Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kuuma taidevinkki karhujen ystäville: Loved-näyttely Creat Spacessa

Ei kulttuurifestivaaliviikkoa ilman taidenäyttelyn avajaisia! Ja millainen taidenäyttely se onkaan! Creat Space on täynnä karhumiehiä. ...

Ei kulttuurifestivaaliviikkoa ilman taidenäyttelyn avajaisia! Ja millainen taidenäyttely se onkaan! Creat Space on täynnä karhumiehiä.


Creat Space ei ehkä olisi voinut saada parempaa näyttelyä Pride-viikon hujakoille: näyttelytilassa on nimittäin kuvataiteilija Charlie Hunterin ja äänisuunnittelija Mike Wyeldin Loved-näyttely, joka kuvaa karhuhomojen identiteettiä. Kuvissa näkyvät tyypilliset karhupiirteet: vatsat, parrat ja konstailemattoman miehekäs tyyli. Tilassa soivalla äänitteellä karhut kertovat tuntemastaan ulkopuolisuudesta ja häpeästä sekä hyväksynnästä, jonka he ovat karhuyhteisössä saaneet.


Avajaisissa oli ymmärrettävästi sen verran muitakin kiinnostuksenkohteita (teen niistä listan: ihmiset, skumppa, rosé, valkkari, punkku, jallu), joten kertomukset jäivät kuuntelematta, mutta muuten elävöidyin kyllä suuresti! Jopa siinä määrin, että creattilaisittain oli laitettava ostohousut jalkaan ja kotiutettava yksi teos. Näyttelyn teokset on muuten jännästi printattu purjekankaalle! Jännä ja toisaalta myös fiksu ratkaisu, kestää teokset vähän lähempääkin kanssakäymistä. Alkuperäisteokset eivät muuten kuulemma ole mitään vektorigrafiikkaa, vaikka niin voisi herkästi luulla. Ihan puhtaasta käsityönä maalaamisesta on kyse. Teokset ovat ensivilkaisulta aika yksinkertaisia, mutta lähemmin tarkasteltuna teoksissa on hyvinkin paljon viivaan ja muuhun ilmaisutekniikkaan liittyvää ihmeteltävää. Ja muutenkin näyttelyssä ja teoksissa on hyvä ja lämminhenkinen tunnelma. Ei murheet paina, kun on pehmeitä karhuja ympärillä.


Kuten sanottu, niin inspiroiduin tekemään avajaisissa myös taidehankintoja eli ostin yhden teoksen! Teokset myydään näyttelystä heti mukaan, joskin itse en lähtenyt raahaamaan työtä mukaani Helsingin yöhön. Tänään menen sen kuitenkin hakemaan! Pitäkää siis kiirettä, mikäli mielitte nähdä suosikkiteokseni näyttelystä. Näyttelytila on sen verran pieni, että kaikki teokset eivät mahtuneet kerralla esille. Siksikin töitä myydään siis samantien mukaan, jotta tilalle saadaan uusia. Kätevä systeemi! Eikä töitä kuulemma myydä missään muualla, eli esimerkiksi netistä tilaaminen ei onnistu. On siis toimittava heti, mikäli oma karhumies kiinnostaa!


Creat Space löytyy osoitteesta Albertinkatu 12, Helsinki ja on avoinna joka päivä 12-18. Loved on esillä 10.7. asti.

You Might Also Like

0 kommenttia