Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Sateenkaarevia kulttuuririentoja

Long time no see! Terveisiä tautivuoteesta, taas. Tällä kertaa tauti iski vähän ronskimpana ja nyt kuudentena tautipäivänä alkaa tuntua si...

Long time no see! Terveisiä tautivuoteesta, taas. Tällä kertaa tauti iski vähän ronskimpana ja nyt kuudentena tautipäivänä alkaa tuntua siltä, että ehkä vielä joskus pääsen takaisin osaksi yhteiskuntaa. Elämän virratessa tautivuoteeni ohitse on tullut tietooni myös keoittain erilaista sateenkaarella väritettyä viihdettä ja kulttuuria, josta ajattelin nyt vinkata! Näitä tuntuu tosin nykyisin olevan ja tulevan niin paljon, että voisi perustaa ihan oman bloginsa näille, kaikesta ei nimittäin ehdi eikä muutenkaan voi täällä tiedottaa. Mutta nyt asiaan: Leffateattereissa pyörii tällä hetkellä kaksikin kiinnostavaa leffaa. Niistä ensimmäinen, The Danish girl, onkin jo ehtinyt viihtyä teattereissa hetken. Elokuva kertoo (ilmeisesti melko löyhästi) tositapahtumiin perustuvan tarinan Lili Elbestä, joka on yksi maailman ensimmäisistä sukupuolenkorjausleikkauksen läpikäyneistä ihmisistä. Trailerin perusteella elokuva on ainakin hyvin kaunis ja silmää miellyttävä. Johtuu ehkä aika pitkälti Eddie Redmaynesta.


Toisena mainittakoon eilen Suomessa ensi-iltansa saanut Carol. Elokuva sijoittuu 1950-luvun Manhattanille ja kertoo nuoresta Therese Belivetistä (Rooney Mara), joka työskentelee tavaratalossa ja unelmoi paremmasta elämästä. Therese tapaa vähän kypsempään ikään ehtineen Carol Airdin (Cate Blanchett), joka taas kärsii kulissiavioliitossa. Kaksikon välille syntyy nopeasti vähän vähemmän platoninen suhde, jossa ei juuri viattomuudelle ole sijaa. Muu maailma näki elokuvan jo joskus viime kesänä, mutta Suomeen Carol saatiin jostain syystä vasta nyt. Joka tapauksessa leffa on varmasti ihana, ihan jo koska Cate Blanchett.

Vaan kulttuurin nälkäänsä ei ole pakko tyydyttää pelkillä elokuvilla! Turun teattereissa pyörii jo aiemminkin mainitsemani kaksikin kiinnostavaa näytelmää, Turun kaupunginteatterin Neljäntienristeys sekä tänään ensi-iltansa saava Ylioppilasteatterin Hellyys. Neljäntienristeyksen näin juuri hiljattain, siitä on tulossa piakkoin oma postauksensa! Keskiviikkona olen suuntaamassa Ylioppilasteatteriin, Hellyydestäkin siis sananen varmasti tulossa. Molempien lippuja on myyty hurjasti (eikä Ylioppilasteatterin näytöksiä ole muutenkaan mitenkään hirvittävästi), eli kiinnostuneiden kannattaa hakeutua lippujen pariin samantien.

Ja vielä jatkuu! Helsingin Kaapelitehtaalla Jukka Male-museossa on juuri parhaillaan nähtävillä osana Helsinki Burlesque Festivalia Scott Grabellin valokuvanäyttely LOVEGAYPEOPLE. Näyttely on esillä 6.3. asti, eli ei pidä jäädä vitkastelemaan senkään kanssa! Itse en taida näyttelyyn ehtiä, mikä on sääli. Taiteilija itse lähetti kyllä oikein avajaiskutsunkin, mutta se(kin) jäi nyt sairasvuodesyistä käyttämättä. Todella sääli, mutta näin käy aina.

Huh, mikä paketti kulttuuria onkaan! Lisäksi hallussani on salaisia tietoja tulevista tapahtumista, joista en kuitenkaan saa vielä hiiskua! Palaan niihin heti, kun tiedot ovat julkisia. Hauskaa viikonlopun jatkoa, pus!

You Might Also Like

0 kommenttia