Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Hyvästi YV:t, AV:t ja isännältä kysymiset - ei tule ikävä, kun on Zadaa

Yhteistyössä Suomen Blogimedia & Zadaa Kuten varmaan joskus mainitsinkin, olen ollut vimmaisen tavarankarsinnan pauloissa viime aik...

Yhteistyössä Suomen Blogimedia & Zadaa

Kuten varmaan joskus mainitsinkin, olen ollut vimmaisen tavarankarsinnan pauloissa viime aikoina. Hiukan silleen KonMari-henkisesti, kirja on luettu ja säilötty iloa tuotamattomana hyllyyn. Tärkeintä on kuitenkin ollut päästä turhasta omaisuudesta eroon.

Kesän mittaan raahasin kassikaupalla vaatelahjoituksia kirpparille. Muutaman, vähälle käytölle jääneen arvokkaamman vaatteen jätin kuitenkin odottamaan aikaa, jolloin ehtisin ja jaksaisin kuvata ne ja näpytellä myynti-ilmoitukset jonnekin Facebook-ryhmään. Voitte vain kuvitella, että sitä hetkeä rytkyt ovat kyllä saaneet odottaakin.

Vaan nyt on kaikki toisin ja garderoobi tyhjenee viimein! Olen mielenkiinnolla seurannut Zadaan ilmestymistä kauppapaikaksi. Zadaa on mobiilisovellus, joka löytää käyttäjälleen istuvat vaatteet yhdistämällä samankokoiset ja –henkiset pukeutujat. Sovelluksessa käyttäjät myyvät ja ostavat omia vaatteitaan suoraan vaatekaapista toiseen puhelimen välityksellä. Aluksi Zadaa oli suunnattu vain naisille, mutta nyt palvelu on avattu myös miestenvaatteille. Kuten sanottu, nyt lähtee ikuisuuden myyntiä odottaneet vaatteet autuaammille vaateripustimille ja tyytyväisemmille käyttäjille.

 Zadaan visiona on yhdistää kaikki maailman vaatekaapit  ja luoda verkostoja vaatekaksosista: palveluun siis näpytellään omat mitat ja tyylimieltymykset. Aivan kuin deittipalveluun tekisi ilmoitusta. Arkaluontoisimpia tietoja ei suinkaan tarvitse paljastaa muille käyttäjille, ei siis tarvitse olla huolissaan. Tietojen perusteella palvelu näyttää sinulle sopivimpia vaatteita. Ei enää epätoivoista kaivautumista kirppareiden vaateröykkiöihin tai FB-ryhmiin. Ei enää loputtomia alustavia varauksia, yksityisviestejä, isännältä kysymisiä, lisämittojen kyselyjä ja tappeluita siitä, kuka nyt ensimmäisenä ilmoitti ostavansa. Ikävä tulee FB-kirppiksiä, not.


Zadaa on muutenkin kätevä ja luotettava: kaikki vaatteiden kuvaamisesta maksusuoritukseen hoituu sovelluksen kautta. Ei siis tili- tai osoitetietojen lähettämistä vieraille ihmisille, mikä on ainakin itsestäni tuntunut aina epämiellyttävältä. Ellei halua ostajaa noutamaan ostoksiaan, voi paketin lähettää näppärästi. Zadaan ja Matkahuollon toimitussopimuksen ansiosta tuotteen voi viedä lähimpään Siwaan, Valintataloon tai R-Kioskiin ja Matkahuolto hoitaa kuljetuksen. Kauppakumppaneiden ei siis tarvitse myöskään vaihtaa osoitetietoja: riittää, kun ilmoitat kassalle sovelluksesta automaattisesti saamasi koodin. Koodin perusteella paketti myös löytää ostajaa lähimpänä olevan noutopaikan.

En olisi itse keksinyt kätevämpää systeemiä. Erityisesti yllätyin kuitenkin toimituksen hinnasta: lähetyksen koosta riippumatta toimitusmaksu on vain kolme euroa. Toimituksen edullisuus yllätti itseni suuresti, en nimittäin ole ihan varma, saako kolmella eurolla nykymaailmassa enää edes postimerkkiä.

Kunhan miesten vaatteiden valikoima hieman vielä laajenee, on Zadaa erittäin varteenotettava vaihtoehto vaateostoksien tekoon. Ja valikoimahan laajenee vain sillä, että käydään kaikki vaatekaappimme läpi ja pistetään käytöstä jääneet vaatteet myyntiin! Rahavirrat aukeavat ja samalla voi vahingossa löytää hauskaa uutta päällepantavaakin. Kaikki voittavat, kun itselle epäsopivat vaatteet häviävät.

Zadaan voi ladata Androidille Google Playstä tai iPhonelle AppStoresta.

You Might Also Like

0 kommenttia