Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Autetaan Äitiyslaki maaliin ja sen yli!

Somessa aktiivinen ihminen ei luultavasti ole voinut välttyä Äitiyslaki -kansalaisaloitteelta viime päivinä. Kampanja on ottanut äitienpäiv...

Somessa aktiivinen ihminen ei luultavasti ole voinut välttyä Äitiyslaki-kansalaisaloitteelta viime päivinä. Kampanja on ottanut äitienpäivän ympärillä huikean loppukirin. Vaadittavasta 50 000 allekirjoituksesta puuttuu vielä kymmenisentuhatta, mutta eikös me yhtenä rintamana kerätä puuttuvatkin allekirjoitukset. Ja miksei enemmänkin!Kaikessa selkeydessään ja yksinkertaisuudessaan äitiyslaissa on kyse naisparien lapsen asemasta. Äitiyslaki tarvitaan, jotta naisparin lapsella olisi syntymästään asti oikeus elatukseen, perintöön ja tapaamiseen molempiin vanhempiinsa. Nyt näin nimittäin ei ole, vaan naisparin lapsi voi saada kaksi vanhempaa vasta perheen sisäisen adoption kautta. Näin lapsen oikeudellinen asema on avoin raskauden ja parin ensimmäisen kuukauden ajan. Ja itse adoptioprosessihan voi kestää jopa vuoden, mikä nyt on järjetön ajatus, prosessin nöyryyttävyydestä puhumattakaan.

Äitiyslain myötä hedelmöityshoidolla alkunsa saadun lapsen voisi tunnustaa neuvolassa jo ennen lapsen syntymää: aivan kuten heteroparien miehetkin voivat. Selvyyden vuoksi on kerrottava vielä sekin, että äitiyslakia sovelletaan vain tilanteissa, joissa ei teoriassakaan ole miestä, joka voisi olla lapsen isä. Jos ja kun turhaa byrokratiaa halutaan lähteä karsimaan, niin turha perheen sisäinen adoptio on aika hyvä paikka aloittaa.

Kyse on siis nimenomaan lapsen oikeudesta ja turvatusta asemasta. Pahimmillaanhan lapsi voi toisen vanhemman kuollessa menettää molemmat vanhempansa, jos minkäänlaista juridista sidettä toiseen vanhempaan ei ole.

Sinänsähän koko tämä riehuminen kansalaisaloitteen kanssa tuntuu turhanpäiväiseltä: on nimittäin käsittämätöntä, ettei tämä laki ole ollut käytännössä ja täytännössä jo pitkään tai aina. Mutta kun niin ei ole, niin niin ei ole. Pistetään lakiasiat rullaamaan nyt!

Äitiyslaki-kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa 28.5. asti täällä. Järkevintä on tietenkin allekirjoittaa heti, jos sitä ei ole vielä tehnyt.

You Might Also Like

0 kommenttia