Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kiitos ja ylistys kaupunkifestareista (+ lippuarvonta Tammerfestiin!)

Kaupallinen yhteistyö: Tammerfest Blogiani vähän pidempään lukeneet ovat varmasti huomanneet rakkauteni musiikkia ja varsinkin festareita...

Kaupallinen yhteistyö: Tammerfest

Blogiani vähän pidempään lukeneet ovat varmasti huomanneet rakkauteni musiikkia ja varsinkin festareita kohtaan. Festareissa tiivistyy kaikki elämässä hauska: hyvä musiikki, kesä, ruoka, juoma ja ihmiset. Etukäteen ei ikinä arvaa, mihin ilta tai viikonloppu vie, ja se juuri onkin parasta. Löytyy uusia bändejä, tyyppejä ja seikkailuja, joita muistella kesän jälkimainingeissa.


Muinaisiin (siis oikeasti, kymmenen vuoden takaisiin) nuoruusmuistoihini lukeutuu useita ihania seikkailumuistoja festareiden leirintäalueilta. Uskokaa tai älkää, mutta olin muutamankin kesänä melkoinen leirintäalueiden hirmu! Lämmöllä muistelen niitä koko yön tai viikonlopun kestäneitä seikkailuja, halvimman teltan etsintäretkiä, matkanjohtajana toimimista ja sitä, kun missaa vielä yhden alkuiltapäivän artistin, kun on niin paljon siistimpää juoda lämminnyttä viiniä teltan suulla istuen ja jutella uusien tyyppien kanssa.

Ja sitten muistan myös sen, että siitä tosiaan on aikaa. Nykyisin olen niveliltäni kankea ja aivan liian mukavuudenhaluinen. Vaikka olen vuosien vierimisestä huolimatta ikinuori, niin huomaan nauttivani festareilla vähän eri asioista. Kuten siitä, että festaripäivien välissä pääsee nukkumaan sisätiloihin ja lämpimään suihkuun. Parasta on tietysti jos sänky on oma tai edes hotellin tai ystävän. Sisätiloissa oleva sänky kuitenkin, että voi hetken latautua omassa rauhassa, ilman ympärillä vellovaa festarikansaa.


Tätä tarkoitusta palvelevat ehdottomasti kaupunkifestarit. Olen ylipäätään varma, että kaupunkifestarien konsepti on keksitty joidenkin peltojen keskelle kyhättyjen musiikkijuhlien jälkimainingeissa. Vaikka luonnon helmaankin on ihana antautua musiikin vietäväksi, vaatii se kuitenkin aivan erilaista valmistautumista: pitää olla kumisaappaat ja sadetakit, makuupussit ja käteisvarat, laastarit ja desinfiointiaineet, ruokaa viikoksi ja juomaa kahdeksi ja korvatulpat ja silmälaput. Retkien suunnittelu ja valmistelu on tietysti ihanaa, mutta aina ei vain jaksa ja ehdi. Silloin kaupunkifestarit ovat ihana ja helppo ratkaisu. Kaupunkifestareille voi lähteä lyhyelläkin varoitusajalla, kännykän saa lataukseen eikä kenttä katoa väenpaljoudessa: juhlatunnelmat saa someen suorana. Korttimaksuliikenne toimii tai ainakin lähin automaatti on lähempänä kuin viiden kilometrin päässä. Ja kuitenkin on samalla tavalla hetken omassa musiikkijuhlakuplassaan, aitausten sisällä, muulta maailmalta piilossa.


Itse olen tänä kesänä unelmahommissa: kierrän nimittäin kuvaamassa festareita käytännössä joka viikonloppu elokuun loppuun saakka. Pääsen tutustumaan moniin uusiin tapahtumatuttavuuksiin, mutta yksi eniten odottamani kuvausreissu on ehdottomasti Tampereen Tammerfest. Olen kuullut Tammerfestistä paljon hyvää ja Tampere jo itsessäänkin kiehtoo: olen käynyt Tampereella viime aikoina usein, mutta kaupunki on edelleen vähän vieras. Ja jos nyt olen aivan rehellinen, niin Tammerfesteillä esiintyy myös tämän kesän yllättävä bändi-ihastukseni Popeda. Kyllä. Olen tätä kirjoittaessani päässyt kokemaan Popedan livemeiningin kahdesti ja olen fiiliksissä. Popedan musiikki ei ehkä sinänsä ole ihan minulle, mutta livetunnelmassa on jotain taianomaista ja sanoinkuvaamatonta. Ei voi kuin suositella tsekkaamaan, vaikka sitten Tammerfesteillä, jotka muuten järjestetään 19.-22. heinäkuuta. Popedan lisäksi Tammerfesteiltä löytyy monia vanhoja suosikkejani: esimerkiksi Vesala, Kaija Koo, Jari Sillanpää, Sanni ja Mira Luoti. Ja vaikka mitä muita, kannattaa katsoa koko ohjelma Tammerfestin sivuilta, linkki löytyy tuosta alempaa.


Toivon myös ehtiväni työn lomassa aistimaan siivun tamperelaista rokkielämää, josta olen muutamaltakin bloggarikollegaltani (kröhmEmmi, kröhmAsikainekröhm) saanut kuulla uskomattomia kertomuksia. Semmonen summer mini bucket list tälle kesälle: Popedaa ja Tampereen taianomaista rokkielämää. 

Ja mikä parasta, myös teillä on mahdollisuus päästä osaksi Tammerfestin hulinoita! Voitte siis hyvällä tuurilla nähdä sekä Popedan että minut jumalaare pogoomas kuvaamassa Popedaa!

Instagramini puolelta nimittäin löytyy lippuarvonta Tammerfestiin! Kilpailukuvaan kommentoineiden kesken arvotaan pakettina kaksi lippua Ratinan festaripuistoon kolmeksi päiväksi! Kilpailuaikaa on perjantai-iltaan 7.7.2017 klo 24 asti! Onnea arvontaan!

Käykääpä fiilistelemässä Tammerfestia ja laajaa ohjelmaa nettisivuilla tai varmistamassa pääsy festaroimaan lippukaupassa. Ohjelmaa on ainakin niin paljon, että itse saan vipeltää melkoisena touhupossuna ympäri Tamperetta kuvatakseni kaiken!

You Might Also Like

0 kommenttia