Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pala suomalaista homohistoriaa on poissa: Koodi.netin foorumi suljettiin

Eilisiltana internetissä viihtyviä homomiehiä kohtasi yllätys: jo 2000-luvun alkuhämäristä kiihkon kimmokkeena, seuranhaun ja yhteydenpidon ...

Eilisiltana internetissä viihtyviä homomiehiä kohtasi yllätys: jo 2000-luvun alkuhämäristä kiihkon kimmokkeena, seuranhaun ja yhteydenpidon kehtona toimineen Koodi.netin foorumi oli kaikessa hiljaisuudessa pistetty kiinni, kun keskustelupalsta päätettiin "sulkea nykyisessä muodossaan".


Foorumi, kuten koko Koodi.net, oli ja on tekniikaltaan hyvinkin vanhakantainen. Mitään uudistusta ei tiettävästi koko olemassaolon aikana tehty. Toisaalta siihen sen viehätys pitkälti varmasti perustuikin: ei rekisteröitymisiä, tunnisteita eikä minkäänlaista kynnystä kirjoittaa. Koodi.netin foorumi oli homomiehille varmasti samanlainen kuin Demi teineille tai Vauvalehti äideille: voi hyvin reippaasti kysyä ja kertoa arkaluontoisimmatkin ajatuksensa. Ja toisaalta myös todella kivuttomasti trollata ja olla aivan ruokoton.


Viime vuosina Koodi.netistä oli vaikea löytää enää varsinaista järjen valoa. Niin sekavaa ja höyryistä läpänheittoa foorumi oli täynnä. On myös vaikeaa ja ehkä jopa mahdotonta sanoa, oliko kaikkien hulluuksien takana useampi vaiko vain yksi henkilö. Toisaalta etsintäkuulutuksia (tiedättekö niitä "sinä punatakkinen mies ABC Piihovilla eilen, katseemme kohtasivat, lähetä viesti jos näet tämän"-ilmoituksia) Koodifoorumilla julkaistiin vielä viime hetkilläkin. Taisipa ihan oikeasti jopa käydä niin, että alkukesästä yksi ilmoitus johti siihen, että kaksikko löysi toisensa ja tiettävästi tapasi ainakin kerran.

Itsekin pääsin Koodi.netin foorumilla puheenaiheeksi satunnaisesti. Ainakin sitsipostaukseni herätti jonkun korkeastikoulutetun tai epäkoulutetun kommentoimaan:


Kävipä kerran myös niin, että joku tuntematon henkilö oli kirjoittanut minulle koodifoorumille rakkauskirjeen! Kovasti hän kaipasi seuraani, puistohengailua, viiniä ja pilvistä muodostuvien kuvioiden katselua. Hän ei koskaan kuitenkaan ottanut minuun suoraan yhteyttä, vaikka kehotinkin niin tekemään. Mikä sääli! 

Varmasti 2000-luvun alkuhämärissä foorumin merkitys homomiehille on ollut paljon suurempi kuin nykyisin. Ei ollut sosiaalista mediaa tai älypuhelimia, joilla metsästää seuraa reaaliajassa, vaan Koodi.netin foorumi ja chat olivat hyvinkin merkittävä tekijä yhteisölle. Chat on onneksi edelleen olemassa ja toimiikin hyvin aktiivisesti. Tämä on tosin ainakin Twitterissä ollut monille yllätys, sillä foorumin sulkemisen sijaan suuri yllätys on ollut se, että koko sivusto ylipäätään on enää olemassa.

Voi Koodi.netin foorumi, jään kaipaamaan sinua. Sinua, ja urbaanilegendojasi Ruusun valaasta, Pengerkadun bottomista, Seppo-vaarista ja kokkipojasta. Levätkää rauhassa.

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Onpa siinä akateemisella ihmisellä kielioppi kohdillaan! :D

    VastaaPoista
  2. Viime vuodet ja kait oikeastaan viime vuosikymmenenhän tuo foorumi taisi olla enempikin kaapeissaan elävien biseksuaalien temmellyskenttä, eikä niinkään homojen, jotka kaikkosivat sieltä miehekkäämmille foorumeille, kun jutut tuolla "muista vaimon pikkareista kiinnostuneista" alkoivat täyttää aiemmin homoisampaa foorumia.

    VastaaPoista
  3. Koodi chat on uudelleen avattu osoitteessa https://www.koodi-chat.fi

    VastaaPoista