Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kuinka syntyy glamoröösi elämäntapa?

Kaupallinen yhteistyö: Ginger Joe Glamoröösi elämäntapani herättää usein kysymyksiä: että missä se todellisuudessa elämässäni näkyy. ...

Kaupallinen yhteistyö: Ginger Joe

Glamoröösi elämäntapani herättää usein kysymyksiä: että missä se todellisuudessa elämässäni näkyy. Kysymys on kiinnostava, sillä itseasiassa minuun liitetyn ”leipälajina glamoröösi elämäntapa” -sloganin on alunperin keksinyt kotikylän paikallislehden toimittaja minusta kertovassa jutussaan – itse en ollut ajatellut elämäni olevan erityisen glamoröösiä, vaikka toisaalta olin kyllä lehtijutun kuvituksena olevassa kuvassa ylellisessä kutsuvierasgaalassa paidattomien miesmallien ympäröimänä kilistelemässä.


Elämäni glamour on hienoista juhlahetkistä huolimatta kuitenkin enemmän pienissä arjen hetkissä. Siinä, miten voin kohottaa nekin maan pinnan yläpuolelle. Sillä juuri ne pienet glamoröösit yksityiskohdat ja valinnat arjessa tekevät elämästä glamoröösiä – ei se, että kaikki olisi kaiken aikaa hulppeaa luksusta. Kyse on paljon omista arkisista valinnoista: esimerkiksi siitä, nauttiiko inkiväärioluensa välinpitämättömästi vähän lämmenneenä suoraan pullosta vai kaataako huolellisesti viilennetyn juoman kauniiseen lasiin tai jopa ylelliseen maljaan nauttiakseen sen oman maun mukaisten koriste-esineidensä ympäröimänä. Jos voin valita asian kultaisena ja kimaltavana, valitsen kultaisen kimalluksen. Oli kyseessä sitten juoma, vaate, huonekalu tai kattolamppu.


Jo lapsena huomasin, etten ole ollenkaan tavanomainen. Tavanomaisuutta ei siis ole tarvinnut tietoisesti torjua, vaan tavanomaisuudesta poikkeaminen on ollut itselleni sisäsyntyistä. Prinsessoja ja balettia ihailevana pikkukylän poikana ei yksinkertaisesti ollut mahdollista olla tavanomainen, vaikka sitä olisi joskus halunnutkin. Se on aikuisemmalla iällä saanut tavoittelemaan omannäköistä elämää vielä pontevammin. Torjumaan tavanomaista ja kaatamaan glitter-purkkeja tuulettimeen. Niin arkikin saa oman kimaltavan kuorrutteensa ja tuntuu heti ihanalla tavalla maan pinnasta irtautuneelta. Tavanomaisuudesta poikkeamisensa voi ja pitääkin kääntää voitokseen ja omaksi jutukseen. Jos ei kerran ole tavanomainen, voi samalla vaivalla olla aivan extra vaganza defy ordinary.

