Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Suomen homokuninkaallisten finalistit julkistettu – ja kuka onkaan tuomaristossa!

Jo perinteeksi muodostuneiden Mr. ja Miss Gay Finland -kisojen finalistit on viimein julkistettu! Perinteisesti Helsinki Pride -viikon yht...

Jo perinteeksi muodostuneiden Mr. ja Miss Gay Finland -kisojen finalistit on viimein julkistettu!

Perinteisesti Helsinki Pride -viikon yhteydessä käydyt kilpailut käydään tänä vuonna jo aiemmin: Miss Gay Finland valitaan perjantaina 15.6. ja Mr. Gay Finland lauantaina 16.6. En tiedä, miksi tähän on päädytty, mutta ratkaisu tuntuu hyvältä. Pride-viikko on varsin täynnä ohjelmaa jo muutenkin, ja näin Pride-viikon henkistä ohjelmaa saadaan kivasti venytettyä pidemmälle ajalle.

Miss Gay Finland -kilpailun tarkoituksena on edistää tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä, sekä kannustaa olemaan ylpeästi oma ainutlaatuinen itsensä. Mr. Gay Finlandin puolella taas edistetään homomiesten yhteisöllisyyttä, seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta sekä tuetaan ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä. 

Olen aiempina vuosina suhtautunut varsinkin Mr. Gay Finland -kilpailuun vähän nihkeästi: finalistit ovat muodostaneet melko yksipuolisen kuvan suomalaisesta homomiehestä. Tänäkin vuonna esimerkiksi korkeakoulutetut finalistit loistavat poissaolollaan, mutta ehkä minunkin on nyt vain ymmärrettävä, että ehkä korkeakoulutettuja hakijoita ei vain yksinkertaisesti ole.

Noin muuten suhtaudun tämänvuotisiin finalisteihin aika suurella innolla! Joukko on piristävän monipuolinen. Kivalta vaikuttava joukko on erityisen kiva siksi, että minulla on tänä vuonna olla osa tuomaristoa ja täten valitsemassa tämänvuotista Mr. Gay Finlandia! Ihanaa, että kriittisistä näkemyksistäni huolimatta (tai juuri niiden vuoksi) pääsen nyt mukaan vaikuttamaan Mr. Gay Finlandin valintaan. Kanssani vastuullista tehtävää ovat hoitamassa Mr. Finland 2015 Alex Hytönen, laulaja-lauluntekijä Vilma Alina sekä somepersoona ja malli, lätkäjätkävillenäkin nähty Mikael Renwall. Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan – äänestyksestä kertyneet tulot lahjoitetaan translaki-kampanjalle. Lisätiedot suunnilleen kaikesta löytyvät kilpailujen nettisivuilta.

Ja koska kaikki varmasti palavat halusta tietää, keitä (keitäpä hyvinkin) finalistit ovat, lisättäköön nämäkin tiedot vielä tähän:

Mr. Gay Finland 2018 -finalistit: 

 Ismo Poutiainen (35, Tampere), Juha Kulmala (37, Espoo), Juho Leskinen (20, Espoo), Jukka Mustakallio (31, Lahti), Mathias Meltsas (19, Lohja), Miro Turunen (24, Outokumpu), Simo Pokka (24, Helsinki) ja Väinö Kähkönen (25, Vantaa).  Kuva: Mikko Wivolin / mrgayfinland.fi

Miss Gay Finland 2018 -finalistit: 
Katariina Kaartinen (21, Espoo), Anni Nyberg (28, Helsinki), Laura Lyttinen (24, Helsinki), Eva Nissinen (22, Oulu), Petra Bussman (26, Turku), Iina Karinen (23, Helsinki),  Matilda Honkonen (19, Helsinki) ja Nelly Salo (21, Helsinki). Kuva: Astrid Lindroos.


Miss Gay Finland -finaali siis 15.6. 2018
ja Mr. Gay Finland -finaali 16.6.2018 ravintola DTM:ssä (K-18)!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Toivottavasti pääset illan päätteeksi laulamaan "kuinka se nyt silleen, mua pussas"... :P

    VastaaPoista