Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mitä pakata mukaan festareille? – kokenut festarijyrä neuvoo!

Postaus sisältää saatuja tuotteita Koska olen kokenut festarikävijä sekä asiakkaana että festarikuvaajana, ajattelin jakaa teillekin v...

Postaus sisältää saatuja tuotteita

Koska olen kokenut festarikävijä sekä asiakkaana että festarikuvaajana, ajattelin jakaa teillekin vinkkejä siihen, mitä festareille kannattaa pakata mukaan! Lähinnähän yritän tässä itseäni muistutella, mutta kätevästi siinä samalla voin neuvoa myös teitä. Ottakaa siis vinkit haltuun!

1. Reppu 
Viime kesän rahjustin festareilla kiikuttaen kuvaus- ja muita kamojani erilaisissa kangasnyssäköissä. Voin kertoa, että siinä ei ollut mitään järkeä – kamojen löytäminen oli hankalaa, eikä kangaskassi kyllä hivele myöskään ergonomiallaan. Tämän kesän rientoihin sain Gollalta Tuhka-repun. Tämä on käyttööni juuri täydellinen: tilava ja ryhdikäs. Lisäksi repusta löytyy niin sisältä kuin ulkoakin käteviä taskuja. Erityisesti kiitän läppäritaskua, johon vanha, levyasemallinen Macbook Proni suojalaukkuineenkin mahtuu! Käytettävyytensä lisäksi reppu näyttää myös hyvältä, tykkään erityisesti nahkaisista yksityiskohdista. Sopii siis myös siisteihin sisätiloihin. Gollan repuista kiinnostuneet muuten saavat heinäkuun loppuun saakka Gollan verkkokaupasta kaikista tuotteista -20% koodilla "Eino"!   Gollan reppu osoitti sopimattomuutensa ja mainospuheiden paikkansapitämättömyyden heti toisena viikonloppuna, kun reppu veti alle minuutin sateessa sisäänsä sen verran vettä, että sekä läppäri että ulkoinen kovalevy hajosivat erillisestä suojalaukusta huolimatta. En siis voi suositella.2. Juotava (alkoholiton) 
Nykyään kaikilta festareilta löytyy vesipisteitä – se on kätevää ja ihanaa ja oikeastaan ihan pakollistakin. Juon itse joka tapauksessa paljon vettä, mutta festareilla en aina ehdi esimerkiksi syödä ihan juuri silloin kun haluaisin. Suurinta nälkäkiukkua hillitsen jollain energisoivalla virvoitusjuomalla. Sain keväällä testiin etikettinsä uusineita Hyvää päivää -hedelmäjuomia, ja esimerkiksi niiden voimalla posottaa oikein mukavasti läpi festaripäivän.

3. Pieni syötävä
Ihan koko aikaa ei voi juodakaan, koska sitten viettääkin päivänsä bajamaja-jonossa. Eikä juomalla voi korvata ateriaa, vaikka tiedän, että se joskus festareilla hyvältä idealta tuntuukin. Pidän mukana jotain pientä naposteltavaa, pähkinäpussia tai myslipatukkaa tai hedelmää. Totuuden nimissä pitää kyllä sanoa, että banaani on ehkä huonoin vaihtoehto ottaa reppuun ruhjoutumaan, mutta se mätsäsi väriltään niin kauniisti kuvaan, että esteettisistä syistä mennään sillä. Ja siis hyvä eväs on banaani, kunhan sitä ei ruhjo.

4. Kuvausvehkeet
Itselläni arsenaali on tietysti festarikuvaajana aika paljon laajempi kuin tavallisella festarikansalla. Itse kuvaan nykyään Olympuksen mikrojärjestelmäkameroilla, helpottaa elämää huomattavasti, kun mukana ei ole esimerkiksi kahtakymmentä kiloa kuvaustavaraa. Kameran lisäksi mukana kulkee koko ajan läppäri, akkuja, objektiiveja, latureita ja johtoja. Haluaisin sanoa kaiken olevan siististi omassa laukussaan, mutta luultavasti pyörivät kiusallisesti pitkin reppua tänäkin kesänä.