On hauska sattuma, että pääsen kertomaan glamoröösistä elämästäni ja tavanomaisuuden torjunnasta juuri Ginger Joen kanssa. Gingerillä kun on elämäni varrella ollut monessakin mielessä tärkeä merkitys tavanomaisuuden torjunnassa. Ensin johtotähdekseni muodostui Spice Girls ja erityisesti Geri Halliwell, Ginger Spice. Hän on toiminut esikuvanani lapsuudesta näihin päiviin saakka. Kymmenvuotiaaseen  minuun teki vaikutuksen se, kuinka Geri elämäkerrassaan kertoi kapinoineensa normeja vastaan hiljaisella vastarinnalla: lapset tasapäiseksi massaksi typistävää koulupukua vastaan saattoi kapinoida hilaamalla hameenhelman mahdollisimman ylös. Gerin elämässä ja urassa näkyy muutenkin suuri polte joukosta erottumiselle ja nähdyksi tulemiselle. Siihen Gerin räiskyvän oranssi hiustenvärikin liittyi. Gerin tarinasta olen saanut voimaa ja rohkeutta myös oman erikoisuuteni kääntämisessä voimavaraksi. Kuten ehkä tiedättekin, viimeistään taannoisen tatuointipostaukseni jälkeen, on Ginger Spice tatuoituna myös pohkeeseeni, muistuttamassa omien unelmien merkityksestä ja omalle itselle rehellisyydestä. Samaa gingerin poltetta aistin myös Alkossa ja ravintoloissa myytävässä 6,5 prosenttisessa Strong Ginger Joessa, joka on Ginger Joe -tuoteperheen juomista oma suosikkini. Ginger Joesta ovat saatavilla myös 4% perusversio sekä päärynänmakuinen versio, joita löytyy myös ruokakauppojen hyllyistä – ja jos ei valmiiksi löydy, kannattaa pyytää kauppiasta ottamaan juoma valikoimiin! Tuoteperheeseen kuuluu myös alkoholiton versio, jota olen itseasiassa huomannut monien ystävienikin juovan illanistujaisissa ja juhlissa. Alkoholiton Ginger Joe on myös lämpimien kesäkauden iltojen ilo – ja kuulemani mukaan Ginger Joesta voi tehdä myös mehujäitä! Ehkä pakko kokeilla, kunhan kesähelteet saapuvat. Sellainen yllätys näiden inkiväärioluiden suhteen muuten paljastui itsellenikin vasta nyt tuotteisiin tutustuessani, että inkivääriolut-nimestä huolimatta Ginger Joe ei todellisuudessa ole olutta! Tämä oli itselleni tervetullut uutinen, sillä en satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta juo olutta. Ginger Joe on siis todellisuudessa juomasekoitus, ja aidon inkiväärin ansiosta vieläpä todella raikas. Ginger Joen kehittäjä Joseph Stone on perimätiedon mukaan inkiväärimehuja keitellessään 1700-luvulla ollut vähällä polttaa viiksensä tujulla inkiväärillä. Tiedä siitä, mutta itse rakastan inkiväärin poltetta. En kyllä ehkä silti haluaisi viiksiäni polttaa, vaikka inkiväärin aiheuttama kipristely onkin ihana tunne.

Ja sitä ihanaa inkiväärikipristelyä on viime aikoina ollut. Unelmiini ja onnellisuuteeni kun liittyy Gerin lisäksi myös eräs toinen ihana punapää. Poikaystäväni on nimittäin ginger ja muiden punatukkaisten tavoin kokenut hiustenvärinsä vuoksi kaikenlaista – Suomessa punaisten hiusten aiheuttamasta syrjinnästä ei tiettävästi juuri puhuta, vaan ilmiö mennee samaan nippuun kaiken kiusaamisen kanssa. Maailmalla gingereiden syrjintä on kuitenkin todellinen, tunnustettu ilmiö. Poikaystäväni asuessa Oxfordissa sai hänkin kokea, miten paikalliset ihmiset huutelivat ikkunoista hänen peräänsä hiustenvärin vuoksi. Nykyisin poikaystäväni on kuitenkin kääntänyt gingeriytensä voitoksi ja on hyvin kiintynyt hiustensa väriin. Minäkin rakastan hänen gingeriyttään – sitä, miten hänen viiksensä ja partansa ovat varsinkin tänä keväänä kuin suoraan pullon etiketistä. 

Mutta en tietenkään vain hiustenväriä, vaan kaikkea, mikä mielessäni liittyy gingeriin. Kuten sanottu, sitä sellaista säkenöivää poltetta, palavaa intohimoa ja suloisenhuumaavaa makeutta.

Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi Ginger Joesta ja alkoholista ei kommenteissa saa keskustella, mutta kaikesta muusta sitten saakin! Millaisia glamourin häivähdyksiä sinun elämässäsi näkyy? Kuinka torjut tavanomaisuutta, vai oletko tyytyväisenä tavallinen? 

You Might Also Like

0 kommenttia