Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ugly Monsters – tuhma ja humoristinen sarjakuva urbaanin homomiehen elämästä

Ugly Monster -sarjakuva saatu arvostelukappaleena. Joakim Juvelénin Ugly Monsters -sarjakuva on tuhma ja humoristinen sarjakuva, joka ...

Ugly Monster -sarjakuva saatu arvostelukappaleena.

Joakim Juvelénin Ugly Monsters -sarjakuva on tuhma ja humoristinen sarjakuva, joka kuvaa urbaania homomiehen elämää. En ole erityisen vihkiytynyt sarjakuvakulttuuriin, mutta lähtökohtaisesti olen vähän karsastanut juuri Ugly Monstersin kaltaista sarjakuvaa: leikkisät, olkoonkin kuinka uglyjä hyvänsä, maskotit tuntuvat lähtökohtaisesti liian helpolta kortilta, jotka eivät tarjoa mitään. 


Huomasin onneksi olevani väärässä, sillä Ugly Monstersin sisältö yllättää! Leikkisistä ulkomuodoistaan huolimatta hahmoilla on selkeä luonne ja hyvin tunnistettavat esikuvansa todellisessa elämässä. Sarjakuva-albumi kuvaa osuvan karikatyyrisesti homokulttuuria: deittailua, bailaamista, loputonta kiimaa, alusvaatemerkkejä ja ikuisen nuoruuden tavoittelua, vaikkei ehkä ihan ollakaan enää parikymppisiä. Hahmojen karrikointi on paikoin niin ylilyövää, että se tuntuu jo kritiikiltä ja hyvä niin. Kirja viihdyttää homokulttuurin tuntevaa ja sen ytimessä elävää, mutta konservatiivipersun käsiin kirjan ei toivoisi joutuvan.

 
Kiitämme: Spice Girls -viittauksia.
Moitimme: Teoksen väitettä siitä, ettei eroa shampanjan ja kuohuviinin välillä huomaa.
Sain Ugly Monstersin kustantajalta Sammakolta kirjaa myös arvottavaksi. Arvontaan voi osallistua maanantai-iltaan saakka Instagramissa!

You Might Also Like

0 kommenttia