Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pride-kausi alkaa – tsekkaa kaikki Suomen Pride-tapahtumat!

Kesäkuu koitti ja sen myötä alkaa myös läpi kesän kestävä Pride-kausi! Tänä kesänä Suomessa juhlitaan yhdenvertaisuutta yli kymmenessä pride...

Kesäkuu koitti ja sen myötä alkaa myös läpi kesän kestävä Pride-kausi! Tänä kesänä Suomessa juhlitaan yhdenvertaisuutta yli kymmenessä pride-tapahtumassa.

Pride-tapahtumien lisäksi voin suositella ainakin ensi viikonloppuna Helsingissä järjestettävää Sideways-festivaalia! Festivaali nimittäin kerää tänäkin vuonna vapaalipuilla ja pressipasseilla tapahtumaan saapuvilta kymmenen euron hyväntekeväisyysmaksun, joka ohjataan tänä vuonna Setalle translain vaikuttamistyöhön ja erityisesti Kuuluu kaikille! -kampanjaan. Viime kesänä vastaavalla tavalla kerättiin Amnestylle lähes 5000 euroa. Seta näkyy tapahtumassa myös omalla pisteellään, jossa voit esimerkiksi testata kykyjään sukupuolen temppuradassa. Teemaa käsitellään myös lauantai-iltapäivänä Sivulauseita-puheohjelmassa festareilla.

Mutta nyt kesän päätapahtumiin eli lukuisiin Pride-tapahtumiin!


Kesäkauden aloitti itseasiassa juuri tänään alkanut Pirkanmaa Pride, joka jatkuu 10.6. saakka. Pirkanmaan Priden ohjelmasta mainittakoon kiinnostava ja erityisen hienosti nimetty teatteriesitys EINO - Henkilökohtainen sukupuolihistoria. Esitys on nähtävissä sekä keskiviikkona että torstaina. Luvassa viikolla myös iloista anaaliseksityöpajaa, kulkuetta ja PrideLeimareita unohtamatta! Koko ohjelma ja muut infot täällä.

Toisena juhlitaan valtakunnallisesti näkyvimmässä ja suurimmassa Pridessä, eli Helsinki Pridessä. Helsinki Pride koittaa juhannuksen jälkeen, 26.6.-02.07. Kuten tiedettyä, suurin näkyvyys ja mielenkiinto kohdistunee kulkueeseen ja puistojuhlaan, mutta kiinnostavaa ja kokemisen arvoista ohjelmaa riittää koko viikolle. Koko viikon ohjelmaa ja nettisivujen uutta ilmettä odotellaan vielä, mutta se ilmestyy pian Helsinki Priden sivuille.

Helsinki Priden jälkeen on vuorossa Kainuu Pride, jota vietetään 7-9.7. Pääpaino on kuulemma Kajaanissa järjestettävässä ohjelmassa, mutta myös muissa Kainuun kunnissa on teemaan sopivaa ohjelmaa luvassa. Hienoa!

Kainuusta selvittyään voi suunnitella lähtöä Kustaviin, jossa juhlitaan Queerstavi Prideä 15.7. Queerstavi Pride on iloinen tapahtuma, jolla on kuitenkin painavaa sanottavaa. Tänä vuonna tapahtuma haluaa erityisesti muistuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen olevan kaikkialla - ja vähemmistöillä on myös oikeus elää ja lomailla rauhassa ilman pelkoa, missä vain.


Pride-tunnelmiin päästään jälleen myös Lahdessa! Lahti Prideä juhlitaan 10-12.8. Pride on tänä vuonna hieman kutistunut aiemmista, mutta kuten tiedämme, ei se koko vaan se miten sitä käyttää! Ohjelmaan mahtuu silti tänäkin vuonna nuorten bileitä ja kahvilatoimintaa, kulkuetta ja pääjuhlaa unohtamatta. Koko ohjelma täällä.

Elokuussa juhlitaan myös Sápmi Prideä, joka järjestetään 11.-13.8. Inarissa.

Uusikaarlepyyssä juhlitaan niinikään sateenkaarevissa tunnelmissa, sillä Nykarleby Pride järjestetään 12-13.8. Tarkemmat infot FB-tapahtumasta.


Myös Ahvenanmaalla järjestetään Pride! Kolmatta kertaa järjestettävä Åland Pride kutsuu kaikki kansat kiitettävän monikielisesti mukaan – vaikka vähän Google-kääntäjää olisi käytettykin. Ahvenanmaalle kannattaa suunnata 16-20.8. Lisäinfoja voi tsekkailla tapahtuman nettisivuilta.

Hanko Pride ilmestyi Suomen Pride -kartalle kertarysäyksellä hyvin näkyvästi ja sama meininki jatkuu tänäkin vuonna. Luvassa on sateenkaariristeilyä, rantapiknikkiä, kulkuetta ja juhlimista - lapsia ja lemmikkejä unohtamatta! Hanko Pride villitsee 18.-20. elokuuta.Heti Hangon perään järjestetään myös maailman parhaan Turun oma Pride! Jo neljättä kertaa järjestettävä Turku Pride tuntuu vain paranevan vuosi vuodelta – esimerkiksi arkkipiispa Kari Mäkinen jatkaa Turku Priden kummina jo toista vuotta. Turku Prideä vietetään 21.-27. elokuuta. Ohjelma on vielä työn alla, mutta sitä odotellessa voit jo tutustua Turku Priden nettisivuihin.

Samaan aikaan Turku Priden kanssa juhlitaan rajatonta rakkautta BorderPride 2017 -tapahtumassa 25-27. elokuuta. Torniossa ja Haaparannassa järjestettävässä tapahtumassa on seminaareja sekä vertaisryhmien kokoontumisia. Luvassa on tietysti myös bileitä sekä valtakunnan rajat ylittävä kulkue.

Loppukesään mahtuu kyllä ihanan paljon Pride-hommia! Sipoon Nuorisovaltuusto järjestää 25.8. Sipoossa Sipoo Pride-kulkueen. Ihanaa aktiivisuutta, hyvä Sipoon nuoriso! Sipoon meininkejä voi tarkastella FB-sivulla.

Näillä näkymin Raasepori Pride saa olla kauden 2017 viimeinen pride-tapahtuma! 2.-3. syyskuuta järjestettävään tapahtumaan sisältyy paljon erilaista ohjelmaa, josta pysyy parhaiten perillä ilmoittautumalla Facebook-tapahtumaan. Aikaahan syyskuuhun on vielä loputtomasti ja miljoona kesärientoa ennen sitä!You Might Also Like

1 kommenttia

  1. BorderPridellä myös sivut: https://borderpride.fi

    VastaaPoista