Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Voisiko Eurogames olla Helsingissä joka vuosi?

Eurogames-avajaisten perusteella Kansalaistori tulee toimimaan myös Priden Puistojuhlan paikkana loistavasti. Eilen avattiin virallises...

Eurogames-avajaisten perusteella Kansalaistori tulee toimimaan myös Priden Puistojuhlan paikkana loistavasti.


Eilen avattiin virallisesti Eurogames-kisat ja olipa loppujen lopuksi hauska ilta! Alun avajaisshow tuntui hiukan vaikealta: osallistujamaiden paraatikulkue kulki hankalasti ja sekavasti yleisön sekaan ja juontajat Kristoffer Ignatius ja Saara Aalto tuntuivat olevan ajoittain hiukan pihalla sitä, mitä milloinkin tapahtuu. Myös ilmeisesti Elias Koskimiehen suunnitteleman avausshow'n olisi voinut esitellä avausshow'na jo etukäteen. Ensin jengi luulee kyseessä olevan Krista Siegfridsin keikan, sitten Krista katoaa ja tilalle tulee merimieshenkistä miesporukkaa laulamaan jotain. Show'n katsomisen sijaan suurin osa yleisöstä joutui siis lähinnä ihmettelemään, että mitä tässä nyt oikein katsotaan.


Eurogames-kisat on tietääkseni järjestetty täysin talkoovoimin ja antaumuksella tehty talkootyö on tottakai ihailtavaa enkä siinä mielessä halua paheksua, resurssit huomioiden kaikki oli hoidettu oikein hienosti. Enemmänkin harmittelen sitä, ettei rahaa ole tämän tason hommaan löytynyt. Nimittäin usein raha on se tekijä, jolla luodaan se viimeinen show'n paketoiva silaus: se juttu, joka hioo hankalat kohdat ja tiivistää homman niin, että yleisökin voi täysin ymmärtää, mitä tapahtuu.


Avajaisshow'n jälkeen esiintyneet Sandhja ja Softengine taas vetivät erinomaiset keikat ja kaikki toimi upeasti. Softengine varsinkin energisoi niin, että oli jotenkin pakko keikan jälkeen tunkea nuorten naisten keskelle ja ottaa selfie Softenginen Topin kanssa. Nyt kun olen ideoinut Maija Vilkkumaan fanituotteita menestyksekkäästi, niin seuraavaksi voisi olla Softenginen Pride-paidan vuoro. I love TOP (i) olisi ihan tosi hauska teksti paidassa hei. Illan mittaan seurassani oli muitakin kivoja tyyppejä, kiitos kaikille seuralaisille!


Vielä kun laskeva aurinko maalasi ihan tajuttoman hienon taivaan, olin vähällä itkeä onnesta. Näin upeat kisat meillä, näin upea ja ihan ulkomaalaiselta tuntuva kisatori ja vielä Pride-puistojuhlakin samassa miljöössä. Ihanaa, siis en kestä, ihan todella.

Ja ihan ilman mitään yliseksualisoimista totean, että kyllä vain ulkomaalaiset urheilijat kivasti piristivät maisemaa. Heheh. Kannattaa käydä tsekkailemassa.

Tänä vuonna jo etukäteen Helsinki Pride -kansaa kuohutti tieto siitä, että puistojuhla tullaan järjestämään Kansalaistorilla, Eurogames-kisatorin yhteydessä. Ei kuulemma mahdu ketään mihinkään ja asfaltilla vihaisena seistään ja kannattaakohan tässä nyt edes lähteä kun kaikki on jo näin kuukausia ennen tapahtumaa pilalla.

Itse koin paikkavalinnan hyvinkin kivana. Viime kesänä Kaivopuistossa itseäni ainakin kiusasi se, että näköyhteys lavalle oli ehkä kahdellasadalla lähimpänä lavaa olevalla ihmisellä. Muilta puiston kasvillisuus blokkasi näkyvyyden. Kansalaistorilla tätä ongelmaa ei ole.

Eilen Eurogames-kisatorilla pyöriessäni sain lopullisen sinetin ajatukseni oikeaan osumiselle: ihan mielettömän hyvä paikka ja ihan oikea festaritunnelma. On saunaa ja paljua, on kunnon kaljateltta, hyvä lava ja laajasti kaikenlaista kojua ja kauppiasta. Ja noin keskeisellä paikalla, aivan kaikki palvelut ovat ihan vieressä.

Pikniköinti-tilan riittävyyttä mietin kieltämättä itsekin etukäteen. Muistin Kansalaistorin olevan iso, mutta en sitä, kuinka iso. Kävelin Eurogamesin avajaisista yömajaani Töölönlahden kautta ja voi luoja: sitä pikniköintiin soveltuvaa nurmikenttää riittää ja riittää, käytännössä sinne Töölönlahdenrantaan saakka. Eli ei huolta, sinne vain vilttiä levittämään ja vichyä läikyttämään.You Might Also Like

0 kommenttia