Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Who do you (th)ink you are? – Geri Halliwell pohkeessani

Neljä kuukautta Spice Girlsin konserttiin – siispä on mitä parhain aika esitellä teillekin viimeisin tatuointini! Tatuointina on mitäpä...

Neljä kuukautta Spice Girlsin konserttiin – siispä on mitä parhain aika esitellä teillekin viimeisin tatuointini!

Tatuointina on mitäpä muutakaan kuin pohkeenmittainen Geri Halliwell. Ajatus Geri-tatuoinnista oli melko nopea oivallus. Istuskelin läppäri sylissä sohvalla ja kokeilin piirtää Geriä photoshopissa. Laitoin luonnokseni tatuoijalleni Outille Impact Tattooseen – ihan vain tiedustellakseni, että olisiko tässä ylipäätään mitään järkeä. Outi riehaantui ajatuksesta heti ja suureksi yllätyksekseni varasin tatuointiajan muutaman viikon päähän. Alustavasta luonnoksesta tatuointiajan varaukseen muutamassa minuutissa.

Vaikka ideasta toteutukseen kulunut aika oli aika lyhyt (ensimmäisen ja toisen tatuointini välissä kun oli useita vuosia), on Geri-tatuointillakin selkeä merkitys ja symboliikka. Geri on kulkenut mukanani käytännössä aina, ja kulkee jatkossakin. Geri tulee uniini, elää lainauksissani ja kaikuu korvissani.

Oli itsestäänselvää, että haluan tatuointiin Gerin ikonisessa Union Jack -mekossa, ikonisessa poseerauksessa. Kuva on vuoden 1997 Brit Awardseista, joissa Spice Girls esitti Who Do Think You Are -kappaleen – thinkistä inkkiin siis. Who do ink you are. Tuon ajan Gerissä, poseerauksessa ja asussa kiteytyy se, mitä Gerissä ihailen. Asenne ja varmuus ja kaikessa huippusuosiossa kuitenkin jonkinlainen luonnollisuus ja tavallisuus. Tietenkin Geri oli ja on jopa minun silmissäni saatanan seksikäs, mutta ei kovinkaan muovisella tavalla. Geri on tavallaan ronskin muodokas ja oma itsensä, ja muodokkuus ja aitous oli itselleni tärkeää myös tatuoinnissa. Pikkuhousut eivät vilku vaan ihan tarkoituksella näkyvät lyhyen, jopa olemattoman, helman alta. Gerin muotoja ja esimerkiksi kasvojen pyöreyttä oli tatuoinnissa mielestäni tärkeää jopa korostaa.

Geri elämässäni ei kuitenkaan ole mikään hetkellinen päähänpisto. Olen tuntenut jotain syvää sielun yhteyttä Geriin oikeastaan koko 2000-luvun. Spice Girls, Geri etunenässä, opetti minulle feminismin perusteet. Toki Spaissari-feminismi oli aika yksinkertaistettua eikä siinä paljoa intersektionaalisesta feminismistä puhuttu, mutta konseptin idea selittyi mainiosti 8-vuotiaallekin – ja istutti siemenen, jota on ollut ilo kasvattaa läpi elämän.

Gerin elämäkertakirjansa on tajuttoman hieno ja ajatuksia herättävä ja olen lukenut sen lähemmäs parikymmentä kertaa – vaikka kirjasta paljastuukin, että Geri voi Spaissari-aikoinaan useinkin hyvin huonosti. Silti ja siksi kirja on vain syventänyt suhdettani Geriin – olen huomannut meillä samoja ajatuksia samoissa ikävaiheissa. Olemme molemmat horoskoopiltamme leijonia, syntymäpäivillämme on eroa vain kaksi päivää - vuosi on toki eri. 26-vuotiaana tajusin, että Geri lähti Spice Girlseistä minun ikäisenäni. Iässä, jota joitakin vuosia aiemmin olin pitänyt aikuisena ja itselleni kaukaisena. Se herätti minut miettimään: missä vaiheessa oman urani huippuhetket koittavat, jos Gerin pääasiallinen ura jo päättyi? Koska koittaa minun aikani löytää sisäinen rauha, elää idyllistä elämää maatalossa kotieläinten ja lasten kanssa ja avioitua ilmeisen ihanan formulamiehen kanssa?


Olen ymmärtänyt, että näitä kohti pitää ehkä tietoisesti mennä, ei vain odotella asioiden tulevan – vaikka toisaalta monia uskomattomia työasioita tällekin vuodelle on tullut ihan tarjottuina, ilman että olen itse tietoisesti kysellyt. Silti pidän Geriä edelleen jonkinlaisena johtotähtenäni. Muistuttakoon ja johdattakoon Geri minua pohkeesta käsin oikeasta asenteesta.

Kun esittelin kuvaa tatuoinnista ihmisille, ei kukaan kauhistellut tai ihmetellyt. Sen sijaan sain innostuneita kysymyksiä: tuleeko loput Spaissarit Gerin viereen, pohkeen ympäri? Onko se jo valmis? Väritetäänkö se? Tehdäänkö siihen varjoja? Kuulin myös ihanan romanttisen kertomuksen Spice Girlsin Suomen keikalta.

Nyt suunnittelen toiseen pohkeeseen Gerille kaveria toisesta ikonisesta pop-kulttuurin hahmosta. Osaako joku heittää arvausta, kenestä voisi olla kyse? Hassua ajatella, että vielä vuosi sitten minulla oli vain yksi pieni tatuointi.


You Might Also Like

1 kommenttia