Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Perun puheeni – en suosittele Gollan reppua kenellekään

Joudun tänään ottamaan sanomisiani takaisin. Kerroin teille taannoin saamastani Gollan repusta, jonka kerroin olevan täydellinen festareille...

Joudun tänään ottamaan sanomisiani takaisin. Kerroin teille taannoin saamastani Gollan repusta, jonka kerroin olevan täydellinen festareille. Reppu on toki hyvännäköinen ja varmaan kyllä kestävä tuote, mutta valitettavasti Gollan edustajat johtivat minua todella tökerösti harhaan sopivaa reppua minulle valitessa.

Kävi nimittäin niin, että Gollan edustajien sääominaisuuksiltaan oikein hyväksi kehuma reppu vetäisi sisäänsä lyhyessä hetkessä (alle minuutissa) sen verran vettä, että läppärini ja ulkoinen kovalevyni hajosivat.  Olin toki itse tyhmä, kun uskoin mainospuheita. Jotenkin kuvittelin, että minulle olisi puhuttu tuotteesta rehellisesti. Eihän ole mitään järkeä, että vaikuttajan kautta annetaan kuluttajille tuotteesta täysin vääristynyt kuva. Keskustelin edustajan kanssa hyvän tovin siitä, että reppu tulee festarikäyttöön ja sen tulisi siis kestää vaihtelevissa sääolosuhteissa. Edustaja kertoi, että reppu ei varsinaisesti ole vedenkestävä, mutta että käytännön kokeilujen ja käyttäjäpalautteiden perusteella reppu on kyllä hyvin vedenpitävä ja soveltuu siksi vaihteleviin ulkoilmaolosuhteisiin. Tämä sama säänpitävyyttä kehuva käyttäjäpalaute komeilee myös Tuhka-repun myyntisivulla Gollan verkkokaupassa. Yhteistuumin totesimme, että reppu on oikein hyvä valinta festarikäyttöön, kun Suomen kesä on mitä on ja taivaalta voi tulla mitä hyvänsä.

Ja juhannuksenahan sitten taivaalta tuli mitä hyvänsä. Juoksin sateensuojasta sisätilaan, olin sateessa reilusti alle minuutin. Ja jo sen ajan jälkeen repussa olleen läppärini välistä ja sisäosista valui vettä.


Tein Gollalle tietysti reklamaation – ja yhtäkkiä kukaan ei enää ollutkaan esitellyt reppua minulle tässä valossa, vaan on tapahtunut väärinkäsitys. Golla kuitenkin totesi, että on harmi, että näin kävi ja toivomme sinulle hyvää kesän jatkoa. Suoralle suomenkielelle käännettynä siis jotakuinkin hähähä haista vittu.

Toivottelut ja harmittelut eivät nyt siis lämmitä. Hajonneiden kamojen lisäksi vituttaa se, että näin tökeröä harhaanjohtamista tapahtuu. Kamojen hajoaminen näinkin typerästä syystä vaikeutti ja vaikeuttaa tietenkin myös työntekoa. Eniten ihmetyttää, että tällainen typeryys ilmenee markkinoinnissa. Olisin ollut aivan fine, jos olisi totuudenmukaisesti sanottu, että reppu ei ehkä ole paras valinta festarikäyttöön. En ehkä olisi ottanut reppua silloin ollenkaan, tai ainakaan en olisi esitellyt sitä festarikäyttöön soveltuvana tuotteena, mitä reppu ei selvästikään ole. Suuresti vituttaa myös se, että olen antanut teille harhaanjohtavaa tietoa.

Kuten sanottu, reppu on kyllä edelleen jämäkän ja laadukkaantuntuinen, mutta tavaroitani se ei suojellut. Myös mielikuvani ja luottamukseni tuotteeseen on tämän ikävän välikohtauksen myötä romahtanut. En siis voi enää suositella Gollan tuotteita ja olen pahoillani, jos joku teistä on innoittamani tuotteesta innostunut ja mennyt sen hankkimaan.

You Might Also Like

11 kommenttia

 1. Tuo on kurja kuulla. Kyllä pitää voida luottaa myyjään tai tässä kohtaa edustajaan tuotteen sopivuudesta tiettyyn tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ihan näin törkeää harhaanjohtamista olisi odottanut.

   Poista
 2. Olethan yhteydessä kuluttajansuojaan asiak tiimoilta, mikäli Gollalta ei muuten muuntyyppistä vastausta tule? Mielestäni jo törkeää harjaanjohtamista ja täten tuomittavakin teko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa voisi, mutta koska olen saanut repun blogin kautta lahjaksi, niin en varsinaisesti ole kuluttaja, eikä kuluttajansuojakaan voi asialle oikein mitään tehdä. Blogipostaus lienee tehokkain tapa vaikuttaa ja toimia asiaan.

   Poista
 3. Olin 2000-luvun alussa duunissa yhdessä firmassa, joka myi matkapuhelintarvikkeita, ja siellä myytiin mm. Gollan kännykkäkoteloita. Muistan niitä hypistellessäni ajatelleeni, että kuka helvetti näitä ostaa. Materiaalit ja laatu on todnäk muuttuneet niistä ajoista paljonkin, mutta joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materiaalista ja laadusta en tiedä, mutta ilme on kyllä ainakin muuttunut niistä 2000-luvun alun räikeistä kukkakuoseista aika paljon :D.

   Poista
 4. Pitkään olen mokomasta repusta haaveillut. Voisitko lahjoittaa sen miulle?

  VastaaPoista
 5. Kiitos kun kerroit kokemuksen. Olen harkinnut Gollan reppua, mutta enpä osta ettei mene työkone sateessa piloille.

  VastaaPoista
 6. Itse pakkaan aina tablettitietokoneen, ulkoisen kovalevyn, kameran, kännykän, lompakon, passin ja muut tärkeät esineet VEDENPITÄVÄÄN suojukseen. Jos reppu sattuisi kastumaan, niin suojukset pitävät esineet kuivina. Suojuksia on saatavilla monta eri kokoa (kännykälle, kameralle, tablettitietokoneelle, kannettavalle tietokoneelle), joten täysjärkinen ihminen ei anna vesisateen pilata laitteita.

  Festarit, päivä uimarannalla, melontaretki, purjehdusretki, vaellusretki lähimetsässä ja monet muut ajanviettotavat ovat riskialtista touhua. Vesisade voi yllättää tai kamat päätyä järveen.

  On tainnut jäädä monelta mieheltä partio käymättä, kun pitää oikein netissä ulista, että vesi pääsi reppuun ja pilasi tavarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kuten tässä postauksessa kerroinkin, niin Gollan edustaja silmät kirkkaina valehteli minulle repun kyllä kestävän vaihtelevia sääolosuhteita esimerkiksi festareilla. Reppu ei myöskään ollut sateessa kuin sen hetken, että pääsin sateensuojaan (ehkä minuutin verran), kuten kerroin, eli ei liene tarpeellista keskustella sen enempää tästä suojautumisen riittävyydestä.

   Poista