Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kiki Queer Bar – Reykjavikin queerein baari

Kuten viimeksi kirjoitinkin, vierailimme Timpsin kanssa tammikuussa Islannissa! Kerroin myös, että vierailimme paikallisessa queerbaariss...

Kuten viimeksi kirjoitinkin, vierailimme Timpsin kanssa tammikuussa Islannissa! Kerroin myös, että vierailimme paikallisessa queerbaarissa ja voi mikä ihana paikka se olikaan! Kiki Queer Bar kertoo olevansa Reykjavikin queerein baari hauskalla tunnelmalla ja parhaalla jengillä. Ja siltä paikka kyllä vaikuttikin!

Kiki Queer Bar on, kuten kuvista näkyy, hyvin instagrammattava jo ulkoa päin. Sateenkaareksi julkisivunsa maalannut baari ei varsinaisesti piiloudu katukuvaan, vaan on hyvin bongattavissa – ja se on ihanaa! Kiinnostavana yksityiskohtana täytyy muuten sanoa, että ihanilta vanhoilta puutaloilta näyttävät islantilaistalot eivät oikeasti ole julkisivultaan puuta, vaan peltiä. Kuten julkisivu ehkä hiukan paljastaakin, on Kiki samaan aikaan kitsch ja sairaan cool – sisätilojen portaita koristavat sateenkaarimaalaukset ja homodiskohittien sanoitukset, katosta roikkuvat sateenkaari- ja kultaviirit ja seinille on maalattu flamingoja.


Aikataulumme ja ohjelmamme Islannissa oli melko tiukka, mutta ilokseni ehdimme kuitenkin käydä vähän jortsuamassa Reykjavikin yössä ja Kikin tanssilattialla. Kiki toimii kahdessa kerroksessa, ensimmäisessä kerroksessa on pieni yökerhomaisempi tila, josta löytyy tanssilattia, toisesta kerroksesta taas löytyvät vessat ja puoliltaöin aukeava lounge-tyyppisempi istuskelutila. Notkuva, hämärä, ihanalla tavalla hikinen ja pieni paikka toi mieleen vanhat hyvät ajat Turussa: paikka tuntui ihanalta yhdistelmältä maailman parasta baaria Dynamoa ja Turun homobaari Suxesia ennen transfobisia Turku Pride-lausuntoja. Niiden jälkeen Suxes ei enää ole ollut entisensä, en ole halunnut käydä siellä eikä toisaalta omistava tahokaan ainoan kohun jälkeisen vierailuni perusteella minua sinne kaipaa. Ei ole ollut ikävä. Kikissä tunnelma ja meininki taas oli aivan toista: jo ulkoseinässä on kyltti, joka muistuttaa paikan olevan queer, ja jos sitä ei kunnioita, potkitaan paikasta ulos. Myös WC-tiloissa sukupuolen monimuotoisuus oli huomioitu todella kivasti – en muista sanatarkkaa lainausta kyltistä, mutta sisältö oli kuitenkin se, että jokainen todennäköisesti tietää itse, onko oikeassa vessassa vai ei. Tätä lisää kaikkialle maailmaan!


Muutaman baarivierailumme perusteella huomasimme, ettei islantilaisissa baareissa tai ravintoloissa ole oikein missään narikkaa. Takit jätetään ihan vain naulakkoon - tai ängetään suuriksi takkivuoriksi ikkunalaudoille tai seinustoille, kuten Kikissä tehtiin. Vähän kummallinen ja epäkäytännöllinen, mutta toisaalta jotenkin helppo ja mukava toimintatapa. Olimme ihastelleet jo ennen yökerhovierailuamme paikallisten todella siistejä ja hyvännäköisiä talvitakkeja – syy on varmaan siinä, että takit päällä näyttäydytään myös yökerhossa. Muutenkin islantilainen yöelämä toi mieleen afterski-bileet tai Ibizan. Kumpaakaan en ole koskaan kokenut, mutta näin ainakin voisin kuvitella! Hiihtopipoissa ja toppatakeissa bailataan ja bilemusaa soittavat juhlajengit vaeltavat pääkadulla läpi yön.

Vierailuajankohtanamme paikan asiakaskunta koostui lähinnä turisteista – mitään uskomatonta Pride-juhlaa paikassa ei siis teemasta huolimatta vietetty. Tunnelma oli kuitenkin hyvin lämminhenkinen ja vastaanottava, ja jopa kaltaiseni yökerhoja vieroksuva erakko viihtyi paikassa mainiosti. Tanssilattialla huomasin sujuvasti mylviväni mukana kaikenmaailman beyoncet ja arianagrandet, joita en siis ihan sillee tosiasiallisesti todellakaan osaa ja tunne, mutta niin vain tunnelma vei mukanaan ja löysin sisäisen Beyonceni.


Kiki Queer Bar
Laugavegur 22 
 101 Reykjavík

You Might Also Like

0 kommenttia