Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Naiset puhuvat politiikkaa miesten puuhastellessa pikkusievästi – onnistuuko tasa-arvo edes homoilta?

Mr ja Miss Gay Finland-finalistien maailmassa naiset puhuvat yhteiskunnasta ja politiikasta miesten puuhastellessa kampaajana tai tarjoil...


Mr ja Miss Gay Finland-finalistien maailmassa naiset puhuvat yhteiskunnasta ja politiikasta miesten puuhastellessa kampaajana tai tarjoilijana. Eikö tässä maassa edes homoilta onnistu tasa-arvo?

Sain heti aamusta kyselyitä ja postaustoivetta Mr Gay Finland-finalisteista. Että voisinko kertoa kuka on suosikkini, ketä äänestän ja ketä kaikkia olen villissä historiassani kiksauttanut. Näillä näkymin vastaus kaikkiin kysymyksiin taitaa olla, että en ketään. Olen oikeastaan vähän pettynyt finalisteihin: heistä puuttuu yleissilmäyksellä särmä ja persoona. Kummastelen kieltämättä myös akateemisten homojen puutetta: eivätkö korkeakoulutetut miehet hakeudu kisaan, vai eikö heitä valita finaaliin? Alemman asteen koulutuksessa ei toki ole mitään vikaa, mutta ilmiö on mielestäni erikoinen. Hassu on myös miesten listan nimien homogeenisyys: kaksi Jamia, kaksi Joonasta ja kaksi Nikoa, joista tosin toinen toki C:llä. Parturi-kampaajienkin määrä (3 kpl) vähän osui silmään. Onneksi mukana on myös varastotyöntekijä ja logistiikkavastaava, että saadaan kaiken stereotypia-ilotulituksen keskelle myös vähän valtavirrasta poikkeavuutta: oikein miesten töissä olevia homoja!

Ja tänäkin vuonna käytännössä kaikki finalistit haluavat (voittaessaan) olla ajamassa sateenkaarikansan oikeuksia ja olla vaikuttamassa asioihin. No tottakai haluatte, se on itsestäänselvää ja Mr. Gay Finlandin tehtävä, höpsöt. Minä haluan tietää, miten te sen teette.

Miss Gay Finland-kisan puolella korkeakouluopintoja ja laajaa ammattien kirjoa näkyy enemmän. Myös näkemykset siitä, mitä homomissinä tekisi asioiden eteen, tuntuvat olevan vahvemmin tiedossa. Mutta niinpä sitä kisoista puhuttiin jo viime vuonna: Miss Gay Finland on ihmisoikeuskilpailu, Mr Gay Finland taas on selkeä missikisa.

Toisaalta homokuninkaalliskilpailu on jännittävä peilikuva muusta maailmasta: homokuninkaallisten maailmassa naiset puhuvat yhteiskunnasta ja politiikasta ja tarttuvat toimeen, miehille taas on katsottu paremmaksi kevyempi rooli: vähän puuhastelua kampaajana tai tarjoilijana, päätehtävänä kuitenkin haaveilu jonkun muun toteuttamasta maailmanrauhasta. Että eikö tässä maassa edes homoilta onnistu tasa-arvo?

Mr Gay Finland-kilpailun finaalissa ovat Aku Raita, Jami Riutta, Jami Mäki, Joonas Jänkälä, Joonas Nilsson, Nico Hyväkkä, Niko Hämäläinen, Petri Suomalainen ja Tino Haavisto. Miss Gay Finland-kisan finaaliin valittiin Tiia Virtanen, Nixu Ahola, Elina Gustaffson, Katja Jänisniitty, Catariina Salo, Katja Kokko, Mila Topra ja Nevena Ek.

You Might Also Like

0 kommenttia