Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"Naiset voivat hakea naisia, mutta miesparit eivät ainakaan tanssi" – rakkausloman vähemmän loistelias loppu

Palasin eilen heilani kanssa romanttiselta Tallinnan reissulta Viking Linen laivalla. Matka oli ihana ja rentouttava, enkä olisi uskonut lai...

Palasin eilen heilani kanssa romanttiselta Tallinnan reissulta Viking Linen laivalla. Matka oli ihana ja rentouttava, enkä olisi uskonut laivamatkan sitä voivan romahduttaa. Toisin kuitenkin kävi.

Laivan baarissa oli yhteislaulu- ja tanssitapahtuma. Ehdin jo ilahtua, kuinka mukavasti matka meneekin kivan ohjelman parissa. Sitten juontaja alkoi ohjeistaa, että tansseissa on sekahaku, eli kaikki saavat hakea kaikkia. Siis naisetkin voivat hakea naisia, mutta miesparit eivät kyllä ainakaan humppaa sitten tanssi, ohjeisti juontaja.


En tiedä mitä juontaja kommentillaan haki, kai jonkinlaista huumoria ja viihdearvoa. Itseäni ei kuitenkaan naurattanut, eikä nähdäkseni muitakaan.

Toinen juontaja yritti kyllä paikkailla, että hänen mielestään kaikki voivat tanssia. Se ei kuitenkaan itseäni lohduttanut. Syrjivien vitsien aiheena oleminen on aina yhtä nöyryyttävää. Joutuu miettimään perustavanlaatuisia kysymyksiä, kuten sitä, onko turvassa. Tilassa, josta ei pääse pois. Katsomaan, miten muut ihmiset reagoivat, tajuavatko että vitsi kertoo myös minusta, nauravatko mukana vai suoraan minulle, huomaavatko muut miten pahalta itsestäni tuntuu. Kokonaisvaltainen häpeän ja nöyryytyksen tunne, jota ei oikein pysty edes käsittelemään. Sitä tunnetta ei kukaan kaipaa romanttisen lomansa päätteeksi, eikä tunne poistu, vaikka kuinka iloisesti laulettaisi euroviisuja lauluvihosta. Sattuneesta syystä ei tehnyt mieli enää osallistua, mutta sivukorvalla sain kuulla kattavan valikoiman seksististä älämölöä laulujen lomassa.

Tiedän toistavani itseäni ja tästä asiasta loputtomasti puhuminen uuvuttaa jo itseänikin. Syrjivää läppää heittävien ihmisten pitää kuitenkin ymmärtää se, että ihmiset, joista he puhuvat, ovat todellisia ihmisiä. Oikeasti siinä samassa tilassa, kuulemassa kuinka on jotenkin sopimaton, ei-toivottu tai kielletty. Ei missään vieraassa, toisessa ulottuvuudessa poissa silmistä tai loukkaavuuksien tavoittamattomissa. Näiden uskomattoman hersyvien humoristien pitäisi pikkuhiljaa näin vuonna 2017 alkaa tajuta, että syrjivä vitsailu ei ole ok, oli sitten kyse mistä ihmisryhmästä hyvänsä.

En usko tai edes väitä, että juontajan möläytys edustaisi mitenkään laivayhtiön linjaa. Niin tämä kuin moni muukin laivamatka Viking Linella on aiemmin mennyt oikein kivasti ja ongelmitta. Jonkun reissun olen tainnut joskus tehdä bloginäkyvyyttä vastaankin. Juuri siksi yhtiön olisikin hyvä vähän tarkistaa käytäntöjään ja sitä, miten laivan henkilökunta ihmisistä, siis matkustajista, puhuu. Jollekin kun matka voi olla ainoa, ja silloin tällaiset puheet herkästi jäävät edustamaan yhtiön linjaa.


Lisäys 17.8.2017 klo 13:15:
Viking Line pahoitteli ja alkoi tutkia asiaa. Kyseinen juontaja lähetti minulle henkilökohtaisesti anteeksipyynnön ja lupauksen sekä itselleen että minulle, että vastaavaa ei jatkossa tapahdu. Uskon, että kyse tosiaan oli ajattelemattomuudesta eikä vihamielisyydestä ja annoin mielelläni anteeksi fiksun yhteydenoton jälkeen. 

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut kaikesta närästä huolimatta uudesta romanssista!
  Sekosin niin että erehdyksessä poistin ensimmäisen kommenttini!

  VastaaPoista
 3. Olet todellakin oikeassa, että ihan kaikesta ei voi laskea leikkiä. Toivottavasti laitoit tämän myös VikingLinen tietoon, jotta osaavat keskustella oikean tahon kanssa. Hienoa, että otit asian puheeksi.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. "Syrjivien vitsien aiheena oleminen on aina yhtä nöyryyttävää. Joutuu miettimään perustavanlaatuisia kysymyksiä, kuten sitä, onko turvassa."

  Joo just tää. Vitseihin on todella vaikea puuttua, kun joutuu tilanteessa miettimään myös omaa turvallisuuttaan. Helposti sitten jää sanomatta, että oli epäasiallisesti sanottu.

  VastaaPoista