Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mr Gay Finland -kilpailu saa ylpeänkin homon häpeämään

Mr Gay Finland -finalistit 2016. Kuva: Mikko Rasila / Mr Gay Finland. Homma on menossa päin prinkkalaa, kun ylpeänäkin homona saa hävetä...

Mr Gay Finland -finalistit 2016. Kuva: Mikko Rasila / Mr Gay Finland.
Homma on menossa päin prinkkalaa, kun ylpeänäkin homona saa hävetä Helsinki Pride -viikolla. 

Mr. Gay Finland-kilpailu kertoo etsivänsä Suomen fiksuinta ja komeinta homoa. Usein sanotaan, etteivät kauneus ja äly asu samassa päässä. Tietenkään tämä ei täysin pidä paikkaansa, mutta yhä edelleen akateemiset ja korkeakoulutetut finalistit loistavat Mr. Gay Finlandissa vain poissaolollaan. Tänään julkistetuissa finalisteissa heitä ei ole yhtäkään. Finalistit ovat myyjiä, kampaajia ja tarjoilijoita – ja näyttävät reilusti stereotyyppisiltä homoilta. Tuntuu hassulta, että stereotypiaa homoista ovat murtamassa homot, jotka elävät stereotypiaa todeksi.

Kiusallisinta Mr Gay Finland -kisoista tekee sen finaalin ajoittuminen osaksi Helsinki Pride -viikkoa. Koita siinä olla ylpeä homo, kun samaan aikaan hävettää olla homo. Eikö millään ole mahdollista, että kilpailijat eivät olisi niin homogeeninen joukko? Tänäkin vuonna ollaan niin samasta puusta veistettyjä, että kilpailijoilla on samat etunimetkin. Tai toisaalta, voisiko kilpailun ihan reilusti alentaa ihan rehellisesti nättien homojen kauneuskilpailuksi? Jättää älyllinen epärehellisyys pois ja lakata teeskentelemästä tiedostavaa ja älykästä ihmisoikeuskilpailua, kun olennaisinta on kuitenkin olla vain ja ainoastaan nätti. Jos haluaa olla nätti missi, niin olisi ihan reilusti. Siinä ei nimittäin ole mitään pahaa. Ainakaan, jos edustaa sillä itseään, eikä pyri olemaan koko ihmisryhmän lippua kantava mannekiini.

Onneksi tiedän, etten ole ajatuksieni kanssa todellakaan yksin, vaan Mr Gay Finland -kilpailu on herättänyt närää ennenkin. Ja jo viime vuonna kirjoitin samansuuntaisista ajatuksistani. Tänään juttelin aiheesta Aleksi Koiviston kanssa, joka tunnetaan esimerkiksi keskustalaisena nuorisopoliitikkona. Aleksi pohti samoin kuin minäkin, että fiksuuden korostaminen kattaisi jättää pois – ei Miss Suomi -kisassakaan etsitä Suomen fiksuinta naista. Nykyinen konsepti ruokkii  stereotyyppistä kuvaa homoista. Hyvin harvoin kukaan finalisteista on ollut esimerkiksi korkeakoulutettu. Aleksin homokavereissa on paljon esimerkiksi oikeus- ja yhteiskuntatieteilijöitä. Itsekin olen tullut huomattavan paljon paremmin tutuksi korkeakoulutettujen homojen kanssa.

Ja ihan oikeesti hei nyt, voisitteko skarpata kaikki. Se, että Mr. Gay Finland -finalisti sanoo haluavansa parantaa homojen asemaa ja tasa-arvoa ei ole vielä oikeastaan mitään. Sama kuin parturi-kampaaja sanoisi työhaastattelussa aikovansa parturoida ja kammata ihmisiä. Tai myyjä sanoisi aikovansa myydä. Ne ovat itsestäänselvyyksiä ja vähimmäisvaatimuksia, eikä niillä pääse kovin pitkälle. Vähän enemmän odottaisin myös Mr. Gay Finlandilta.

