Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pepun saaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa (6 minuutin tehotreeni pepulle)

Elämän pieniin ja suuriin nautintoihin keskittyminen on hiukan kostautunut. Jos syö ja juo kaiken (ja nimenomaan kaiken) mitä haluaa, niin...

Elämän pieniin ja suuriin nautintoihin keskittyminen on hiukan kostautunut. Jos syö ja juo kaiken (ja nimenomaan kaiken) mitä haluaa, niin kyllä siinä väkisin vähän pehmenee ja pöhöttyy.

Olen kuitenkin liikkujana sellainen, että en jaksa liikkua. En varsinkaan urheilla. Kävelen kyllä mielelläni kaikki alle kolmen kilometrin matkat, mutta varsinaiseen hikiliikuntaan en tahdo. Olen ihminen, joka odottaa ja toivoo nopeaa ja vaivatonta tietä pyöreään peppuun ja litteään vatsaan.

Mutta nyt on jälleen tapahtunut ihme! Älylaitteeni selvästi kuunteli perjantaina muistellessani fysioterapeuttia, joka voimakkaasti kouri takapuoltani etsien sieltä lihaksia. Miten voi olla, ei kyllä voi tällainen olla, miten täällä ei mitään tunnu, ei voi olla ettei ihmisellä ole ollenkaan takapuolta, taivasteli fysioterapeutti.

Ja kuinka ollakaan, pian tämän muisteluni jälkeen feedeihini pompahti olympiauimari Tom Daleyn uskomaton kuuden minuutin pepputreenivideon jako: ei kuntosaleja, ei välineitä, ei tuntikausien treeniä. Vain minä ja peppu. Peputtomuuteni on häirinnyt ymmärtääkseni vain itseäni, mutta silti tai juuri siksi päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Kuuden minuutin voimisteluun pystyy jopa kaltaiseni nautintoihin taipuvainen herkkusuu. Ainakin, jos kuuden minuutin päivittäisellä treenillä saa kesäksi upean takapuolen. Toki tätä kirjoittaessa kesään on jotain yhdeksän kuukautta, eli voisin teoreettisessa mielessä upean pepun lisäksi saada myös vaikka vauvan. Ehkä saankin, se on jopa peppua todennäköisempää. Mutta siis että aikaa ja toivoa on! Onneksi ostin Flow Festivalin asuani varten UFFilta punaiset voimistelushortsit – on asu, jossa treenata!


En muuten tiedä, että olenko se vain minä, mutta pepun treenaamisesta puhuminen on tuntunut vähän kiusalliselta. Yksi kaverini luuli minun tehneen jonkinlaista petipuuhiin liittyvää sulkijalihastreeniä kerrottuani tehneeni pepputreenin. Ja pakko myöntää, siltähän se kuulostaa. Jotenkin väärältä. Varsinkin tuossa äsken, kun puhuin pepun saamisesta. Nyt seis, Eino. Mutta haluaisin tietää: olenko se vain minä, vai kuulostaako pepun treenaaminen muidenkin korvissa jotenkin väärältä?

Olen nyt menestyksekkäästi tehnyt Tom Daleyn pepputreenin jo kahtena päivänä! Toisena päivänä otin mukaan myös Daleyn kuuden minuutin vatsalihastreenin. Treenin tulokset olivat kiistattomat: tuntuvien pakaralihasten lisäksi minulta puuttuvat myös vatsalihakset.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Eino, et ole yksin! Ystävättäreni kertoi joogaopettajansa ohjeistaneen jonkin asanan suorittamisessa lausahduksella "vetäkää peräaukkoa sisäänpäin". Vaikka ohje oli ilmeisesti jopa ihan OK suorituksen kannalta, ystävättäreni ei enää koko lopputuntiin saanut kiinni siitä eteerisen rauhallisesta fiiliksestä, joka joogatunneilla käymiseen liitetään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, mä oon kuullut joogatunnin lisäksi samaa ohjeistusta myös ratsastuksen harrastajilta (hevonen kuulemma pysäytetään tällä liikkeellä). Kyllä voi yllättävissä käänteissä harjoittaa peppuaan!

      Poista