Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Palkittu esikoiskirjailija – Homopojan opas palkittiin Punni-kirjallisuuspalkinnolla

En voisi olla onnellisempi voidessani kertoa tämän kaiken koronauutisoinnin keskelle jotain ilouutista! Lastenkirjainstituutti on nimit...

En voisi olla onnellisempi voidessani kertoa tämän kaiken koronauutisoinnin keskelle jotain ilouutista!

Lastenkirjainstituutti on nimittäin päättänyt palkita tänä vuonna Homopojan oppaan vuosittaisella Punni-kirjallisuuspalkinnolla (!!!!!!!). Palkinto myönnetään rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuuden saralla (!!!!!!!!!!).

Tämä tuntuu ihan hullulta. Olen hädintuskin ymmärtänyt, että minun kirjoittamani kirja on todella julkaistu ja että ihmiset voivat ostaa sitä kirjakaupoista, lukea e-kirjana ja kuunnella äänikirjana. Ja nyt kirjallisuusalan ihmiset ovat päättäneet vielä valita kirjani rohkeaksi avaukseksi ja palkinnon arvoiseksi.

Olen jotenkin ihan häkeltynyt ja ällistynyt. Vaikka nykyään on niin digitaalista ja internet-pitoista kaikki, on fyysinen kirja itselleni omasta työstäni jotenkin tärkeä ja konkreettinen kappale. Tämän kylän homopojan kymmenvuotinen uurastus on ikään kuin yhtenä pakettina, kuin testamenttina, joka säilyy ja pysyy, eikä katoa, vaikka Google joskus sulkisikin Bloggerin (jotain sen sijaan tälle noin vuodesta 2003 täsmälleen samana pysyneelle alustalle pitäisi tehdä, tai sit pitäs ite vaan muuttaa johonkin uuteen ympäristöön, mutta se ei liity tähän). Kirja myös avasi uusia reittejä minussa itsessäni. Kuvitin kirjan itse, ja sen myötä innostuin kuvittamisesta ja piirtämisestä niin, että olen piirtänyt tänä vuonna ihan älyttömiä määriä ja päässyt tekemään kuvituksia myös ihan palkkiota vastaan, siis työkseni. Niin ihanaa ja siistiä, nytkin juuri työpöydälläni on kuvitustyö kenestäkäs muustakaan kuin upeasta pääministeristämme Sanna Marinista!

Poikkeusolojen vuoksi mitään juhlamenoja ei tämän ympärille järjestetä – sääli, sillä olisin saanut muuten matkustaa kustantajani kanssa Tampereelle palkintoa vastaanottamaan! Nyt sain palkinnon postitse ja mukana oli myös lahjakortti, jolla voin hakea itse mieleiseni juhlakakun. Täydellistä! Huomionarvoisaa on muuten sekin, kuinka kauniisti palkintoon kuuluvan Punni-pupun värit sointuvat Homopojan oppaaseen. En tiedä, kumpi oli ensin, opas vai Punni, mutta ehkä varmuuden vuoksi olisi pitänyt kuvata kirjan kannessa myös Finlandiapalkinto ja Oscar-patsas.


Olen siis yhä aivan puulla päähän lyötynä, kulmat kurtussa pälyilen ympärilleni ja tiedustelen olemattomilta läsnäolijoilta, että ai siis mää vai. Mutta niin tässä nyt on tainnut käydä! Hesari teki voitostani jutun ja itse kuvasin pienen kiitosvideon Lastenkirjainstituutille, sen voitte katsoa täältä.

Ai että, on tämä kyllä ihanaa! Olla palkittu esikoiskirjailija – se on titteli, jota minulta ei voi kukaan koskaan viedä, olen sitä kuolemaani asti! Nyt toivon, että menette kaikki tänä iltana klo 20 parvekkeillenne ja ikkuna-aukoillenne, ja taputatte ja hurraatte kaikki minulle ja rohkealle avaukselleni! Sandstormia saa myös soittaa.

Ja jos on niin onneton tilanne, että Homopojan opas on vielä lukematta, niin kirjanhan voi hyvin edullisesti hankkia allaolevista nettikaupoista:
Suomalainen.com
Otavan oppimisen palvelut
Prisma
Akateeminen kirjakauppa
Adlibris

Myös äänikirjaa ja e-kirjaa löytyy vissiin kaikilta palveluntarjoajilta!

Kiitos Lastenkirjainstituutti, kiitos lukijat, kiitos kustantamo Nemo, kiitos universumi, kiitos herrajestas KAIKKI!


You Might Also Like

0 kommenttia