You Might Also Like

53 kommenttia

 1. Tämä ajattelutapa on mielestäni vähän väärin: "samaan aikaan hävettää olla homo". Eihän naisetkaan tarvitsee hävettää niistä missi-kisoista (sielläkin ainakin omasta mielestä halutaan myös korottaa ettei missit ole vaan ulkopuolisesti kauniita vaan myös "sisäisesti kauniita").

  Ja tämä elitistinen tapa puhua korkeakoulutetusta vs ei-korkeakoulutetuista on vaan surullista mun mielestä ja jos ajattelisin samalla tavalla kun tämä teksti voisin samalla sanoa että hävettää olla homo kun lukee tämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, minusta on noloa, että vuosia on tehty töitä mm. sen eteen, että stereotypiat honottavista parturi-kampaaja-homoista hälvenisi, ja sitten aletaan rakentaa tätä stereotypiaa uudestaan. Se on typerää.

   Haluan myös huomauttaa, etten halunnut vastakkainasetella eri asteisia koulutuksia. Kyse kun oli siitä, että kirjoa pitää monipuolistaa: ottaa mukaan myös korkeakoulutettuja.

   Poista
 2. Komppaan ylläolevaa kyllä täysin. "Finalistit ovat myyjiä, kampaajia ja tarjoilijoita" - että vielä vuonna 2016 joku kokee tarpeelliseksi eriarvoistaa kanssaihmisiään esimerkiksi ammatin perusteella. Mikä on tarkalleen se mittari, jonka perusteella ammatit/tutkinnot järjestetään paremmuusjärjestykseen? Ansiotaso, kansantalouden verohyöty vai kenties kanssaihmisille tuotettu jonkinlainen abstraktimpi lisäarvo. Sinulla on varmasti määritelmä hyvin hallussa, kun tuolla tavalla totuuksia julistat tämän vuoden ehdokkaiden osallistumisen meriiteistä.

  Harmittaa puolestasi, että näet asian noin kapeasta näkökulmasta.

  /SP

  VastaaPoista
 3. Uskomatonta, että kehtaat eriarvoistaa ihmisiä ammatin/koulutuksen perusteella. Se, että joku on kampaaja tai tarjoilija ei tee kenestäkään älyllisesti heikompaa ihmistä. Ja ihan näin bonuksena valaisen maailmaasi nykypäivän koulutuksesta: useimmat myyjät ovat korkeakoulutettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pitäisin ihmisiä älyllisesti heikompina ammatin perusteella, olisin sanonut niin. Kyse ei ollut eriarvoistamisesta vaan monipuolistamisesta: että mukaan mahtuisi kyllä joku korkeamminkin koulutettu.

   Poista
 4. Miksi tällainen hävettää? Pitääkö ihmisen olla tietynlainen ollakseen ylpeyttä aiheuttava homo? Tasa-arvon kannalta hieman riskaabelia ajattelua. Olisi toki hienoa, jos kisassa olisi myös vaikkapa korkeakoulutettuja, mutta sen lisäksi voisi ihan hyvin olla putkimiehiä, talkkareita, sairauseläkkeellä olevia ja roskakuskeja. Minkä vain ammatin edustaja voi olla fiksu ja tuollainen ammatteja arvottava teksti on ikävää luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En arvottanut, vaan kaipasin ammattien ja koulutustaustojen monipuolisuutta. Miksei myös putkimiehiä ja talkkareita.

   Poista
  2. Ethän kaivannut vaan ihan suoraan ensimmäisessä kappaleessa vedät johtopäätöksiä, ettei kisoissa ole fiksuja, kun ei ole akateemisia.

   Poista
  3. "Tietenkään tämä ei täysin pidä paikkaansa". Missä tässä näet jonkinlaisen johtopäätöksen?

   Poista
 5. Ei tainnut olla ehdokkaat tarpeeksi mieskarkkia, kuten kirjoittaja euroviisuhuumassaan kiljui. No mutta se siitä stereotypiasta - kunhan on korkeakoulutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietääkseni ole kiljunut mitään mistään mieskarkeista.

