Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Virallinen Pride-kuukausi alkoi – katso kaikki Pridet ja muut sateenkaaritapahtumat!

Ja niin humpsahdimme kesäkuulle! Tuntuu jotenkin uskomattomalta. Ihanaa kesäsäätä on nautittu jo lähes kuukausi ja oikeasti kesä alkaa vas...

Ja niin humpsahdimme kesäkuulle! Tuntuu jotenkin uskomattomalta. Ihanaa kesäsäätä on nautittu jo lähes kuukausi ja oikeasti kesä alkaa vasta nyt. Toki kesäkuun mukana myös lämpötilat humpsahtivat, mutta uskon tämän olevan vain väliaikaista.

Virallisen kesän myötä kesäkuu toi myös virallisen Pride-kuukauden! Siksi onkin paikallaan katsoa kerralla koko kesän Pridet ja muut sateenkaarevat tapahtumat läpi ja merkitä kaikki kalenteriin.

Heti tähän alkuun haluan muuten mainita Lunette-kuukuppien Pride-vulva-korut! Suomessa kotimaisesta koivuvanerista valmistettujen korujen hinnasta lahjoitetaan 5 euroa Setalle. Korusta löytyy sekä korvakorut että kaulakoru. On messevä koru!


KESÄKUU: 
04.-09.06.2018 Pirkanmaan Pride
Pirkanmaan Pridet Tampereella alkoivat jo eilen. Mukaan ehtii kuitenkin vielä oikein mainiosti, Pirkanmaan Pride-kulkue järjestetään lauantaina 09.06. Lisätietoa Pirkanmaan Prideilyistä löytyy täältä.

14.-17.06.2018 TransTurku
TransTurku on sukupuolivähemmistöön kuuluville ja heidän läheisilleen ja tukijoilleen suunnattu tapahtuma, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Lisätietoa Facebookista.

15. & 16.06.2018 Miss & Mr. Gay Finland -finaalit
Aiemmista vuosista poiketen Suomen homokuninkaalliset valitaan jo ennen Pride-viikkoa, kesäkuun puolessavälissä. Missiä etsitään 15. ja Misteriä 16. kesäkuuta. Tsekkaa myös aiempi postaukseni kisoista.

16.06.2018 Kokkola Pride
Tietenkin myös Kokkola juhlii omaa Pride-juhlaansa! Lisätietoja Kokkolan Pridestä FB-sivulta.

17.06.2018 Joka kropan rantapäivä
Joka kropan rantapäivä ei ole varsinaisesti sateenkaaritapahtuma, mutta yhtälailla avoin kaikille seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoleen katsomatta. Joka kropan rantapäivän tarkoituksena on viettää kesäpäivää ilman ulkonäköpaineita tai pelkoa siitä, kuuluuko joukkoon. Jokainen kuuluu joukkoon juuri omana itsenään. Joka kropan rantapäivä järjestetään sään salliessa Helsingin Vuosaaren Aurinkolahdessa. Lisätietoa omasta aiemmasta postauksestani tai tapahtuman FB-sivulta.

19.06.2018 Love Boat - Be Queerious with Paikallisliike -risteily Kuopiossa
Savon Seta järjestää yhteistyössä Paikallisliike-nykytanssifestivaalin kanssa Love Boat -risteilyn Kuopiossa. Risteilyllä nautitaan rennosta meiningistä, hyvästä ruuasta ja berliiniläisen drag-artisti Gieza Poken kuumasta DJ-setistä. Kuulostaa aivan superhyvältä! Lisätietoa tapahtumasta täällä.

25.06.-01.07.2018 Helsinki Pride
Perinteisesti heti juhannuksen jälkeen pärähtää käyntiin homojen juhannus, vappu, pikkujoulut ja kaikkien kaikki synttärit verrattomuudessaan yhdistävä Helsinki Pride! Sitten humputellaankin oikein olan takaa, itsekään en aio tehdä kyseisellä viikolla edes töitä, aion vain homoilla! Jostain syystä Helsinki Priden ohjelma on vielä julkaisematta, mutta ohjelma ja muut infot tulevat löytymään tapahtuman sivuilta.

HEINÄKUU:
07.-08.07.2018 Kainuu Pride
Kainuu saa jälleen oman Pridensä! Luvassa mm. vertaistapaamisia, piknikkiä ja bileet! Lisätietoa Facebookista.