5. Aurinkorasva 
Olen ihminen, jonka naama alkaa punoittaa jo siitä ajatuksesta, että aurinko saattaa kesän aikana pilkistää pilvien takaa. Siispä aurinkorasvan tärkeyttä ei vain voi liikaa korostaa! Olen kieltämättä ollut hiukan huono rasvaaja: aurinkorasva tuntuu ja tuoksuu ällöttävältä, menee silmiin ja kirvelee ja sotkee kaiken. Tälle kesälle sain kuitenkin testiin luonnonkosmetiikkamerkki Mádaran aurinkorasvoja. Olen siirtynyt kosmetiikkatuotteissa muutenkin vahvasti luonnontuotteiden pariin, mutta aurinkorasvan suhteen olin hiukan epäileväinen. Aivan suotta, sillä Madara Plant Stem Cell Antioxidant SPF30:stä puuttuvat kaikki aurinkovoiteen ärsyttävät ominaisuudet. Ei tuoksu, ei klähmää, ei jää iholle valkoiseksi kuorrutteeksi. Lisäksi se myös suojaa oivallisesti! Ihana tuote, sopii yrittää aurinko, en tule syttymään!6. Järkevät vaatteet
Viime vuonna kuvittelin, että minut muistettaisi jälkeenpäin uskomattoman cooleista asuistani festareilla. No, voin kertoa, että ei muisteta. Minut muistetaan keltaisesta sadetakistani ja harmaiksi kauhtuneista collegeistani. Sadetakki kulkee tarpeen mukaan mukanani tänäkin kesänä, mutta sen kaveriksi onnistuin löytämään todella edullisesti käytettynä Fjällravenin tuulitakin! Se on lämmin, mutta kevyt, ja pitänee pienen kosteudenkin loitolla. Tuulitakin lisäksi mukana kulkee vaihtuva kappale lukuisista lempparicollegeistani. Ajatus varvasläpsyistä ja minishortseista on tietenkin ihana, mutta harvassa ovat festaripäivät, joista niillä selviäisi. Siispä kesäsään pitävää kassiin mukaan! Haluan tässä myös painottaa kertakäyttösadetakkien turhuutta: ne repeävät silpuksi jo päälle puettaessa, tuottavat turhaa roskaa eivätkä oikeastaan suojaa sateelta. Siispä hyvä takki kotoa mukaan!

Lisäksi kattava listaus tuotteista, jotka puuttuvat kuvasta, koska tulivat mieleen vasta jälkeenpäin: 

7. Korvatulpat
Korviani vihloo jo nähdessäni, kuinka vähän ihmiset käyttävät korvatulppia festareilla. Itselläni oli oikein kunnon tulpat, joista tietysti hukkasin toisen heti festarikauden alussa. Uusia oli jotenkin tosi vaikea hankkia, ja niinpä tärvelin kuuloani läpi kesän. Tälle kaudelle on kuitenkin hankittava uudet ja luultavasti pari varapariakin. Hölmö on se joka tulpatta tanssii!

8. Muutkin suojautumisvälineet
 Kyllä, tarkoitan tässä nyt kondomeja. Vaikkei itselle olisi tarvetta, niin kaveri vieressä voi hyvinkin tarvita. Muistan hyvin eräänkin Ruisrockin vuonna 2009, kun seurueeni yksi jäsen löysi ihanan festariheilan. Kaukaa viisaana näin, mitä tuleman pitää, ja tyrkytin kaverilleni vaivihkaa kondomia. Kaverini nauroi epäuskoisena ja heivasi kumin mäkeen – ihan vain huhuillakseen puolen tunnin päästä teltasta, että Eino oisko sulla ollu vielä toista antaa. Muistot festariheiloista ovat luultavasti kultaisempia, jos niihin ei liity festarivauvoja- tai tauteja.

9. Liput
Yllättävän moni unohtaa, mutta ilman lippua ei tosiaan pääse festaroimaan. Pidä siis lipustasi huoli äläkä julkaise lippujen viivakoodeista kuvia internetissä!Jäikö listasta puuttumaan juuri sinun ehdoton festarivalttisi? Kerro se kommenteissa!

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Et kai sä nyt jukoliste ole voinut unohtaa listasta niinkin oleellista tarviketta kuin VESSAPAPERI? Tai nenäliinat tai mikä vaan vastaava mihin voi pyyhkiä. Jossain vaiheessa festari-iltaa nimittäin osut melkeinpä väistämättä huussiin, jossa paperirullateline huutaa tyhjyyttään.

    Suosittelen myös kosteuspyyhkeitä ja merisuolaa. Edellistä käsien pesuun, jälkimmäistä siihen kun kuumana päivänä tulee huono olo tai jalat kramppaavat.

    VastaaPoista