   Poista
  2. Parastahan tässä on se, että bloggari itse on juuri sellainen stereotyyppinen homo...

   Poista
  3. Mitähän sinäkin parahin anonyymi kuvittelet minusta oikeasti tietäväsi? Ja vaikka olisinkin, niin enpähän ole ainakaan hakenut Mr Gay Finlandiksi!

   Poista
 6. Aiemmat kommentoijat voisivat olla ihan oikeassa - ellei kirjoittaja olisi nimenomaan torpannut tämän fiksu=korkeakoulutettu-yhtälön. Ja kyllähän niissä jonkinlainen korrelaatio on, vaikka ei niitä missään nimessä voi sanoa samaksi asiaksi. Minusta kritiikki oli asiallisesti, ystävällisesti ja ennen kaikkea perustellusti muotoiltu. Eli go Eino! Haluan kiittää tästä postauksesta, vaikka kaikki muut tätä lynkkaavatkin ja tarttuvat epäolennaisuuksiin. Tiedä, että sie osaat kirjoittaa ja monet ei näköjään lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy todeta että yhdyn kyllä ehdottomasti tähän! Ei sillä ettäkö yksikään finalisti olisi huono. Tai etteivät he kykenisi arvokasta tehtäväänsä hoitamaan. Monille varmaan sana "hävettää" nostatti nyt tunnekuohun. Kullä itsekin hymähdin katsoessani erään finalistin videota jossa finalisti näytti ja kuulosti varsin stereotyyppiseltä homolta. Joku saattaisi käyttää jopa termiä hintti. Jos moni ajattelee homon juuri näiden stereotypioiden kautta wannabe tytöksi, joka pikkusormi pystyssä juo punaviiniä ja rennolla ranneliikkeellä painottaa asioita. Ja juuri tällainen henkilö on ehdolla nyt viemään ihmisten mielikuvia muualle.. Kyllähän se vaan valitettavasti on niin että monen mielissä parturi kampaaja on nainen (tai homo). Jos meillä olisikin 24 vuotias roskakuski (anteeksi raaka-ainekerääjä) Jussi finalisteissa niin kyllähän se paremmin varmasti siirtäisi ajatusta siitä "perinteisestä homosta" siihen suuntaan että myös ns. miesten hommissakin on ihan samalla tavalla homoja.

   Poista
 7. Jos tuossa Gay Finlandissa pyritään jotain fiksuusaspektia korostamaan, niin ymmärrän kyllä bloggarin ärsytyksen. Kyllähän minuakin hitusen ärsyttäisi naisena, jos jossain Miss Suomi -skaboissa muka etsittäisiin Suomen aivokkainta naista. Koska ihan tosiasiahan on, että hyvin harvoin niissäkään seikkailee muita kuin meikkitaiteilija-malli-juontajaksi haluavia pikkulikkoja. Poikkeuksia toki on, mutta ne muistaa ja tietääkin jopa tällainen ei missejä seuraava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tätä itsekin tarkoitin. Kuten sanoin, niin mitään valittamista ei olisi, jos kilpailulla ei väitettäisi haettavan jotain fiksua asiantuntijaa ihmisoikeustyöhön. Ihan rehellinen kauneuskilpailu olisi täysin ok.

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Korjaan aiempaa kommenttiani. Tehtävään haetaan fiksua ja hyvännäköistä homomiestä joka tulevaisuudessa tulisi toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä ja olemaan esikuva seksuaalivähemmistöjen parissa. Ymmärrän ärsyyntymisesi jos koet että tehtävä vaatii nimenomaan korkeaa koulutusta ja alan asiantuntijuutta. Itse kokisin (toki mutu-tuntumalla) että ihan perusfiksuus, hyvä käytös ja "sydämensivistys" kantavat tehtävässä pitkälle ja näin ollen Mr. Gay Finland voi ihan hyvin olla vaikka parturi-kampaaja. Vai oletko sitten tutustunut finalisteihin lähemmin ja todennut heidät kaikki hönöiksi?