14.07.2018 Lohja Pride
Priden viettoon kesän mittaan liittyy myös Lohja! Ohjaa siis itsesi kohti Lohjaa heinäkuun puolessa välissä! Lisäinfoa Facebookissa.

14.07.2018 Queerstavi Pride
Kustavissa järjestetään Pride jo kolmatta kertaa! #MeToo-kampanjan innoittamana tapahtuman teemana ovat tänä  vuonna seksuaalioikeudet. Lisätietoa ja myöhemmin tarkentuva ohjelma löytyy FB-tapahtumasta

18.-22.07.2018 Oulu Pride
Sateenkaaren värit levittäytyvät pohjoisen valkeaan kaupunkiin, kun Pride täyttää Oulunkin! Erityisplussat ja kehut Oulu Priden nettisivujen visuaalisesta ilmeestä, ihana! Käykää ihailemassa sitä ja tsekkaamassa lisätiedot nettisivuilta.


ELOKUU:
04.08.2018 Turku Pride
Turku Pride juhlitaan tänä vuonna kulkueen ja puistojuhlan muodossa. Turku Pride on aina ollut yksi suosikki-Pridejäni, tänä vuonna sitä vietetään vieläpä syntymäpäivänäni. Voitte siis hyvin juhlia myös minua Turku Priden ohessa! Lisäinfot nettisivuilta.

14.08.-02.09.2018 Lahti Pride
Lahdessakin Prideillään! Kaikki sankoin joukoin Lahti Prideen! Päätapahtumaa juhlitaan kuulemma 18.08. Tarkemmin täsmentyvää lisäinfoa nettisivuilta.

16.-18.08.2018 Ahvenanmaan Pride
Maarianhaminassakin juhlitaan Prideä. Kulkueessa marssitaan 18.08. Internetistä voi lukea lisää.

17.-19.08.2018 Hanko Pride
Kolmatta kertaa Suomen Key Westissä Hangossa järjestettävät Pridet ovat nähdäkseni edustaneet aina muun Suomen Prideistä erottuvaa, kaupallisempaa ja bilettämiseen keskittyvämpää Prideä. Bileidenjanoisten kannattaa siis suunnata kohti Hankoa, Vadelmaveneellä tai ilman. 

24.08.-25.08.2018 Querelle Festival
Querelle on queer-festivaali, joka järjestetään elokuun lopulla Vallilan makasiineilla. Riehakas, ylpeä, älyllinen ja karnevalistinen LHBTIQ+-väen ja heidän tukijoidensa festari. Luvassa musiikkia, kirjallisuutta, dragiä, tanssia ja installaatioita. Myös minut on buukattu ensimmäiselle festarikeikalleni Querelleen. Vielä ei ole aivan tiedossa, mitä tapahtumassa teen, mutta esiintymässä yhtäkaikki!

25.08.2018 Porvoo Pride
Porvoollakin on oma Pride! Miten ihanaa! Vierailin Porvoossa ensimmäisen kerran viime kesänä, saatanpa vierailla tänä kesänä toistamiseen! Lisätietoa Porvoon Pridestä Facebookista

25.08.2018 Kouvola Pride
Jos Porvoo ei onnistu, on mahdollista juhlia Prideä myös Kouvolassa! Koko perheen musiikintäyteinen kulkueen ja puistojuhlan lisäksi samalla viikolla järjestetään muutakin teemaan sopivaa kulttuuriohjelmaa. Lisäinfoa FB:ssä.


SYYSKUU:
27.08.-02.09.2018 Border Pride

Elo-syyskuun vaihteessa Torniossa vietettävässä Border Pridessä juhlitaan rakkautta yli valtion rajojen. Ihanaa! Tornion tunnelmiin voi livahtaa nettisivuilla.


01.09.2018 Raasepori Pride
Raaseporissa, Karjaalla järjestettävää Prideä juhlitaan heti syyskuun alussa. Ohjelma julkaistaan myöhemmin, sitä voi käydä tsekkailemassa nettisivuiltaPuuttuuko sinun tai kotikaupunkisi tapahtuma listauksesta? Pistä viestiä, niin päivitetään!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hanko Pride järjestetään 17.8.-19.8.2018

  VastaaPoista
 2. Mikkeli Pride 27.10

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, Mikkeli Pride vie Pride-sesongin lopun aika pitkälle! Lokakuun loppu ei ehkä ihan istu kesäkalenteriin enää, pitää muistaa tiedotella Mikkelin tapahtumasta vähän myöhemmin :). Mutta kiitos vinkistä!

   Poista