Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Jani Petteri Virta: Me, My Friends & I -näyttely B-Galleriassa

On aina mieltäylentävää vierailla taidenäyttelyiden avajaisissa: on taidetta, on taidegalleria, on yleensä myös viiniä ja lisäkseni myös mui...

On aina mieltäylentävää vierailla taidenäyttelyiden avajaisissa: on taidetta, on taidegalleria, on yleensä myös viiniä ja lisäkseni myös muita kaupungin kuohukermaan kuuluvia silmäätekeviä. Tällä kertaa oli edellämainittujen lisäksi myös grillisipsejä ja Jaloviinaa, pikantti lisä, etten sano.

Kyseessä oli Jani Petteri Virran Me, My Friends & I: essee huoneessa -näyttelyperformanssin avajaistilaisuus B-Galleriassa. Näyttelyperformanssi on esillä tämän viikon ja ihan vilpittömästi suosittelen kokemusta!


B-Galleriassa tilan toisella puolella on esillä taiteilijan läheisiltä ihmisiltä lainattuja taideteoksia: ei siis ihmisten tekemiä, vaan ihmisten omistamia. Tässä välissä lienee relevanttia mainita, että olen osallisena merkittävään osaan teoksista: kaksi omistan, yhden olen valokuvannut ja yhdessä ollut jos en ihan kopiokoneen nappia painamassa niin ainakin luovan idean isä. Ja kun tässä nyt kolli heiluttaa häntäänsä niin että läiske käy, niin kerrottakoon, että olen myös Naantalin kesäillassa taltioinut taiteilijan kuvan näyttelyn mainosmateriaaliin.


Lainateosten pohjalta Virta pohtii näyttelyn esittelytekstin perusteella seuraavaa:

“Olenko valinnut ihmiset lähelleni? Olenko valinnut heidät heidän makunsa mukaan? Miltä he näyttävät omistamiensa taidekappaleiden perusteella? Miltä minä näytän niiden rinnalla? Miltä minä näytän?”

Pelkkiä lainateoksia näyttely ei suinkaan sisällä, vaan toisella puolella tilaa taas on esillä taiteilijan 400 (kyllä, neljäsataa) omakuvaa, jotka hän on kuvannut aamuisin herätessään vuosina 2013-2014.


Eikä siinäkään vielä kaikki! Teosten lisäksi Virta "asuu" galleriatilassa, pyrkien olemaan dialogi kahden tilan välillä, esimerkiksi muokkaamalla omakuviaan ja "huoneistoa", jossa on. Näyttely siis elää ja muuttuu pitkin viikkoa, täytynee itsekin piipahtaa vielä toistamiseen.

Näyttely on siis esillä Turun B-Galleriassa 2.-7.8.2016, osoitteessa Aninkaistenkatu 5. Lisätietoa voi lukea FB-tapahtumasta. Suosittelen jo nerokkaan näyttelytekstin vuoksi tsekkaamaan.


You Might Also Like

0 kommenttia