  Ote yhden finalistin Tuomas Pohjosen esittelytekstistä: "Lisäksi mies kokee, että monet ovat liian ulkonäkökeskeisiä ja tätä tulisi kitkeä pois: ”haluaisin tuoda sitä sanomaa, että se mitä löytyy pään sisältä, on tärkeintä”." http://www.mrgayfinland.fi/finalistit2016tuomas_pohjonen.aspx

  Teilaamalla nuo miehet heti alkuunsa epäsopiviksi ammattiensa perusteella vahvistat itse sitä stereotyyppistä näkemystä että suorittavaa työtä tekevät eivät voi olla kovin fiksuja.

  Jos taas kaipaat monimuotoisuutta finalisteihin ammatteineen päivineen, niin eikö se ole loppujen lopuksi ihan eri valituksenaihe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten olen noin sataan paikkaan jo vastannutkin ja tekstissäkin kirjoittanut, niin enemmän ammatin kohdalla oli kyse siitä, että nämä matalamman koulutuksen alat, kuten parturi-kampaaja ja tarjoilija, vahvistavat stereotypiaa homoista. On hölmöä, että lauma hyvin stereotyyppisiä homoja on purkamassa stereotypiaa homoista. Ja kun kyse oli kuitenkin siitä, että haluaisin mukaan _myös_ korkeamminkoulutettuja. En siis vain heitä, vaan myös heitä. Joukko on nimittäin tällaisellaan hyvin homogeeninen, kuten kirjoitin.

   Fiksuuteen en ole sen suuremmin ottanut kantaa.

   Poista
  2. Suora lainaus kisojen sivuilta: "Mr. Gay Finland on Helsinki Pride -viikolla järjestettävä kilpailu, jossa valitaan vuodeksi Suomen fiksuin ja komein homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta, sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä."

   Missä kohtaa puhutaan homostereotypioiden rikkomisesta? Se, että edes osa osallistujista olisi korkeammin koulutettuja toisi kyllä lisää monimuotoisuutta kilpailuun ainakin sen koulutustason kohdalla. Mutta itse en ainakaan käsittänyt että monimuotoisuus ja stereotypioiden rikkominen joka suhteessa olisi kisojen ensisijainen tarkoitus. Jos kilpailun tarkoitus olisi esitellä homomaailman monimuotoisuutta, olisi finalistiporukka luultavasti toisenlainen.

   Ja toisaalta, onhan ihmisessä muitakin ulottuvuuksia kuin koulutustaso. Ei sama koulutustaso tai etunimi tee ihmisistä homogeenistä massaa. Mielestäni koulutusaste ei ole olennainen asia etsittäessä fiksua ja hyvännäköistä homomiestä hyvän tahdon lähettilääksi seksuaalivähemmistöjen pariin. Mutta jokaisella toki saa olla oma mielipiteensä asiasta.

   Poista
  3. No näen kyllä, että tasa-arvon edistämiseen liittyy myös se, että negatiiviset stereotypiat vähenisivät. Eikä se varsinaiseti yhteisöllisyyttäkään lisää, että yhdenlaiset homot on yhdessä kilpailussa ja muut sen ulkopuolella.

   Poista
  4. Tiivistettynä se minkä olen ymmärtänyt ydinsanomaksesi tässä postauksessa ja sen kommenteissa: tällainen homogeeninen ja matalasti koulutettu finalistiporukka on häpeäksi kisassa, jonka voittajalla on hyvältä näyttämisen lisäksi syvällisempikin tehtävä toimia asiantuntijana ihmisoikeutyössä. Järjestäjien olisikin ollut syytä varmistaa että ainakin osa finalisteista olisi korkeasti koulutettuja monipuolisuuden vuoksi ja siksikin, että häpeällisiä stereotyyppisiä mielikuvia "honottavista parturi-kampaaja-homoista" saataisiin rikottua.

