Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

90-luvun Disney-kolttu verhoaa vartaloni kesähelteellä

Helteistä heinäkuun loppua, pesukarhuni! Hetkeen en olekaan kirjoitellut Disney-kokoelmani karttumisesta. Syynä on ehkä aika paljolti se, ...

Helteistä heinäkuun loppua, pesukarhuni!

Hetkeen en olekaan kirjoitellut Disney-kokoelmani karttumisesta. Syynä on ehkä aika paljolti se, että se ei ole karttunut. Oikeastaan päinvastoin, olen hoitanut henkistä kaaosta karsimalla omaisuutta ja siinä sivussa on mennyt vähän Disney-kokoelmaakin: ihan kaikkea ei ehkä sittenkään tarvitse.  Kiinnostukseni on Disneyn osalta hyvin vahvasti kohdistunut 90-luvun merchandiseen, ja sitä itseasiassa on tässä postauksessa esiteltävä juttukin.


Karsimisesta huolimatta jotain Disney-sälää on siis kulkenut kotiinpäinkin! Helsinki Pridessä (sekä H2Ö:n lauantaissa) edustin vaaleanpunaisessa Aladdin-kuosissa. En ole ihan satavarma, onko kangas virallisesti Disneyn, mutta olen tästä melko vakuuttunut. Ainakin kuosi on hyvin Aladdin-henkinen ja siis muutenkin ihana. Uskon vahvasti sen olevan ainakin ihan autenttista ysärin alkua, eikä esimerkiksi nostalgiahuumassa suunniteltu.


Jos ei Aladdin-kankaasta voi olla varma, niin ainakin tämän postauksen aiheesta voi! Aladdin-kankaan ohessa olen nimittäin saanut käsiini myös uskomattomia Pocahontas-kankaita. Tässä postauksessa nyt niistä ensimmäinen. Printissä ovat sekä John Smith että Kocoum, eli nyt vain sitten miettimään että kumman valitsisin. Käynkö virtaan rauhaisaan, perinteitä vaalimaan? Naidako siis Kocoum? Se kohtaloni onko lie? Pocahontas on tänäkin kesänä, tässä uskomattomassa tulevaisuudenpohdintamyllerryksessäni aika hyvä voimaleffa. Ei sillä, että olisi tarvetta vaalia perinteitä, tai varsinkaan tarvetta miettiä paidattomien lihaskimppujen kosintoja.

Mutta vene menee virran mukana enkä tiedä minne, olen siis oman elämäni Pocahontas mitä suurimmissa määrin.

Joo, takaisin kankaaseen ja paitaan, siitä oli nyt kyse eikä oman elämän luennasta lasten elokuvan kautta.

Olen nerokkaana päätellyt, että kangasta on painettu Disneyn omia paitoja varten, eikä varsinaisesti kangaskaupassa myytäväksi. Kuvan koko ja tyyli viittaa vahvasti siihen, kuten myös se, että kuva toistuu kankaassa melko tiiviisti. Muistelisin jopa, että itselläni on ollut samantyyppinen pitkähihainen t-paita lapsena.

Vuosien vieriessä olen kasvanut sen verran (mikä on poikkeuksellisesti, yleensä ihminen ei kasva enää viisivuotissyntymäpäivänsä jälkeen), että printti ei riittänyt t-paitaan. Piti siis ottaa sakset käteen ja leikellä kankaasta wifebeaterin malliset kappaleet. Tarkkasilmäinen huomaa, että siihenkin tarvitsi pienet lisäpalat olkapäihin, ettei aivan jäädä croptop-mittoihin. Croptop on toki trendikäs helmanpituus, en siis paheksu tai halua vähätellä kenenkään lyhyempää paidanhelmaa. Itse en kuitenkaan koe, että croptop olisi se pituus, jota minun on järkevää lähteä tavoittelemaan.

Onneksi tuli näitä helteisiä päiviä, jotta ilmavalle ja vähän turhan avokätisesti paljastavalle paidalle on käyttöä. Itseasiassa lähden tästä nytkin vielä pienelle kierrokselle kaupungille, kylkiä ja kainaloita ja Pocahontas-paitaa esittelemään. Ja ehkä vähän Pokemonejakin kesyttämään.

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Sun postaukset kyllä piristää aina päivän! :D Btw mulla oli lapsena yöpaita tuolla ihan samalla kuvalla. Tuli kunnon ysärimuistot mieleen nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, tällaiset kommentitkin piristävät!

   Olin ilmeisesti siis oikeassa, kangas on tosiaan painettu paitatarkoituksiin! Vai oliko sun paita ihan kaupasta ostettu vai kenties itse ommeltu sekin?

   Hauskaa joka tapauksessa, että toimi hyvänä flashbackinä :).

   Poista
 2. Hi! Nice photos. I like this post :)
  Here is inteersting constructions that could be interesting is you're live in Finland: http://www.jetta-talo.fi/talomallisto/ Check it.

  VastaaPoista