Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Touko-kuu

Keltainen toukokuu, mikset sä jo tuu, hyräilin huhtikuun enkä arvannut mitä hyräilystä seuraa. Ei tullut keltaista toukokuuta, mutta Touko-k...

Keltainen toukokuu, mikset sä jo tuu, hyräilin huhtikuun enkä arvannut mitä hyräilystä seuraa. Ei tullut keltaista toukokuuta, mutta Touko-kuu kyllä!

Äitienpäivän lisäksi tänään vietetään myös Touko Laaksosen syntymäpäivää. Ihanaa onnea Touko, missä sitten oletkin.

On toki ollut jo hetkisen tiedossa, että Turun kaupunginteatterissa uurastetaan parhaillaan Tom of Finland -musikaalituotannon kanssa. Sanomattakin lienee, että projekti on minusta uskomattoman siisti. Jännitystä lisää se, ettei voi oikeastaan yhtään tietää, että mitä on tulossa. Ei ole kirjaa tai elokuvaa tai oikeastaan mitään, mihin voisi verrata tai tukeutua. Liikutaanko Touko Laaksosen elämässä vai Touko Laaksosen tuotannossa vai molemmissa risteillen, en tiedä.


Parasta esimakua teatteri kuitenkin tarjosi, kun Kauppatorin laitaan ilmestyi huomattavan (kerrostalon) korkuinen mainoslakana. Ja toisaalta suurtahan kaikki Tomiin liittyvä perinteisesti on ollutkin. Se on kaunis, voi että. Juuri sellainen mainos mitä kaupunkikuva välillä tarvitseekin: hillityn värinen mutta kiinnostava ja sisältää vieläpä ihan oikeaa taidetta. Ja näkyy jo kauas kävelykadulle, josta sitä voi tuijotella kävellessään. Se näkyy, kun jonottaa toriheselle tai kun asioi torilla. Tai muuten liikkuu keskustassa.

Toivon, että lakana pysyy paikoillaan pitkään tai ikuisesti. Se on upea. Tänään huomasin, että mainosjulisteita oli ilmestynyt myös roskakorien kylkiin kävelykadulle. Hienoa, Tom vallatkoon koko Turun!


Mainoskuva muuten herätti epäilyksiä heti julkistuksensa yhteydessä. Miehen etumus kun ei juuri pullota mainoskuvassa, mikä on kieltämättä aika epätyypillistä Tom of Finlandin teosten kohdalla. Teatterin tiedotus kuitenkin vahvisti, että kuva on painettu mainokseen aivan alkuperäisessä loistossaan eikä etumukseen ole kajottu. Hienoa, hienoa! Sekä tiedotus että kajoamattomuus. Vaikka kyllähän sen jo yleiset käytöstavat kertovat, ettei toisten etumukseen ole syytä kajota ilman lupaa.

Ja toukokuun Toukoisuutta lisää tietenkin myös viikonloppuna Helsingin Taidehallissa avattu erittäin kattava Tom of Finland -näyttely. Olin tietty avajaisissa ylevöitymässä, niistä kirjoitan teille ensiviikon aikana. Mutta sen vain sanon, että olipa kyllä ihana näyttely! 


You Might Also Like

0 kommenttia