   Toivottavasti ymmärsin oikein. Kirjoitan vielä kerran niistä ajatuksista joita tekstisi pohjalta heräsi. Ensinnäkin, mielestäni ylevöität tehtävää liiaksi. Hyvän mielen lähettiläs sateenkaariyhteisössä ei ole ihan sama asia kuin asiantuntija ihmisoikeustyössä, tehtävää nyt mitenkään väheksymättä. Jos tehtävään todella vaadittaisiin asiantuntijaa, niin eiköhän sellaista haettaisi ihan eri foorumin kautta kuin tällaisen suurelta osin myös ulkonäköä painottavan mister-kisan kautta.

   Korostat mielestäni tarpeettoman paljon tuota monipuolisuutta, vaikka monipuolisuus itsessään hyvä asia onkin. Fiksuiksi hyvän tahdon lähettiläiksi toki sopivat monenlaiset ihmiset mutta kun näissä kisoissa myös tietynlainen (hyvä) ulkonäkö on valintakriteeri, niin ehkei se homomiesten monipuolisuuden esittely ole pääasiallinen tarkoitus, sellaiselle esittelylle jokin muu foorumi toimisi varmasti paremmin.

   Toisaalta, en koe että monipuolisuus edes olisi uhattuna ainakaan finalistien koulutusasteen (johon keskityt merkillisen paljon siihen nähden että peräänkuulutat monipuolisuutta) perusteella, koska mielestäni koulutusaste ei ole niin voimakas ihmisiä tyypittävä tekijä, että saman koulutusasteen ihmiset olisivat keskenään automaattisesti homogeenisia.

   Mikä tekee parturi-kampaaja-homosta häpeällisen? Stereotyyppisen tuosta "honottavasta parturi-kampaaja-homosta" tekee mielestäni olettamus siitä että homot ovat muita miehiä naismaisempia ja hakeutuvat naisvaltaisille aloille, ei niinkään matala koulutusaste (kyseenalaistan muutenkin vahvasti sellaisen stereotypian olemassaolon, että homot ovat keskimääräistä matalammin koulutettuja). Siksi en koe, että esimerkiksi sähkömies-homo eläisi samaa stereotypiaa kuin se parturi-kampaaja-homo vaikka samaa koulutusastetta edustavatkin.

   Olettamus siitä, että matalan koulutustason ihmiset eivät riitä murtamaan negatiivisia mielikuvia homoista vaan ainoastaan vahvistavat niitä, kääntyy kyllä minun päässäni niin että matala koulutustaso on häpeäksi. Olisikin mielenkiintoista tietää että häpeäisitkö finalisteja myös siinä tapauksessa että he kaikki olisivat korkeasti koulutettuja? Peräänkuuluttaisitko silloinkin monipuolisuutta?

   Toivottavasti kuitenkin pystyt nauttimaan Helsinki Pridesta Mr. Gay Finland kisasta huolimatta.

   Poista
  5. Mun mielestä kirjoittaja ei kyllä tuominnut porukkaa homogeeniseksi vain sillä perusteella, että heillä on saman koulutustausta ja osalla sama nimi. Hän myös toi esiin, että kaikki ovat samalla tavalla stereotyyppisesti komeita ja heillä on samanlaiset (tylsät) tavoitteet kisassa.

   Näin kirjoituksen pointin niin, että on turha markkinoida, että etsitään "Suomen fiksuinta", jos oikeasti etsitään "stereotyyppisesti komeinta".

   Ja jos oikeasti halutaan etsiä Suomen fiksuinta, niin miten se kilpailussa näkyy? Onko siinä joku fiksuutta mittaava osuus ja mitä fiksuudella kisassa edes tarkoitetaan? Ei sillä, että olisin kisaa ikinä seurannut, että jos tälläinen puoli oikeasti on mukana, niin kertokaa toki:D

   Poista
 10. Mikäli henkilö ei ole korkeasti koulutettu, hän ei voi mielestäsi olla fiksu? Kannattaa hakea itse ensi vuonna mukaan niin loppuu kitinä. Mukana tosin pitää olla myös komeus aspekti, harkitse kahdesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ainakin tuli ilmeisesti matalammin koulutetulta todellinen fiksuuden osoitus. Hienosti!

