Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Minä ansaitsen kultaa, osa IIII: Siltsu-tatuointi

Sinä ansaitset kultaa . Jari Sillanpään viimeisin hitti, ja aivan syystä. Teksti on oivaltava ja puhutteleva, rehellinen ja aito. Teksti ...

Sinä ansaitset kultaa. Jari Sillanpään viimeisin hitti, ja aivan syystä. Teksti on oivaltava ja puhutteleva, rehellinen ja aito. Teksti yhdistettynä sävellykseen ja Jari Sillanpään tunteikkaaseen ääneen, on kappale täydellinen. Sinä ansaitset kultaa on lauseena kaunis ja uskomattoman voimauttava. Pidän jopa Cheekin Vain elämää -versiosta, vaikkei se sama asia tietenkään olekaan. Sinä ansaitset kultaa on kantanut minua monina vaikeina hetkinä vuosien varrella. Vaikka kappaletta on kuunnellut viime vuosina koko Suomi ja se on kasvanut ehkä jopa Satulinnaa suuremmaksi hitiksi, on kappale silti minun kappaleeni.

Mutta upeasta kappaleesta on tietysti vielä vähän matkaa siihen, että hittikappaleen tekstistä kannattaa ottaa tatuointi. Sille matkalle päätin kuitenkin lähteä.

Ajatus Sinä ansaitset kultaa -tekstin tatuoimisesta ranteeseen pyöri mielessäni jo keväällä. Suunnittelin pientä, neutraalia, tikkukirjaimin kirjoitettua tekstiä. Jotenkin ajatus ei kuitenkaan tuntunut valmiilta ja olin tavallaan tyytyväinen, kun jouduin muista syistä perumaan jo varatun tatuointiajan.

Loppukesästä varasin uuden ajan. Ja samaan rysäykseen Siltsu palasi huumekohun jälkeen lööppeihin (nopeasti aiheettomiksi osoittautuneiden) lapsipornon hallussapitoepäilyjen merkeissä. Ne yhdistettynä huumekohuihin tulin hieman epäluuloiseksi: katuisinko ajatusta tatuoinnista? Osoittaisiko tatuointi todella huonoa makua? Hävettäisikö se myöhemmin? Pari tuntia uuden ajanvaraukseni jälkeen lähetin tatuoijalle viestin, että homma täytyy taas laittaa jäähylle. Mielessäni vilisivät tatuoidut kihlasormukset, kehnosti peitellyt entisten rakkaiden nimitatuoinnit ja amatöörimäiset valokuvatatuoinnit vauvoista. En haluaisi päätyä tatuointeineni surulliseksi esimerkiksi siitä, mitä tatuoinnit voivat pahimmillaan olla.

Pahimmat epäilyt kuitenkin kaatuivat nopeasti ja tatuointiajatukseni sai taas uutta tuulta purjeisiin. Tunne ajatuksen oikeudesta vahistui. Samalla tajusin Jari Sillanpään henkilökohtaisen elämän vaikeuksien vain vahvistavan tatuoinnin sopivuutta ja viestiä. Sinä ansaitset kultaa kun voi tarkoittaa niin montaa asiaa. Kaikilla on joskus vaikeampia aikoja, mutta niiden jälkeen tulee taas parempia. Tatuoinnissa Sinä voi olla kappaleen tekstin mukaisesti loukattu ja satutettu eksä, jolle toivoo vain hyvää. Ehkä Sinä on minä itse. Vaikka olisinkin ajattelematon tai muuten sekaisin, en silti haluaisi nähdä itseäni täysin kelvottomana. Minäkin ansaitsen kultaa. Tai Sinä voi olla Jari Sillanpää. Kullantäyteisimpiä aikoja odotellessa.

