Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Viisuviikko alkaa – huomioi nämä neljä asiaa!

Euroviisuviikko on täällä! Kerrataan heti alkuun, mitä tällä viikolla tapahtuu: 1. semifinaali (jossa myös Suomi kilpailee), tulee tiis...


Euroviisuviikko on täällä! Kerrataan heti alkuun, mitä tällä viikolla tapahtuu:

1. semifinaali (jossa myös Suomi kilpailee), tulee tiistaina 8.5. klo 22.00
2. semifinaali tulee torstaina 10.5. klo 22.00
ja itse finaali lauantaina 12.5. klo 22.00

Näiden perustietojen lisäksi kokosin teille neljä tärkeää kohtaa, joihin kiinnittää tämänvuotisissa viisuissa huomiota. Ottakaa siis tärppilista haltuun, olkaa hyvät! 

1. Kova taso
Tänä vuonna euroviisuissa tuntuu olevan jopa poikkeuksellisen kova taso: erityisesti taso näkyy ensimmäisessä semifinaalissa, jossa myös Saara Aalto kilpailee. Hassuttelemaan ei ole lähtenyt kilpailijamaista juuri kukaan, myöskään paljaalla pinnalla tai muulla musiikista huomiota poisvievällä kepulikonstailulla ei tänä vuonna koreilla. Jos kaipaat myötähäpeän tunteita ja niin kutsuttuja perinteisempiä viisukokemuksia, on toinen semifinaali tarkoitettu sinulle. Kiinnostavaa kuitenkin nähdä, miten viisutrendi tästä kehittyy: jäävätkö kiusalliset huomionkerjuunumerot ja pikkuruiset esiintymisasut kokonaan pois? Ovatko hyvät kappaleet oikeasti viisujen nykyisyyttä ja tulevaisuutta?

2. Oma kieli, romantiikkamystiikka ja historialarppi
Tänä vuonna moni kilpailijamaa laulaa omalla kielellään. Moni maa luottaa esityksissään myös erilaisiin etnoelementteihin tai historiallisella mystiikalla leikittelyyn. Kaikessa Game of Thrones -henkisyydessään hellyyttävin larppaajan leikkijä on ehdottomasti Tanskan Rasmussen kappaleella Higher Ground, jonka kappale kertoo pasifistiviikingeistä. Selvä. Haluan etukäteen kehottaa teitä katsomaan myös Serbian Sanja Ilić & Balkanikan Nova Deca -kappaleella esiintyvää nahkahousuihin pukeutunutta, jonkinlaista perinnehuilua soittavaa pappaa. Maailman suloisin pappa! Katsokaa vaikka internetistä!


3. Irlanti
Irlannin edustusbiisi, Ryan O'Shaughnessyn Together, ei ehkä hetkauta kappaleena kovinkaan kummoisesti, mutttttta! Sekä biisin virallisella musiikkivideolla että myös viisulavalla suuressa osassa on miestanssipari. Sateenkaariliput siis heilumaan ja viuhumaan, sekä viisustadionilla että kotikatsomoissa. Kotikatsomoita voi lämpätä katsomalla virallisen videon. Biisi ei tosiaan erityisemmin jää mieleen, mutta kuten sanoin jo Ylen Viisuetkoilla: kappale ei aina Euroviisuissa ole niin tärkeä, vaan joskus voi keskittyä vain esitykseen.


4. Saara on timanttia, kävi miten kävi
Nyt on kyseessä toki Euroviisut, mutta silti vain Euroviisut. Voittajat ja se kuka menestyy, on loppujen lopuksi aikalailla sattumanvaraista, eikä niistä voi etukäteen oikeasti tietää. Yksi on kuitenkin varmaa: Saara on superhyvä esiintyjä ja voimme Saaran edustuksella viisuilla aivan ylpeänä. Parhaamme on tehty ja edustajamme on sairaan hyvä. Mitään hävettävää ei ole. Jos menestystä tulee, niin totta munassa bailataan like there's no tomorrow. Jos ei, niin pääsemme siitä eteenpäin ilman vihaista möyhäämistä ja törkeää kielenkäyttöä internetissä tai yhtään missään.

Viisutunnelmaan voi kaivautua tsekkaamalla vaikka lähes kolmetuntisen Viisuetkot-lähetyksen tallenteen, jolla minä, Eini ja Mikko Silvennoinen käymme läpi tämän vuoden kilpailukappaleet. Linkistä löytyy myös artikkeli, johon on koottu parhaat kommenttimme etkoilta! 

Ihanaa viisuviikkoa!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Mä tykkään tosta Rasmussenin Higher Groundista ihan hirveesti. Se on ihan kun jostain Disneyn viikinkileffasta (jollaista siis ei kai ole olemassakaan, mutta...) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olet oikeassa, biisi on kyllä todella musikaalihenkinen!

      Poista