Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Anna-Kari Virranviemä voitti Helsinki Drag Battlen – katso kuvat ihanasta tapahtumasta!

Perjantaina järjestettiin jälleen Helsinki Drag Battle - joka muuten on vuodesta toiseen valtavan ihana tapahtuma. Niin myös tänä vuonna!...

Perjantaina järjestettiin jälleen Helsinki Drag Battle - joka muuten on vuodesta toiseen valtavan ihana tapahtuma. Niin myös tänä vuonna!

Tänä vuonna Helsinki Drag Battle kilpailtiin Teatteri Forumissa. Kilpailevien drag-taiteilijoiden joukosta löytyi niin pitkän linjan tekijöitä kuin ensimmäistä kertaa dragissä esiintyneitä tekijöitä.
Lavalla nähtiin kilpailemassa Magnus Love, Slaya Bit, Varanka, Dick Weenie, Anna-Kari Virranviemä, Monsieur Blanche, Lola Vanilla ja Klude. Kilpailijoiden lisäksi lavalla nähtiin Suomen nuorin esiintyvä drag-taiteilija, 16-vuotias Luka Tienhaara, viime vuoden voittaja Linnea von Kattendam, Drag-Leidit Lavalla sekä koko tapahtuman alunperin ideoinut Sheila.

Voiton vei kilpailussa ensiesiintymisensä tehnyt Anna-Kari Virranviemä. Se on hauskaa, sillä Anna-Kari Virranviemä oli yksi omista suosikeistani. Kaikki kilpailijat olivat hyviä ja kiinnostavia ja laajentavat hienosti käsitystä dragista – drag voi olla niin paljon muutakin kuin suurelle yleisölle ja Ruotsinristeilyillä näkyvää iskelmätähti-imitaatiota. Nekin ovat viihdyttäviä ja niille on tietysti paikkansa, mutta silti on ihanaa nähdä, kuinka drag-taiteilijat jopa Suomessa voivat hyvinkin osuvasti käsitellä sukupuolta, kehopositiivisuutta, identiteettiä ja ilmastonmuutosta hahmoillaan. Anna-Kari Virranviemän hahmon takana oleva Pasi Virtakari yllätti yleisön laulamalla itse. 

Kaiken glitterin, glamourin ja huikean korkeiden korkojen keskellä Anna-Kari Virranviemä oli virkistävä ja luonnollinen hahmo. Hahmo ei pyrkinyt kiinnittämään huomiota kimalluksella tai futuristisilla asuilla, vaan hurmasi yleisön koskettavalla ja samaistuttavalla, rakkautta etsivällä persoonalla.

Monipuolinen, kantaaottava ja käsitystä dragista laajentava drag-taide tuntuu ylipäätään olevan Helsinki Drag Battlen kantava teema vuodesta toiseen. Tapahtumassa oli ihana, lämmin ja rakkaudentäyteinen tunnelma, tälläkin kertaa (lue postaukseni vuoden 2017 tapahtumasta). Vahvasti oli myös esillä se, kuinka suuri voimavara drag on – niin tekijöilleen kuin katsojilleen.

Olipa ihana tapahtuma, kiitos kaikille! Helsinki Drag Battlea muistellessa maanantai menee mukavasti.


You Might Also Like

0 kommenttia