Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vielä ehdit: Helsexinki-näyttely Helsingin kaupunginmuseossa

Hupssssss. Kävin elokuussa katsomassa toukokuussa avautuneen Helsexinki -näyttelyn Helsingin kaupunginmuseossa - ja unohdin aivan täysin kir...

Hupssssss. Kävin elokuussa katsomassa toukokuussa avautuneen Helsexinki-näyttelyn Helsingin kaupunginmuseossa - ja unohdin aivan täysin kirjoittaa siitä teille! Onneksi vielä ehtii!

Näyttely on nimittäin avoinna tammikuun loppuun asti, eli vielä ehtii mainiosti! Näyttelyyn on, kuten Helsingin kaupunginmuseoon aina, vapaa pääsy.

Helsexinki esittelee kaupunkilaisten henkilökohtaisia kokemuksia sukupuolesta, seksuaalisuudesta ja seksistä sekä niiden toteuttamisesta. Näyttelyä varten on haastateltu lukuisia Helsingissä asuvia tai työskenteleviä ihmisiä: sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia tai seksuaalisuuden parissa työskenteleviä ihmisiä. Seiniltä luettavissa puheenvuoroissa käsitellään pelkoja ja ennakkoluuloja, perhettä ja parisuhdetta ja yhteiskuntaa. Näyttely esittelee myös Helsingin monipuolisuuden: toisille kaupunki on salliva ja vapauttava, toisille taas liian pieni ja rajoittava. Omat kokemukset ovat näyttelyssä vahvasti läsnä.Näyttely ei loppujen lopuksi tarjonnut ihan hirveästi kaltaiselleni syvällä skenessä olevalle tietäjälle. Toisaalta ei ole tarpeellista tai tarkoituksenmukaistakaan: tärkeintä onkin tuoda kokemuksia ja tietoa aiheesta heille, jotka eivät vielä tunne ja tiedä. Itseään tai muita. Näyttely oli hyvin kompakti, ja siellä on näppärää piipahtaa vaikka useammankin kerran. Näyttelyn muotokieli on hauskasti kiusoittelevaa ja intiimiä, olematta kuitenkaan mitenkään härskiä.

Helsexinki on siis nähtävillä Helsingin kaupunginmuseon neljännessä kerroksessa 28. tammikuuta 2018 asti! Muutenkin museo on käymisen arvoinen ja aivan liian vähälle huomiolle jäänyt paikka. Suosittelen lämpimästi!

Helsingin kaupunginmuseo

ma–pe 11–19
la–su 11–17You Might Also Like

0 kommenttia