon alkuun: Iida Lotta Räsäsen näyttely Ruplassa

Huh, hädintuskin ehdin toipua Creat Spacen Loved-näyttelystä, kun jo riensin Ruplaan katsomaan Iida Lotta Räsäsen Spaces-näyttelyä. Näyttely...

Huh, hädintuskin ehdin toipua Creat Spacen Loved-näyttelystä, kun jo riensin Ruplaan katsomaan Iida Lotta Räsäsen Spaces-näyttelyä. Näyttely vakuutti sen verran, että ostohousut livahtivat jälleen jalkaan.

Olin seurannut Räsästä Instagramissa jo aikaisemmin. Näyttely olisi Pride-viikon hulinoissa ehkä livahtanut silmieni ohi, ellei taiteilija olisi pistänyt henkilökohtaisesti kutsua avajaisiin. Avajaiset jäivät kiireissä ohiin, mutta perjantain aamiainen tuli näppärästi hoidettua Ruplassa näyttelyn tsekkaamisen ohessa.

Ja voi miten hieno näyttely se olikaan! Suurikokoiset maalaukset ovat toki jo kokonsa puolesta usein vaikuttavia (toisaalta huonot ja suuret ovat yleensä huonompia kuin huonot ja pienet). Haluaisin lähtökohtaisesti välttää missään yhteyksissä tekijän ikää, mutta en voinut olla ihmettelemättä, kuinka nuorella ihmisellä voi olla noin vahva viesti ja ilmaisu. Tyhjässä tilassa on yhtäkkiä hyvinkin tiiviisti toisissaan kiinni olevia ihmishahmoja, samaan aikaan siis paljon ja kaikkea ja toisaalta ei mitään, tyhjässä tilassa kun ollaan.Kauniita maalauksia, suosikkini on ehdottomasti tämä yksi, jonka nostin tähän postaukseenkin kuvitukseksi. Muissa töissä on ehkä hiukan erilainen meininki. Menkää kaikki, ainakin helsinkiläiset, tsekkaamaan! Näyttelyn aukioloajoista liikkuu vähän ristiriitaista tietoa, mutta ainakin 11.7. asti näyttely on avoinna. Joidenkin lähteiden mukaan 17.7., mutta menkää siis pian, ettette jää lehdelle soittelemaan. Rupla löytyy Helsingistä, osoitteesta Helsinginkatu 16.

Budjettini ei ihan antanut periksi jatkaa Loved-näyttelystä tuttua metodia (ostaa suosikkityö), mutta yhden pikkuisen taulun varasin. Sain ihan itse liimata punaisen tarran taulun viereen, se oli hiipaiseva hetki.

You Might Also Like

0 kommenttia