Tatuointi haki lopullista muotoaan hyvin pitkään. Lopulta katselin ihanan bloggaajakollegani Tiinan Instalive-lähetystä, jossa Tiina teki kuvituksia tulevaan kirjaansa. Olen ihaillut Tiinan töitä jo pitkään, ja lähetystä katsellessani tajusin, että Tiinan uskomattoman kaunis käsiala on se, jolla tatuointi pitää tehdä. Ei vähäeleisillä tikkukirjaimilla, vaan Tiinan persoonallisella ja juuri tähän tekstiin täydellisen loppusilauksen sisältävällä käsialalla. Tiina suostui suunnittelupyyntööni epäröimättä ja sain nopeasti useita eri vaihtoehtoja. Tatuoijani, Impact Tattoon Outi, hyväksyi ajatuksen myös. Niinpä muutama viikko sitten pyyhälsin Punavuoreen Impact Tattooseen. Vähän pelkäsin, sillä tatuointi olisi kohtuullisesta koostaan huolimatta huomattavasti aiempia kuviani värikylläisempi ja siksi myös varmasti kivuliaampi. Muistelin Tahdon-kampanjatatuointiani, jota ottaessani valuin valtoimenaan kylmää hikeä ja loppuun saakka olin varma, etten selviä tästä. Mutta kaipa se oli kertynyt kokemus tai ajatus kullan ansaitsemisesta, joka helpotti oloa. Tatuointi ei tehnyt edes tiukkaa, vaan oli jopa miellyttävää. Luulin kuvasta olevan valmiina suunnilleen yhden kolmasosan, kun Outi totesi kuvan olevan valmis.

Kuten kaikki tietävät, pätee tatuointeihin hyvin vahva porttiteoria. Nyt kun olen yhtäkkiä ihminen, jolla on yhden tatuoinnin sijaan kolme, on jo hyvin matala kynnys ottaa niitä paljon lisää. Sinä ansaitset kultaa on ihana myös tatuointina. Ensin mielessäni oli yksi, nyt mielessäni on neljä uutta kuvaa, jotka haluan jossain vaiheessa toteuttaa.

Minä ansaitsen kultaa ja kaiken elämääni merkityksellisen nahkaani ikuistettuna.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ihan sairaan makea tatuointi, ja tosi hyvin sopii Tiinan käsialalle! Mä painin tämän vuoden alussa saman ongelman kanssa, kun otin Florence and the Machinen logon jalkapöytääni. Kuumotteli kovasti, että onko bändi pian enää oma lemppari, ja koskettaako soundi enää niin hyvin vuoden lopussa. Onneksi kuitenkin tatuoinnin otin - sen merkitys on mukautunut ja syventynyt, ja niinhän kaikille tatuoinneille käy. Ne kasvavat niin isoksi osaksi omaa identtiteettiä, että alkuperäinen merkitys laimenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiinan käsiala tosiaan kruunasi tämän. Oot kyllä oikeassa, merkitys muuttuu ja kehittyy ja tavallaan myös vähän laimenee, kun aikaa kuluu. Ja toisaalta jossain elämän vaiheessa itselle tärkeä asia on kuitenkin kiva muistaa myöhemmässäkin vaiheessa.

   Poista
 2. Toi on hieno!!!

  Ja siis tatuointeihin jää niin koukkuun. Mulla on 4 kuvaa. Tai käsivarressa on useampi mut lasken ne yhdeksi, kun siitä ois tarkoitus tehdä yksi kokonaisuus. Sitä siis pitäisi jatkaa ja sen lisäksi on kaksi "pakko saada" tatuointia, sekä kaksi harkitsemis asteella olevaa tatuointia. Vielä ku joku sponssais ne. :D

  Torey

  https://naissanelioissa.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, niinhän näihin tuntuu jäävän. Mulla on nyt kolme, ja kolme tai neljä seuraavaa jo mielessä :D.

   Ja siis hiha-tyyppiset tatuoinnit lasketaan tietysti yhdeksi. Eli voi ottaa monta vielä, kun on vasta yksi.

   Poista