   Poista
 11. Totreps!

  Mä aina ihmettelen ylipitkiä kommentteja ja paasauksia ja pätemistä blogien kommenttiboxeissa. Yhtä virallista, pätevää ja yhteiskunnallisesti merkittävää kuin avatuminen ja tiedonjulistaminen vauva.fi tai suoli24 palstalla.

  Ensin heräsi kysymys Who the fuck is Mirva Tervonen? Että olisko joku Setan piireissä grand old lady, joka pitäisi tietää yleissivistyksen nimissä. Ei muuta kuin kvg käyttöön ja ekana löytyi kissakuvia.

  Kuka nauraaa kanssani ja tajusi ironian kissamummoista. Kiitos tästä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksua hyökätä anonyymin nimimerkin takaa ja mennä henkilökohtaisuuksin. Hienosti!

   Poista
  2. Meinaatko ihan ettei nää lifestyleblogien kommenttiboksit ole niitä yhteiskunnallisen vaikuttamisen kärkikanavia?!? Kissani ja minä olemme syvästi järkyttyneitä.

   Poista
 12. ymmärsin pointtisi ja olen samaa mieltä:)

  VastaaPoista
 13. Come on missä väitetään haettavan "fiksua asiantuntijaa ihmisoikeustyöhön" :D faktat kohdilleen boy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Valitaan vuodeksi Suomen fiksuin ja komein homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta, sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä", sanotaan Mr. Gay Finland -kilpailun sivuilla. Lue lähteet ennen faktojen kyseenalaistusta, boy.

   Poista
 14. "Valitaan vuodeksi Suomen fiksuin ja komein homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta, sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä" - Joo-o. :D

  Yhtään sen tarkemmin kilpailuun perehtymättä, olen kyllä ehdottoman samoilla linjoilla bloggaajan kanssa. Ylipäänsä on älytöntä muka etsiä tällaisessa kilpailussa "Suomen fiksuinta homoa" (anteeksi vaan mutta ne fiksuimmat jättänevät osallistumatta, samoin kuin perinteisissä missikisoissakin). Ja mikäli sellaista todella etsitään, on yhtä älytöntä valita finaaliin ainoastaan niitä matalammin koulutettuja (mitä täällä kommenttikentässä kovasti kauhistellaan). En tarkoita - kuten ei uskoakseni kirjoittajakaan - ettäkö matalammin koulutetut olisivat jotenkin huonompia ihmisiä tai mitään muutakaan, mutta täytyyhän sen korkeamman koulutuksen jossain näkyä. Ja jos etsitään tietyn ryhmän fiksuinta ihmistä, on erittäin typerää valita mukaan vain matalasti koulutettuja, samasta puusta veistettyjä ja stereotypioita ruokkivia ihmisiä. Jos etsittäisiin vain ylipäänsä vaikka "komeinta homomiestä", ei tällä olisi mitään väliä. Voihan ne komeat edustaa mitä ammattikuntaa tai koulutusastetta tahansa, ei ulkonäköä yliopistoista hankita. Pointti kuitenkin oli, että tässä kilpailun sivuston mukaan haetaan komeuden lisäksi myös paljon muuta.

  /Susanna

  VastaaPoista
 15. Olettaisin kirjoittajan olevan korkeakoulutettu tai korkeakoulussa opiskeleva. Kirjoituksestasi pisti silmään heti eräs asia jonka sain myös oitis lukea kommenteista: elitismi.
  Teksti antoi myös olettaa homojen olevan stereotyyppisesti kouluttamattomia, ymmärsinkö ehkä kuitenkin väärin?
  T: Homo tarjoilija

  VastaaPoista
 16. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: maurogiovanni00@gmail.com

  WhatsApp: 002 296 144 6810

  VastaaPoista
 17. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: maurogiovanni00@gmail.com

  WhatsApp: 002 296 144 6810

  VastaaPoista
 18. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: maurogiovanni00@gmail.com

