Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

”Onko ikävä penistä?” ja muut keskeiset talk show -kysymykset

Suomi ei ole entisensä. MTV:llä haastateltiin naista, joka on suhteessa naisen kanssa. Eikä ikävöi edes penistä. Tuomas Enbuske , Mari...


Suomi ei ole entisensä. MTV:llä haastateltiin naista, joka on suhteessa naisen kanssa. Eikä ikävöi edes penistä.

Tuomas Enbuske, Maria Veitola ja Roope Salminen aloittivat tänään Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmansa MTV:llä. Ensimmäisenä vieraana nähtiin Katariina Souri, joka on viime päivinä ollut julkisuudessa parisuhteestaan naiseen. Miksi älykäs ihminen kutsutaan televisioon puhumaan parisuhteestaan, jossa ei ole mitään ihmeellistä? Taustalla tietysti voi olla Sourin tänä keväänä ilmestyvä romaani. "Hän on ollut mensan jäsen, hän on nero", kuvaili Enbuske etukäteen vierastaan. Sääli, ettei Sourin älyä juuri otettu haastattelussa huomioon.

Enbuske aloitti kysymällä, että mitä me miehet ollaan tehty väärin, että sä vaihdoit miehet naisiin. Souri kuittasikin tämän hienosti: miksi puhut miehistä? Miksi miehet pitää linkittää tähän, jos naiset tekee jotain itsenäisesti? Pikkulapsihan ajattelee, että kaikki johtuu hänestä. Tää ei johdu susta, tää ei johdu kenestäkään miehestä.

Muutenkin haastattelu oli tyhjänpäiväinen: Enbuske oli kuulemma luvannut tehdä mitä vain, jos saa Sourin lähetykseen. Jopa ryhtyä vegeksi kuukaudeksi. Vegaaniksi tai kasvissyöjäksi. Vaikka vegaaniksi. No ei vegaaniksi, mutta kasvissyöjäksi. En sekuntikellolla mitannut (ehkä olisi pitänyt), mutta kertakuulemalta Enbuske teki itsestään ja omasta uhrautumisestaan aika suuren numeron haastateltavan yli. Paljon puhutaan siitä, kuinka miehillä on televisiossa tai elokuvissa paljon enemmän puhetta kuin naisilla. Miesten ja naisten välisen tasa-arvon kannalta tämä kertoo tasa-arvon tilasta, haastattelijan ja haastateltavan välillä pelkästään typeryydestä ja tyhjänpäiväisyydestä.

Viimeinen kysymys kuitenkin tipautti kaikki:

Olet naisen kanssa, onko ollut ikävä penistä? kysyi Enbuske.

Toi on just toi peniskeskeinen ajattelu. Ei ole, vastasi Souri. Nauraen, mutta ehkä vähän kiusaantuneena. Sukupuolielimiinhän se rakkaus tunnetusti kohdistuu. Enbuske tietää. Ja sukupuolielinhän määrittää tottakai sukupuolenkin. Kysyisin tästä Enbuskelta lisää, mutta hän on jossain vaiheessa estänyt allekirjoittaneen Twitterissä enkä näin ollen saa häneen kohtuullisen helposti yhteyttä.

Mutta onko peniskeskeisessä ajattelussa kyse siitä, että ajattelu käsittelee penistä vai että ajattelu tapahtuu peniksessä? Vai ehkä siitä, että on itse penis? Sannin Että mitähän vittua sopi ohjelmaan paremmin kuin hyvin.

Vaikka oli EVS:llä hyvätkin hetkensä. Roope Salminen yllätti positiivisesti ja Maria Veitola nyt vain on erinomaisen hyvä haastattelija. Veitola ja Salminen toimisivat huomattavasti paremmin ihan vain kahdestaan. Ohjelman nimikin kun on nykyisellään liian pitkä. Miksei voisi olla enbusketonta, laadukasta viihdettä?

You Might Also Like

0 kommenttia