Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Suomen kesän kaikki Pride-tapahtumat – ehdinkö muuta kuin pridettää?

Tutkailin tapahtumakalentereita ja havaitsin, että Suomen kesä on yhtäkkiä täynnä Pride-tapahtumia! En olisi muutama vuosi sitten uskonut,...

Tutkailin tapahtumakalentereita ja havaitsin, että Suomen kesä on yhtäkkiä täynnä Pride-tapahtumia!

En olisi muutama vuosi sitten uskonut, että Suomen kesä tulee olemaan lähivuosina täynnä Pride-tapahtumia. Tähän kun lisää kaikki mahdolliset silakkamarkkinat, porsasjuhlat ja siltakemmakat, joita joka notkelmassa järjestetään, saa Suomen kesässä olla todella sukkuloiva kosmopoliitti kokeakseen todellakin kaiken.

Pride-järjestäjät ympäri Suomen ovat ottaneet ihailtavan rohkeasti haltuun myös alku- ja loppukesän. Muutamat Pride-tapahtumat on nimittäin ehditty jo juhlia. Kauden aloitti helmikuussa Arctic Pride, ja Ruka Ski Pride jatkoi huhtikuussa. Pohjois-Karjala Prideä taas juhlittiin toukokuun puolivälissä ja Seinäjoki Pride viime viikonloppuna. Hurjaa ja siistiä!

Tänä kesänä Pride-tapahtumia on luvassa vielä ainakin seuraavissa paikoissa. Vetäkää hännästä, jos olen unohtanut mainita juuri sinun kotikaupunkisi tai -seutusi Pridet!

 
Pirkanmaan Pride 6.-11.6.2016  
Tampereen seudullahan on Pride-tapahtumien järjestämisestä kiistelty ja väännetty erinäisistä syistä jo useamman vuoden, mutta Pirkanmaan Prideille kannattaa osallistua jo ihan tapahtuman tukemisen vuoksi, ihmisoikeuksien ohessa. Hyvä Pirkanmaa!


Helsinki Pride 27.6.-03.07.2016

Helsinki Pride alkaa tänä vuonna saavuttaa sitä, mitä itse olen toivonut ja odottanut jo muutaman vuoden. Nyt aletaan nimittäin olla oikeasti kovan luokan tapahtumaviikko! Se on mahtavaa! En ole vielä muusta ohjelmasta täysin perillä, mutta avajaisklubilla nähdään esiintymässä ainakin ihanat Juuso Kekkonen ja Maija Vilkkumaa. Kuinka parasta, siis niinku oikeesti, aivan saatanan timanttia!

Helsinki Priden puistojuhla on myös mielestäni aiheettomasti saanut ihmiskunnan kiukun päälleen, eikä esiintymässä ole edes Cheekiä. Kansalaistorilla järjestettävä puistojuhla närkästyttää ihmisiä, sillä kaikki ovat täysin varmoja, ettei jäätävänkokoiselle kentälle (josta löytyy myös nurmialuetta, katsokaa vaikka silmällä) mahdu koko juhlakansa. Närää on aiheuttanut myös se, että juhlijat joutuvat levittäytymään eri alueille. En tiedä, missä kyseiset valittelijat ovat juhliaan aiemmin viettäneet, mutta vastaavaa hajaantumista on tapahtunut Pridessä about aina. Ja se on täysin luonnollista. Kansalaistori tarjonnee myös hyvän näkyvyyden lavalle, mikä on erittäin suuri parannus. Viime vuonna Kaivarissa lava oli sijoitettu niin, että lavalle ei puiden ja pensaiden takaa nähnyt, ellei sattunut olemaan niiden muutaman sadan onnellisen joukossa, jotka mahtuivat lavan edustalle. Ylipäätään toivoisin, että ihmiset valittaisivat tapahtumajärjestäjille vasta tapahtuman jälkeen (jos aihetta ilmenee), eivät jo varmuuden vuoksi etukäteen.

Helsinki Priden lisäksi on mainittava myös Eurogames Helsinki! Helsinkiläinen HLBTI-liikuntaseura H.O.T. ry sai tänä vuonna nimittäin järjestettäväkseen hlbti-urheilijoiden mestaruuskisat. Kisat järjestetään Helsinki Pride-viikon yhteydessä ja tuovat varmasti aivan uudenlaista kuhinaa ja sutinaa Helsinki Priden muutenkin kuhisevaan viikkoon. Jännittävää!
Lahti Pride 1.8.-7.8.2016
Lahti, tuo Suomen Chicago! Pride-tapahtuman rantautuminen Lahteen kertoo vain ja ainoastaan siitä, että kaiken Lahtelaisen epäglamour-glamourin sisällä sykkii ihan oikea inhimillisyys.

Hanko Pride 19.-21.8.2016
Vierailin Hangossa viisi vuotta sitten täysin epäpoliittisesti ei-Pride-hengessä juurikin elokuun kahdennenkymmenen päivän paikkeilla. Ei liene sattumaa, että Hanko Pride on päätetty järjestää juuri samaan aikaan. Minun ensivierailuani Hangossahan tällä halutaan muistella. Varma en ole vielä, mutta saattaapa hyvinkin olla, että vierailuni Hangossa saavat tänä kesänä jatkoa! 

Åland Pride 17.8.-21.8.2016
Jos nyt mietin karkean stereotypisesti (käymättä ikinä Ahvenanmaalla), niin Åland Pride tulee luultavasti olemaan ihana tapahtuma. Kauniit, suloisesti ruotsalaisittain solkottavat merihenkisesti pukeutuneet sateenkaari-ihmiset juhlivat ihmisoikeuksia ihanassa Ahvenanmaan kesässä. Oj että, mä en kestä.


Turku Pride 22.-28.8.2016
Ihanan kotikaupunkini Turun oma Pride järjestetään jo kolmatta kertaa! Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että elämä on estänyt minua osallistumasta kahtena ensimmäisenä vuotena, mutta tänä vuonna pyrin siihen, että otan tapahtuman haltuun. En siis mitenkään militantisti vaan ihan vaan yleisesti osallistumalla ja olemalla todella fabulous glamour glitter unicorn. Ja loppujen lopuksi varmaan löntystelen kulkueessa jossain collegeasussa, mutta suunnitelmia on aina hyvä olla. Tulkaa kaikki Turkuun!


Sápmi Pride 25.-28.8.2016
Sápmi Priden nettisivut eivät jostain syystä ole toiminnassa, enkä löytänyt nopealla vilkaisulla muutakaan infoa päivämäärien lisäksi. Mutta ilmeisesti Sápmi Pride tullaan elokuussa järjestämään Anarissa. Seuratkaa paikallista ilmoittelua, kuten on tapana sanoa.

Päivitys 26.5.2016: 
Sápmi Priden kohtalo on joidenkin lähteiden mukaan hieman epävarma: tapahtuma piti alunperin olla jo nyt alkukesästä, mutta rahaongelmien vuoksi tapahtuma siirrettiin viime tingassa loppukesään. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Loppukesästä ollaan kuitenkin järjestämässä jälleen myös Pargas Pride eli Paraisten Pride! Tätäkin jäämme seuraamaan! Jännittävää! You Might Also Like

0 kommenttia