Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Hetkeni Mel C:n kanssa

Niin äkkiä eteeni tarjoutunut hurman hetki on ohi. Ei ole kuin jokunen hetki siitä, kun Yle julkisti tiedon UMK-finaalissa esiintyvästä Mela...

Niin äkkiä eteeni tarjoutunut hurman hetki on ohi. Ei ole kuin jokunen hetki siitä, kun Yle julkisti tiedon UMK-finaalissa esiintyvästä Melanie C:stä. Yhdistettynä maailmalla velloviin Spice Girlsin comeback-huhuihin tämä oli itselleni valtava juttu. Kuohuin ja velloin, aloitin jokaisen aamuni kuuntelemalla Spiceworldia ja UMK-viikolla, rehellisyyden nimissä on tunnustettava, kuuntelin kyllä enemmän Melanie C:tä kuin Saara Aaltoa.

Vaan upea hetki se oli! Pääsin median edustajana kuvaamaan Uuden Musiikin Kilpailun kenraaliharjoitusta. Olin siis onnekkaampi kuin monet muut, sain nauttia esityksestä kahteen kertaan ja nähdä Melin hyvin läheltä myös lehdistötilaisuudessa. Siinä Mel kuitenkin yhtäkkiä oli edessäni, ihan oikeana ja aitona ja niin paljon Sporty Spicen näköisenä kuin vain 20 vuotta myöhemmin voi. Yhtä sporttisena kuin Spaissareissa. Samat ikoniset tatuoinnit, hauista kiertävä ketju ja japanilaiset symbolit, käsivarressaan. Sama upea ääni ja karisma, vaikka ehkä ihan hiukan vierastin kappaleesta tehtyä remix-versiota. Orginaali kun on yleensä paras.


Kaikkein oudoimmalta kuitenkin tuntui monien reaktiot Mel C:hen somessa. Hesaria myöden ihmeteltiin, että mitä Mel C teki UMK:ssa ja varsinkin sitä, miksi hän esitti 18 vuotta vanhan kappaleen. Minusta ihmettely oli vähintäänkin erikoista. On ylipäätään hienoa, että kansainvälinen tähti on saatu Suomeen esiintymään. Mel C jos kuka istui luontevana mutta spesiaalina numerona muutenkin girl powerin kyllästämään UMK-show'hun. Ysärihuuman ja Spaissarien comeback-huhujen velloessa hurjina Mel oli myös onnenkantamoisella hyvinkin ajankohtainen artisti. Suomalaisille tutuimman hitin esittäminenkin oli ihan luonteva valinta, vaikka uutta tuotantoakin on tasaisesti tullut läpi 2000-luvun. Suurin poruhan syntyy toki aina siitä, jos yleisö ei tunne esitettävää tuotantoa. Varma ja fiksu valinta ja sai itseni sellaisiin onnen tiloihin, joissa en muista aikoihin olleeni. En tiedä, mitä tällaisella negatiivisuudella on haettu tai ketä kohtaan on kannettu kaunoja, mutta saatanan kiusallista touhua joka tapauksessa. Vaikkei Mel C, UMK tai ysärihuuma kiinnostaisikaan, on vaikea nähdä Melin esiintymistä mitenkään huonona tai haitallisena asiana. Joku asiaa paremmin tunteva varmaan voi valaista asiaa.

Melin ihanuuden keskellä onkin luontevaa muistuttaa itseäni omasta onnestani: vaikken pääsisikään näkemään ikinä Spaissareiden comebackia, tulee sitä tai ei, olen ainakin saanut nauttia Mel C:stä, kahteen otteeseen samana päivänä ja vieläpä lähestulkoon kotikulmillani. Se on enemmän kuin mitä moni tulee koskaan saamaan (puhumattakaan siitä, että maailmassa on lukematon määrä ihmisiä, jotka eivät osaa edes haaveilla moisesta). Uskomattomalta tuntuu ja sitä se kyllä olikin.

Ihana oli koko UMK-ilta muutenkin! Mutta niihin tunnelmiin palaan tuonnempana, haluan vielä hiukan hekumoida ja hukuttautua Sporty Spice-euforiaan.


You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Iih! Olin UMK:n liveyleisössä myöskin ja itse ainakin kiljahdin riemusta, kun biisi alkoi soimaan! Rakastan Mel C:tä ja mielestäni biisivalinta oli juuri oikea, jos hän sai esittää vain yhden biisin, miksi se ei olisi ollut iso hitti?

  Olin muuten Mel C:n keikalla eka kertaa Helsingin Jäähallissa 17 vuotta sitten, eli Mel C ja spaissarit 4-ever <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun tuo jäähallikeikka oli! Itse näin Melin ekaa kertaa Kaivarin kesäkonsertissa 2005.

   Mustakin I Turn to You oli hyvä biisivalinta. Ihan kuten sanoit, niin suurin hitti toimii parhaiten jos voi valita vain yhden biisin.

   Poista