  WhatsApp: 002 296 144 6810

  VastaaPoista

 19. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: edizo.oriina@gmail.com

  VastaaPoista

 20. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: edizo.oriina@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: edizo.oriina@gmail.com

  VastaaPoista

 22. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: edizo.oriina@gmail.com

  VastaaPoista

 23. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: edizo.oriina@gmail.com

  VastaaPoista

 24. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: edizo.oriina@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: edizo.oriina@gmail.com

  VastaaPoista
 26. lainan tarjous 48 tunnissa.
  Hei, onko sinulla taloudellisia huolenaiheita? Ja niillä, joilla on ongelmia saada pääomalainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Katso tämä osoite Sähköposti: maurogiovanni00@gmail.com

  whatsapp: +33 6 44 68 84 20

  VastaaPoista
 27. lainan tarjous 48 tunnissa.
  Hei, onko sinulla taloudellisia huolenaiheita? Ja niillä, joilla on ongelmia saada pääomalainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Katso tämä osoite Sähköposti: maurogiovanni00@gmail.com

  whatsapp: +33 6 44 68 84 20

  VastaaPoista
 28. Attention! Attention!! Attention!!!,

  **Are you financially squeezed?
  **Do you seek funds to pay off credits and debts?
  **Do you seek finance to set up your own business?
  **Are you in need of private or business loans for various purposes?
  **Do you seek loans to carry out large projects?
  For more details email us today : bdsfn.com@gmail.com
  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :

  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Best Regards.
  Mrs.Carol Anderson

  Attention! Attention!! Attention!!!,

  What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2018 at the cheapest interest rate of %.
  For more details email us today : bdsfn.com@gmail.com

  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :

  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Best Regards.
  Mrs.Carol AndersonAttention! Attention!! Attention!!!,

  **Are you financially squeezed?
  **Do you seek funds to pay off credits and debts?
  **Do you seek finance to set up your own business?
  **Are you in need of private or business loans for various purposes?
  **Do you seek loans to carry out large projects?
  For more details email us today : bdsfn.com@gmail.com
  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :

  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Best Regards.
  Mrs.Carol Anderson

  Attention! Attention!! Attention!!!,

  What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2018 at the cheapest interest rate of %.
  For more details email us today : bdsfn.com@gmail.com

  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :

  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Best Regards.
  Mrs.Carol Anderson

  VastaaPoista
 29. Attention! Attention!! Attention!!!,

  **Are you financially squeezed?
  **Do you seek funds to pay off credits and debts?
  **Do you seek finance to set up your own business?
  **Are you in need of private or business loans for various purposes?
  **Do you seek loans to carry out large projects?
  For more details email us today : bdsfn.com@gmail.com
  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :

  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Best Regards.
  Mrs.Carol Anderson

  Attention! Attention!! Attention!!!,

  What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2018 at the cheapest interest rate of %.
  For more details email us today : bdsfn.com@gmail.com

  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :

  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Best Regards.
  Mrs.Carol AndersonAttention! Attention!! Attention!!!,

  **Are you financially squeezed?
  **Do you seek funds to pay off credits and debts?
  **Do you seek finance to set up your own business?
  **Are you in need of private or business loans for various purposes?
  **Do you seek loans to carry out large projects?
  For more details email us today : bdsfn.com@gmail.com
  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :

  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Best Regards.
  Mrs.Carol Anderson

  Attention! Attention!! Attention!!!,

  What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2018 at the cheapest interest rate of %.
  For more details email us today : bdsfn.com@gmail.com

  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :

  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Best Regards.
  Mrs.Carol Anderson

  VastaaPoista
 30. linerscredit@gmail.coHei

  Tarvitsetko lainaa henkilökohtaiseen tarkoitukseen tai yrityksesi tarpeisiin? Tässä on hyvä uutinen sinulle. Olet oikeassa paikassa. Meillä on kyky tarjota yrityksille ja yksityishenkilöille lainoja / lainoja 3%: n korolla.
  Sähköposti: azertmorter@gmail.com
  whatsapp: +13219993670
  Alexander Lynge
  taattu lainan tarjousm

  VastaaPoista