Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Miltä uusi koti tuntuu? (+ alennuskoodit Freskaan!)

 Kaupallinen yhteistyö: Freska Yleisin keskustelun avaus viimeaikoina on ollut ehdottomasti se, että miltä Helsinki on tuntunut. Miten...

 Kaupallinen yhteistyö: Freska


Yleisin keskustelun avaus viimeaikoina on ollut ehdottomasti se, että miltä Helsinki on tuntunut. Miten elämä sujuu, millainen uusi koti on, kuinka sen sain, jouduinko kamppaamaan portaissa montakin asuntonäyttöihin tulijaa, eikö olekin kamalan kallis vuokra.

Tuntuu vähän jopa kiusalliselta tai väärältä kertoa, kuinka helpolla olen kaikessa päässyt. Sain ensimmäisen asunnon, jota hain. Sitä oli lisäkseni katsomassa yksi ihminen. Ensimmäisessä näytössä, jonka asuntoa en  edes hakenut, oli lisäkseni kaksi katsojaa. Minun ja kiinteistövälittäjän välille muodostui itselleni harvinainen ja hämmentävä male bonding. Olisin todennäköisesti saanut senkin asunnon, jos vain olisin hakenut.

Elämääni Helsingissä on alusta alkaen liittynyt hämmentävä ja kokonaisvaltainen onni. Asiat ovat vain loksahdelleet paikoilleen, pala kerrallaan.


Uusi asunto alkoi tuntua kodilta heti. Näin itseni asumassa siellä jo asuntonäytössä. Jopa asunnosta löytyvä parvi, jonka kuvittelin olevan itselleni definitely no-no, oli toimiva ja viihtyisä. Ihanuuden lisäksi asunnon sijainti oli täydellinen ja mikä parasta, edes vuokra ei kaikesta huolimatta ole kohtuuton. Tietysti vuokra on sinänsä paljon rahaa, samalla rahalla asuisi Turussa kaksiossa tai Somerolla uudessa omakotitalossa, mutta sillä ei oikeastaan ole merkitystä – en nimittäin haluaisi asua Turussa kaksiossa tai Somerolla omakotitalossa. Vertailu on siis sinänsä turhaa.


Asunnosta löytyy myös leveä ikkunalauta. Juuri sellainen, josta haaveilin joskus 15-vuotiaana maalaillessani tulevaa elämääni Helsingissä. Näin itseni istumassa ikkunalaudalla villasukissa teekuppi kädessä ja ajattelemassa suuria. Teetä en ole tainnut juoda kuukausiin, enkä juuri käyttänyt villasukkiakaan. Mutta ikkunalaudalla olen viihtynyt. Varsinkin sen jälkeen, kun katupölyn aiheuttama, paksu ja pinttynyt näkösuoja ikkunoista pestiin pois. Aivan kuin asunnossa ei olisi ikkunalaseja ollenkaan: ikkunat ovat niin kirkkaat ja puhtaat. Sisään pääsevä valo on ihana ja uskomaton. On ihana istua ikkunalaudalla katselemassa vilkkaan kadun vilinää. Olen jo kolmesti bongannut esimerkiksi Kari Peitsamon. Viimeksi kuulin avoimesta ikkunasta, kuinka kadunmies pysäytti Peitsamon:

– Mä olin sun keikalla Hietalahden torilla ja tulin sillonki jutteleen!
– Ja nyt me taas nähdään! Mahtavaa! 

Peitsamon lisäksi lempipuuhaani on bongailla ikkunani alta kulkevia ystäviä ja tuttavia. Joidenkin perään olen joskus lähetellyt viestejä siitä, kuinka näin heidät ikkunasta ja saanut vastauksia, kuinka juuri kävellessä oli mietitty sitä, miten matkan varrella asuvat kaverit eivät varmasti koskaan näe tuttuja kävelemässä kodin ohi. Näiden ikkunoiden läpi ei olisi kyllä nähnytkään:


Onneksi nyt on toisin, ja ikkunat loistavat kirkkaina. On tosin sanottava, että ikkunoiden pesettämisessä oli myös varjopuolensa: kun vahvan näkösuojan antava pölykerros oli poissa, oli näköyhteys verhottomaan asuntooni ilmeisen hyvä. Eräskin lemmenhetki keskeytyi kiusallisesti siihen, kun tunsimme ihmisjoukon kadun toiselta puolelta tuijottavan suoraan sisälle. Vinkiksi siis: jos et halua verhoja, pysyttele edes pimeässä.

Ihan liikaa en kuitenkaan ole ehtinyt ikkunalaudoilla istuskella: elämää Helsingissä on leimannut myös jatkuva viipotus paikasta toiseen. Kotona löhöilyyn tai kodinhoidollisiin töihin ei ole juuri ollut aikaa eikä toisaalta inspistäkään – ja se on näkynyt kodin viihtyisyydessäkin. Freskan siivoojan alettua käydä luonani keväällä olen huomannut, ettei itse siivoaminen tosiaan ole edes välttämätöntä. Olen nimittäin siivoajana aika onneton: nyherrän rätteineni ja moppeineni yhdessä nurkassa – kunnes huomaan istuneeni puhelin kourassa kolme varttia mietiskelemässä toisella puolella asuntoa. Samassa ajassa ammattitaitoinen siivooja tekee huomattavasti enemmän, huomattavasti paremmalla jäljellä. Ja minä voin keskittää aikani ja energiani asioihin, jotka osaan tai joista nautin.

Jos ja kun kiinnostus kotisiivoukseen heräsi, voin ilokseni tarjota teille alennuskoodit Freskalle!

Koodilla homopoika20 saat 20 euron alennuksen kertasiivouksesta ja
koodilla homopoika50 saat -50% alennuksen ensimmäisestä siivouskerrasta säännöllisen siivouksen tilaajana. Koodit ovat voimassa 5.9.2017 asti!

kotisiivous helsinki

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Mulla on ikävä sun tarinoita Turusta, siinä oli tiettyä eksotiikkaa. Ehkä vielä joskus taas :)

    VastaaPoista