Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Nyt kerätään miehiöitä – kansakoulun kesäpiinasta inspistä deittailuun

Luin juuri Helsingin Sanomista jutun J. Karjalaisesta , joka oli ostanut kirpputorilta Sirkka Lautamies -nimisen henkilön kokoaman kasvi...


Luin juuri Helsingin Sanomista jutun J. Karjalaisesta, joka oli ostanut kirpputorilta Sirkka Lautamies -nimisen henkilön kokoaman kasvion. Kasvio oli inspiroinut Karjalaista kirjoittamaan kokonaisen kappaleen. Perjantaina ilmestyneeltä Sä kuljetat mua -albumilta löytyykin kappale Terve, Sirkka Lautamies. Kappale vilisee Sirkan keräämiä kasveja ja muodostaa Karjalaiselle tyypillisen kesäyön mystiikaa hohkaavan kappaleen.

En tiedä digiloikan tehneestä nykyajasta, mutta ennen vanhaan kouluissa on kesäloma-aikoina kerätty kasvioita! Kasvioihin kerätään siis luonnonkasveja, jotka huolellisesti kuivataan ja prässätään esimerkiksi painavien kirjojen välissä. Kukat kiinnitetään paperille, johon merkitään huolellisesti myös kasviin liittyvät tiedot. Ilmeisesti kasvioita kerätään digiloikasta huolimatta jossain määrin nykyäänkin, sillä Nastolassa sijaitsevan Kukkasen peruskoulun nettisivuilta löytyy kattavat ohjeet kasvion keräämiseen. Aika työläs projekti minusta!

Mutta se kasviosta! Juttu J. Karjalaisen kasviosta palautti nimittäin mieleeni villin sinkkukesän 2015, jolloin keräsimme ystävättäreni kanssa miehiöt!

Miehiön periaate on  samantyyppinen kuin kasvion. Kesän aikana kerättiin mahdollisimman monta erilaista miestä. Viikottain kokoonnuimme käymään läpi menneen viikon löydöt ja pohtimaan mahdollisuuksia miehiön lajivalikoiman kasvattamiseen tulevaisuudessa. Kokoontumisissa myös piirsimme kuvat miehistä (joko muistinvaraisesti tai some- ja deittisovelluksien profiilien kuvia apuna käyttäen). Kuvan yhteyteen merkittiin nimi, nimimerkki tai lempinimi. Tämän lisäksi merkittiin keskeiset tuntomerkit ja sanallinen arvio deitin hyvistä ja huonoista ominaisuuksista. Nykyaikana taltiointityön voi mainiosti tehdä myös digitaalisesti, mutta me arvostamme kädentaitoja.


Miehiöön laadittiin tietysti myös kansi- sekä alkulehti. Kansilehteen kuvattiin hedelmällisyyttä kuvaavasti erilaisia kasveja, alkulehdelle taas kirjoitettiin kauniilla käsialalla projektia kuvaava Raamatunlause:

"Saata minut ymmärtämään asetustesi tie, niin minä tutkistelen sinun ihmeitäsi"

Sillä ihmeitähän miehet ja ihmiset maan päällä ovat. Miehiön kerääminen taas on käytännössä tieteentekemistä, tutkimusta, joten ihmeitähän siinä tutkiskeltiin. Eikä miehiön kerääminen ole vain kesälaji: miehiä on saatavilla aina. Oikeastaan syksyn ja käpertymiskainalon tarpeen tullen paras miehiönkeräyssesonki on vasta alkanut!

Haastankin siis kaikki deittailijat keräämään omat miehiöt! Kasviot ovat tunnetusti vanhan hyvän ajan mummoloissa vierailleille entisajan lapsille tuttua pakkopullaa. Kasvioita ovat isovanhemmat vuosikymmenien ajan lapsenlapsensa pakottaneet tutkimaan. Tehdään tähän muutos! Tulevat sukupolvet kiroavat, kuinka Eino-pappa olis muuten ihan sairaan cool, mutta saatana kun se aina esittelee sitä miehiötä! Mitään muuta se ei muista tai ymmärrä, mutta miehiön muistaa! 

Ajatelkaas, millaista uutta väriä olisi J. Karjalaisen tuotanto saanut, jos Sirkka Lautamies olisikin aikoinaan koonnut miehiön. Siinä Ankkurinapin väitetty homoeroottisuus kalpenisi. 

You Might Also Like

0 kommenttia